Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 960
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 645
Да, точно това имах предвид. Понеже редовно жени, чиито мъже са лесни и са си край тях, начукват канчето на други как лошо са се организирали, изпуснали мъжа си да излиза сам, направили ужасен гаф едва ли не и т.н.

Сега виждам колко е лесно да си стои мъжът ти край теб, като има желание. Не го карам, никакво усилие не правя, обаче и знам, че не е моя заслугата. Просто ми се е паднал такъв мъж. А като ти се падне от другия тип, ти ходи му търси дейности и задачи, няма да се получи.

# 646
Да, точно това имах предвид. Понеже редовно жени, чиито мъже са лесни и са си край тях, начукват канчето на други как лошо са се организирали, изпуснали мъжа си да излиза сам, направили ужасен гаф едва ли не и т.н.

Сега виждам колко е лесно да си стои мъжът ти край теб, като има желание. Не го карам, никакво усилие не правя, обаче и знам, че не е моя заслугата. Просто ми се е паднал такъв мъж. А като ти се падне от другия тип, ти ходи му търси дейности и задачи, няма да се получи.
Така е, по принцип.
С едно уточнение:
мъжът НЕ се пада, ти сама си го избираш.

Да си го изтеглила на лотария, да кажеш "такъв ми се падна"....

# 647
Еее, Nofelet, как пък няма да тръгна да дишам във врата на мъжа си всеки един момент....Има си хора, които и след такова дишане пак намират кога да я свършат тая работа, има и такива, които, свободни като птички, не го правят.
До човек си е. Никога не съм държала мъж зает с каквото ми хрумне, само и само да няма време да си помисли за чужда жена. Факт е, че и никога не съм ровила по телефони, няма и да го направя. Не съм забранявала да се возят колежки, няма и да го направя, не ми пречи. И съм 99% сигурна, че никой не ми е изневерявал, а и да е-не съм разбрала и не ме интересува. Просто все на такива съм попадала явно.
 Приказката за оная, дето отишла да хвърли боклука, нали я знаете?
Човек реши ли да направи нещо, и дявола не може да го спре, камо ли жена му или мъжа й, впримчили ги в семейния хомот.
Ти говориш за една друга възраст, в която цялата игра ти е омръзнала и вече те мързи да се занимаваш. Я се върни 10 год. назад? Така ли беше?
Не е с "каквото ми хрумне", а с дейности, дела и занимания, посветени на теб и децата Wink Въобще казаното от теб звучи сякаш изобщо не си прочела поста ми Simple Smile Ама наистина. Нали затова вложих примера с дъжда. Само при монетата шансът е 50:50. Във всеки друг случай не е 50:50. А е минимум 49:51. А често 70:30 и дори 1:99.

Иначе, уточних, че говоря за връзки, при които има деца. Преди 10 г. не бях баща. Изневерявах като невидял. И вероятно и на мен така са ми изневерявали.  Темата "изневери без да има деца в картинката" не е съществено драматична. От моята камбанария поне не е.

# 648
Така е, но хората се променят и колкото и да си мислим, че нещо знаем, все някога може да се изненадаме Simple Smile Познава ли някой някого изобщо, чудя се понякога?

Аз съм фаталист и не вярвам в правилния подбор, а в късмета.

# 649
То понякога и високата ни самооценка ни играе лоша шега. Казва някой / я/ - Не съм ревнив /а/. Това винаги е  свързано не само с доверие към партньора , а и с високо самочувствие. Така човек се и приспива , не  е бдителен и не забелязва дребните детайли , които могат да доведат до катурване на каруцата.

# 650
  • Варна
Аз за изнасилен мъж не съм чувала. Само за изнасилена жена. Ама някои мъже такива жертви се изкарват...

# 651
  • София
Когато човекът сам по своя воля тръгне да си търси пътища, дейности и занимавки далеч от семейството... работата е умряла още тогава. Със и без изневяра.

Опитах се да си представя как трябва да ампутирам половината от себе си и половината от него, за да направим едно цяло, ходещо заедно да изхвърля боклука и ме втресе!

Винаги съм спортувала, мъжът ми също.
Аз плуване, тенис на маса- той бокс и лов.

Нито той е имал влечение към " моите" спортове, нито аз към неговите.

Аз съм свободолюбив човек и той беше същия- никой от нас не би бил в състояние да уважава другия, ако пряко или косвено го ограничи заради недоверие.

С едно съм съгласна- мъжът не бива да седи без работа, за да не мисли и сътворява глупости.

# 652
........ при които един мъж няма как да прекарва време с непознати жени.

Grinning Бе много ми хареса теорията ти за времето, ама като е така, ти защо прекарваш толкова време в "женски" форум с непознати жени? И не ми казвай, че от състрадание...

# 653
И на мен никак не ми се връзва с теорията за превенцията...  Thinking
Че то от тема на тема, от пост на пост, от ЛС на ЛС... Ей-ти накрая разтурикъща.

# 654
И на мен никак не ми се връзва с теорията за превенцията...  Thinking
Че то от тема на тема, от пост на пост, от ЛС на ЛС... Ей-ти накрая разтурикъща.

Нали, Хенриевица няма да е сама (ако си спомняте случая Simple Smile)

# 655
Има всякакви теории, но ако беше толкова лесно да се опише това многообразие от най-различни хора променящи се непрекъснато и да им се даде общовалидно правило отдавна щеше да е направено. След като има толкова много страдащи значи епидемия има и лекарство/ваксина още не са измислени. Какво значение имат процентите след като никога спазването на някакви правила не осигурява 100:0%. Има ли и 0.01% шанс човека да изневери то при подходящи условия би могло да се случи дори и да е само веднъж. Проблема за мен е в съвсем друго. Когато все пак това се случи се оказва, че много от тука пишещите след разкаяние на партньора им не са способни да простят това и не биха си легнали повече до този човек, а много от тях дори си казват, че незабавно ще се разделят. Е ако всичко друго е било наред, което е голяма рядкост да срещнеш съвместим човек, да се обикнете взаимно, да създадете деца и т.н. и за едно прегрешение да сте толкова крайни, че да пожелаете да зачеркнете всичко дотук и да трябва да започвате всичко отначало. Кое гарантира, че вие сте идеални и това не може никога да ви се случи и на вас? И аз говоря основно за случая семейства с деца, другите са много по-лесни в разделянето. Просто защото всичките ми разведени приятели и познати са жертва точно на системно изневеряваща жена и това съвсем не е рядкост например при "скучаещите" съпруги когато мъжете им са заети с частен бизнес изискващ много повече от 8ч. усилия навън. Против всякакво упростяване на живота съм защото съм се нагледал на всякакви неща, но човек да се научи истински да прощава на партньора който обича е част от "рецептата" за дълъг семеен живот.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 16:52 от Анонимен

# 656
  • Варна
Е не всеки, аз не бих. За това не се и вживявам много да дебна, по-добре да не знам.
Имам добър мъж, прибира се в къщи след работа, носи си заплатата в къщи, всичко обсъждаме и вземаме решения заедно, нямаме скандали. Спокойна съм и ми е комфортно когато сме заедно. Е имам си и своите забележки, но и аз не съм идеална. Така, че една изневяра бих могла да преглътна, ако разбира се не е хлътнал. Но то тогава сигурно и той сам би си заминал.

# 657
...... Когато все пак това се случи се оказва, че много от тука пишещите след разкаяние на партньора им не са способни да простят това и не биха си легнали повече до този човек, а много от тях дори си казват, че незабавно ще се разделят. Е ако всичко друго е било наред, което е голяма рядкост да срещнеш съвместим човек, да се обикнете взаимно, да създадете деца и т.н. и за едно прегрешение да сте толкова крайни, че да пожелаете да зачеркнете всичко дотук и да трябва да започвате всичко отначало. Кое гарантира, че вие сте идеални и това не може никога да ви се случи и на вас?
....... но човек да се научи истински да прощава на партньора който обича е част от "рецептата" за дълъг семеен живот.

Хич не съм идеална, но как да простя?? Не знам, когато си живял дълго време е един човек, и той рязко се промени до неузнаваемост, се стига до момента, в който нямаш друг избор,освен да зачеркнеш всичко. Истински ад! Когато разбрах,че има друга,той трябваше да реши да остане със семейството си, или да си ходи при онази. Той обаче реши,че може да върти 2 жени. Трудно ми е да ви опиша начина, по който се държеше..... нагъл, заядлив.Питам го къде отива като излиза и отговора е "как така ще ти казвам къде отивам".В същото време държеше да съм мила и добра с него. Та това унизително отношение не се прощава, например.Ако наистина държеше на семейството си като семейство, поведението му щеше да е коренно различно и щеше да отреже другата от раз. Сега от няколко месеца сме разделени, и странно,започнаха сценките колко е загрижен за нас, колко ни обича и др. Обаче и другата не пуща.Чудя се каква ли нова схема замисля?

# 658
В моя случай не е имало никакво разкаяние, нито признание, че има проблем. И въобще рядко са май случаите, в които съгрешилия си посипва главата с пепел и моли за прошка.

Иначе аз ако беше нещо такова, със сигурност щях да простя и да пробвам да закрепим нещата... до следващия път - понеже вече вярвам, че подобни закрепяния са временни.

# 659
Е аз изрично поставих условието когато е било еднократно или опомнил се, разкаял се, искащ прошка и всичко останало е наред. Когато се е стигнало до там да хлътне по друга любовта му към вас или вече я няма или е много силно разклатена и тогава е много възможно новата връзка да е следствие на проблемна настояща. Това трудно се поправя. Точно в такава ситуация мои приятели бяха готови да простят на съпругите си за да си запазят семействата, но те бяха толкова хлътнали по други, че нищо не помогна и се разделиха.

Общи условия

Активация на акаунт