Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 751
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 1 005
Така е. Аз никога не съм имала желание да измислям на някой мъж план как да се върти наоколо и по-добре, че не съм се и опитвала Simple Smile Кой каквото иска да прави, насила никой не можеш задържа.

# 1 006
Това прозвуча като клетва.
Да просиш- може. Не знаеш дали няма да те срещне крайна бедност.
Детето ти да се тръшне при уж добро възпитание от твоя страна-може. Все пак отделен човек е, не можеш да гарантираш каквп ще прави.
Но да се определя изневярата като нещо, което ти се случва, когато ти си извършител, си е непоемане на отговорност за действията си.
А приравняването й с препятствия в живота- грозно. Изпитание е за потърпевшия, изневерителят ако не е невменяем, не е страдалец. Сори.
За просенето не говоря,а да ПРОСТИШ.
Пък и аз говоря за себе си-все пак именно аз съм потърпевшата Просто исках да кажа че в живота си многократно съм стигнала до това заключение:Никога не казвай никога

# 1 007
Приемате твърде елементарно стратегията за превенция. Профанизирате я. Виждате я само на повърхността.

Няма нищо да ви обяснявам Simple Smile Може да хванете 10-20 успели мъже по световните критерии на 21 век. Прочетете, научете, преценете... колко време са отдавали на "хобита" и колко време на семейство и работа...

Кой разбрал, разбрал.

# 1 008
Приемате твърде елементарно стратегията за превенция. Профанизирате я. Виждате я само на повърхността.

Няма нищо да ви обяснявам Simple Smile Може да хванете 10-20 успели мъже по световните критерии на 21 век. Прочетете, научете, преценете... колко време са отдавали на "хобита" и колко време на семейство и работа...

Кой разбрал, разбрал.

Не, не се хаби да обясняваш нещо, което и на теб не ти е ясно. Каква е връзката между успял и верен мъж. Или викаш ако е успешен по-лесно се преглъщат похожденията.

# 1 009

Кой разбрал, разбрал.

nofelet, не знам кой и по какъв повод ги наложи тези "стратегии за превенция"!! За мен двата пола са равноправни в една връзка и нямам никакво намерение да съм пъдар на човек, който не знае какво иска и не заслужава да бъде с мен! Според мен един такъв мъж трябва да се придържа към стратегията за превенция спрямо мен, за да не ме изгуби, след като знае що за човек е! Никой никого не може да задържи насила до себе си, с каквото и да е било стратегии! Аз съм на принципа "Каквото получавам, давам двойно в замяна!" Ако човека до мен ме уважава и цени, ще има до себе си верен до гроб партньор, но предаде ли ме, обрича себе си да е мое минало!

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 17:29 от Mom of 3

# 1 010
Да запълваш времето на един мъж не означава да му нареждаш какво да прави.
А да правиш така, че свободното му време да е за семейството и децата...да ги води по уроци/курсове/занимания например, да ходи на родителските срещи, да ги води в зоопарка, да им помага с уроците, да обмисля с вас покупките за дома, има ли домашен/семеен проблем, да не го решавате самосиндикално, а да прехвърлите "половината" тежест на решението на него....Така мъжът се чувства много "свързан/обвързан" и с вас, и с децата, и с дома, някак всичко това става част от него.Което от своя страна намалява вероятността лесно и бързо да се раздели с "тоя своя част".Т.е., да се влюби в друга....
Не че е гаранция, но принципа действа.Доказано.Имам няколко примера пред себе си...все дългогодишни двойки, с деца, някои вече и с внуци, все така внимателни, грижливи и лоялни един към друг и към семейството си.
Дали е имало еднократни забежки?Няма как да съм сигурна...не са били денонощно и постоянно пред очите ми.
"Външно" поне по нищо никога не е личало да имат проблеми от подобен характер.

# 1 011
Amour*, разбирам ти мисълта, но въпреки това не мисля, че един възрастен индивид може да бъде накаран да прави или да участва в мероприятия, в които не иска. Така например моя бивш не харесваше времето прекарано само с мен и децата. Все му беше скучно и именно затова винаги на нашите семейни събития или почивки е имало други хора, за да не скучае той! Родителските срещи не ги посещаваше, ако е ходил някога се е връщал нищо не разбрал, най-вероятно, защото никога не е проявявал интерес да разбере....Както и да е! Може при други хора тези методи да вървят, но определено при мен не беше възможно да накарам човек, на който заниманията с децата и семейството са му досадни, да прояви интерес. По какъв точно начин бих могла да запаля интереса му към спортовете и заниманията с децата, когато него го влекат приятелите и шумните компании? Просто няма начин!
Сега когато всичко между нас свърши, той прекарва много повече време с децата. Води ги по спортове и занимания и не му е досадно....Дори и децата казват, че той е много по-добър баща от преди!
Аз съм благодарна на съдбата! Без раздялата ни, той никога нямаше да стане добрия баща, който е сега! Понякога трябва да изгубиш нещо в живота, за да спечелиш друго! Хубаво е да не гледаме със съжаление в миналото, а да благодарим за уроците, които ни е дало и да продължим напред! ❤

# 1 012
А да правиш така, че свободното му време да е за семейството и децата...да ги води по уроци/курсове/занимания например, да ходи на родителските срещи, да ги води в зоопарка, да им помага с уроците, да обмисля с вас покупките за дома, има ли домашен/семеен проблем, да не го решавате самосиндикално, а да прехвърлите "половината" тежест на решението на него....Така мъжът се чувства много "свързан/обвързан" и с вас, и с децата, и с дома, някак всичко това става част от него.Което от своя страна намалява вероятността лесно и бързо да се раздели с "тоя своя част".Т.е., да се влюби в друга....
Не че е гаранция, но принципа действа.Доказано.Имам няколко примера пред себе си...все дългогодишни двойки, с деца, някои вече и с внуци, все така внимателни, грижливи и лоялни един към друг и към семейството си.
Дали е имало еднократни забежки?Няма как да съм сигурна...не са били денонощно и постоянно пред очите ми.
Амур, в реалния свят бих те почерпил достойно. Толкова писане ми спестяваш. Благодаря искрено.

# 1 013
Моят бивш беше от типа много свързан и обвързан с децата. Когато реши, че друго му е по-важно, дори и болни не ги гледаше, а излизаше. Факт.

# 1 014
С това съм склонна да се съглася, ама...
Все пак ми е интересно, ако в един момент човека се запали по нещо и иска да го практикува... и причината не е, за да избяга от половинката, например, кани я с него, опитва се да я запали да идва с него... но тя проявява нулев интерес, той трябва ли да се откаже от идеята и да я замени с домашни занимавки (приемаме, че и тях си ги обича) само и само жената да не се притеснява, че евентуално може да се запознае с други, запалени по нещото? Това не го казвам от личен опит, а хипотетично, може би, защото не си представям, че от 21 (когато се събрахме с ММ) до 90 годишна възраст няма да ми щукне да правя нещо, което на него, например, не му се прави.
Къде е АбсурТ да каже за примера с плуването? Ето, аз имам мераци да се науча и да тръгна на плуване, а ММ не е голям мераклия да не кажа никак. Е, сега аз трябва ли да се откажа от тази идея (която мисля, че ще ми се отрази много добре), защото е възможно на груповите тренировки да се запозная с други мъже и да ми казват здрасти? Някакси много ограничаващо ми се вижда.

# 1 015
На теория изглежда логично, но няма никакво практическо приложение. Няма как изцяло времето да бъде запълнено само с приятни занимания. Ще започне да се запълва с измислени задължения, които един ден ще станат толкова досадни, че дори и любовница да не се появи ще има непрекъснати конфликти/скандали. Не може да обсебваш времето на 100% на някой друг без да го оставяш да може да диша. Не ти е собственост за да се разпореждаш еднолично по този начин дори със съпруга си. По взаимно съгласие да, но единия само да нарежда какво да върши другия за да не останел без работа и да не мислел за глупости е несериозно.
Това не му пречи да иде да изхвърли боклука например и да срещне някоя съученичка от гимназията. Свалката може да стане за минута. Тогава не знам как може да го спреш. Ще те излъже един дваж, че има много работа и ще се забави и е възможно вече романса му да е потръгнал. Така че да му висиш на главата със синджир никакво решение не е. Ако обичаш някого остави го свободен, ако той те обича ще бъде с теб без да е нужно да го ограничаваш.

# 1 016
Когато човек с деца се запали по хоби, което го държи далеч от дома често, винаги последствията са лоши. Съжалявам Simple Smile

# 1 017
Когато човек с деца се запали по хоби, което го държи далеч от дома често, винаги последствията са лоши. Съжалявам Simple Smile
Въпроса е кое е често?
Примерно, веднъж месечно често ли е?

# 1 018
Гугъл, защо ровиш тук за проблеми? Може и никога да не ти се случи нищо. Никой човек няма хоби 1 път месечно. Или пък ако е 1 път месечно, може да е с преспивания и отсъствия, пак не е цвете (хихихи)

Ние с мъжа ми например имаме остра нужда да спортуваме и тръгваме на фитнес. Не заедно, но грам не ме притеснява - по някой час в раб. време. Но ако се присъедини към някакъв клуб, в който да пътува уикендите, директно ще получи червен картон от мен. Давам пример само Simple Smile

# 1 019
Амур и Телефончев, това е така за двойките, които се обичат. На сила никого не можеш да накараш, ако не му идва отвътре. Аз познавам двойка за която двадесет години всичко беше точно така, дори детето им казваше, че татко му го е родил.... И в един момент мъжът тотално зарязал всичко и се хвана с една незнам си колко пъти развеждана с четири деца.... Забрави всичко и всички, за да е с нея... Точно за тази двойка никога не бих го предположила, но е факт.

Общи условия

Активация на акаунт