Коледа дойде - октомврийчето е вече мъничко дете - Тема 19

• 62 980
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
За нашата ангина дадоха Аугментин. Не го обичам много този АБ, но при щерката нямаше някакви поразии. Даже много добре се повлия. Пробиотик давах Линекс бебе.

# 586
  • София
Веднага. Тъкмо изпразних дозатора и каза бльок :-\
А, значи няма как да се е усвоило нещо от първия прием.

Линекса и аз го харесвам. И като цяло повечето продукти на Сандоз

Иначе всеки антибиотик може (и по правило трябва) да действа добре - стига да е подхдящо предписан и да няма стомашна свръхчувствителност към активната  съставка или помощните вещества.
Цефподоксимът е пеницилинов антибиотик от трета генерация, докато амоксицилинът е широкоспектърен пеницилин. С други думи, един Аугментин се изписва много често и за по-голям брой инфекции (особено когато не е съвсем сигурно каква е инфекцията), и  в общия случай ще помогне и то бързо - но той ще атакува и в далеч по-голяма степен различните полезни бактерии на тялото и при честа употреба с времето ще вдигне чуствително резистентността към по-леките АБ. Ксимебакът в случая е по-подходящ и по-щадящ за дете, ако типът инфекция е правилно диагностициран. Но кое как ще понесе на детското стомахче е друга история.

# 587
Той тъкмо беше приключил със закуската, отделно явно има някакви храчки и мисля, че заради това повърна. Иначе едната лекарка също беше изписала аугментин, но другата смени с този, защото първо, че е на 12 часа и ще е по-малко травмиращо и второ, че е специално за този тип инфекции.

Пробиотик и аз съм взела Линекс.

# 588
Инер ти какъв Панадол и даваш?
Аз само два пъти съм давала от бебешкия, когато вдигна 38,5 от ваксините, с вкус на ягода е и си го взима.
Ама аз и го дадох по бебешката схема, с дозатора директно в устата го изтисках.

Оф, оздравявайте, че просто ме докарвате до нервна криза, като ви чета ...Hug

# 589
Кристи, бързо да оздравява мушмул.

На малчо давам Нурофен за температура и болка. От всичко той му се отразява най-добре. Давам го със спринцовката от опаковката ( с нея пие и вода) и нямам проблеми изсмуква си го бързо-бързо. Понякога дори иска още. Не знам дали не се дължи на това, че е студен. Държа отворената опаковка в отделението за зеленчуци в хладилника.

И мен не ме подмина грипа. Толкова съм зле, че не мога името си да кажа. Дано да опазя домашните поне.

Какво давате за следобедна закуска?

# 590
СЗ си лапа от кухнята моята Ламчо

# 591
Моя за СЗ нагъва солети най-често или ако пробутам малко кисело мляко.

# 592
СЗ обикновено давам десерта от кухнята.

# 593
  • София
Инер ти какъв Панадол и даваш?
Същия, той Панадолът е един вид - при Нурофените има известно разнообразие. Но още като види или усети спринцовката, стиска зъби, почва да се върти като шило, да ръмжи и след като ѝ го натикам и изсипя насила, преглъща някак, но следва половин час рев и хълцане.

За СЗ давам грис на Хип или Бебивита, пълнозърнести бебешки бисквити, препечена филийка с мармалад, плодов йогурт или от бебешкия пудинг на Нестле. Предлагала съм както домашно, така и купено мляко с ориз и от палачиновия ябълков мус на Хип, но не ги яде. Абе предимно купени неща. Аз честно казано нямам време да готвя - нито за нас, нито за детето.

Мина прегледът иначе, вирус е някакъв наистина. Освен типичните неща (Ентерол и Стоперол прахчета, витамин С ампули), ни изписаха и Авирон кидс сироп за борба с вируса. Ако влоши диарията, ще минем на Изопринозин. И, разбира се, диета - лечебната Хумана пак, варени картофи, ориз, хлебни изделия, ябълков сок и ябълков компот. Лекарката смята, че до края на седмицата най-вероятно сме щели да се оправим, но пак иска да се видим в сряда или петък, защото диарията си е притеснителна при малките деца, то тоя път чак коремчето ѝ е подуто.

# 594
Авиронът е отврат Sick

# 595
  • София
То и мега вкусното да беше, борбата с приема пак ще е безмилостно жестока Grinning Дано поне помогне.

# 596
Сигурно знаеш, ама да кажа, че изпражненията ще станат зеленикаво-черни. Същото важи и в случай на повръщане. Да не си изкараш акъла като мен Mr. Green

# 597
Пробвала ли си Панадол в млякото да и слагаш?
Да го приема без спринцовка, явно вече я асоциира с лекарството.

# 598
  • София
Innerlane Дано минава бързо!

Колко добре те разбирам за отсъствията... 9 години не съм ползвала болничен, нито веднъж. Ама не помага Grinning

Iid Олеее, отврат. Sad Много сили да намериш отнякъде... Хубавото е, че до 2-3 дни трябва да премине и утре вече да си като нова!

Аз все още удържам да не давам нищо.. почти. Сега давам Нурофен при ревът в 4 сутринта. Снощи пак имаше. Нямам спомен обаче какво съм правила след това. ММ каза, че се е събудил и видял, че малкият спи при нас. Като ми разказва се сещам, че ставах да дам Нурофен и вода, защото пак се събуди с рев. И го взех при нас. Явно не съм го върнала в неговото легло...

А понеже аз съм фен на "всеки да си знае леглото", даже се накарах на ММ, че пак го е взел и ме оставя с него, че излезе рано. Flushed

И днес беше яко кисел. Ама се сърдеше от сутринта. Иии не издържа памперса. Беше мокър до ушите. Днес 2 пъти така.

Но почва да става по-смел на ходенето. Даже направи една дължина из хола. Голям кеф Simple Smile Научил се е да бърбори, много ми е смешен Joy

# 599
Лид, да оздравяваш бързо, както и всички бебета.
Ние пак цокаме АМ по нощите, дано до първи клас го откаже и да спи по цяла нощ....че ми взема тока да ме буди на всеки час.

Общи условия

Активация на акаунт