Сватба 2018 - III-та част

• 48 684
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, в църквата искаха ли ви капаро за запазване на дата?
Нашият приятел, който бяхме поканили за кум категорично отказа. Ще се наложи да търсим друг човек.
Добрата новина , че имаме запазен ресторант. Надявам се другата седмица да уредим и съвета.

# 136
  • London, UK
Църквите искат половината сума да се остави капаро (или поне в София е така, а мисля, че и за други градове съм чувала, че е същото). Другата част се доплаща или няколко дни преди сватбата или в самия ден когато се дават кръщелните и брачното свидетелство от обредния дом.

# 137
Да ви кажа и според мен може една сватба да се организира доста по-бързо. Единствено може би с мястото и датата може да се направи компромис. Аз честно казано нищо кой знае какво не съм направила. От агенцията дори ми казват, че е рано и че ще говорим за цветя конкретно месец два преди сватбата - на пролет.
Но ако сте прави, че излиза двойно примерно.......направо не знам! Ние направихме една сметка в събота груба и косата ми се изправи (без рокля и костюм), а дори не съм измислила някакви кой знае какви допълнителни неща и глезотии - 25000лв.
Вие към какъв бюджет се насочвате за около 100 човека? Да си сверя часовника
За сега ще сме към 120 човека,като все още имам надежда да намаля гостите ..тъй като бюджета ни е 10-15000 ..Запазихме място,дж,фото и видео и като сметнах грубо (дори без алкохол) 8-9000 вече сме ги отписали...опитах се да обясня,че 120 човека са прекалено много и се надявам да ги намалим Sad Остават ни доста неща-халки,облекла,чаши,украса,облекло за шаферите,жива музика за вземането ..и сигурно има още неща..не виждам как ще се поберем в бюджета

# 138
И аз имам идея за бюджет около 15 000, пък да видим. Записвам всяко нещо колко струва и ще дръпнем чертата накрая.
За църквата на нас не ни искаха капаро.

# 139
И ние плануваме 15 хил. Не виждам как бихме се побрали в 10 хил. като само ресторанта с торта, алкохол и всичко, което се внася ще е 6-7хил. и аз мислех за намаляне на бройката, но после осъзнах, че това няма да намали бюджета с кой знае колко. Освен това гостите сами започнаха да отпадат.

# 140
  • София
Нашият бюджет колко беше малък в началото, какви оптимисти сме били само.  hahaha

Накрая дадохме между 10000 и 11000 за общо 103 човека финална бройка, но пък и сватбата беше в Пловдив, където е по-евтино.

25000 за 120 човека ми се струват много, кое оскъпява така нещата? Thinking

# 141
  • София, България
И ние сме с 10 000 лв. Така като гледам основните пера са около 8000лв... като в това число съм включила и 700-800 лв за алкохол, които изоообщо не знам дали са достатъчни. (като стигнем до избора на алкохол и количеството ще е голяма драма). При мен е плюс,че примерно .... кумата ми е професинален фризьор и няма да позволи никоя друга фризьорка да ми направи прическата, а и от години тя си ми поддържа косата и ѝ имам най-голямно доверие. Свекърва ми е професионален гримиор и съответно тя ще ме гримира. До тук само съм 200 лв надолу. Всичко си правим сами и каквото дадем за материали, това е. Нямаме естествени цветя, които принципно са си доста скъпи (и ако се дадат и пари на агенция, та тамън. Само украсата сигурно ви излиза около 1000лв.) Ресторантът ни е със сравнително евтин куверт, а и е Петък, когато имаме 10% отстъпка от цената на куверта. Та ей такива неща си намалят крайната сума...

В общи линии и аз мисля, че ще има разходи допълнително над 10000лв., но ще видим. За сега се включваме по план. Има много неща, които честно казано не знам все още колко струват... примерно халките... Може да са 500лв., ама може и да са 3000лв. Dizzy Face

# 142
О, Фъстъче, имаш късмет с разкрасителните процедури.
Аз единствено от маникюр ще спестя евентуално, защото кумата се занимава професионално с това. Но пак не съм сигурна, де.
Аз само като смятам разходите за ресторанта, ще са около 5 бона и то без допълнителния алкохол.

# 143
Ние се надяваме да не надхвърлим 10 000 за около сто човека. Мислех, че е много, но сега като ви чета, направо сме спестовници... Понякога се чудя струва ли си цялото изхвърляне, ама вече сме се хванали на хорото.

Гледам да пестя от дребните неща - покани, чаши, обувки, цигански оркестър, вероятно без подаръчета, че и ме дразнят... Че те надуват сумата, без да се усетиш.

# 144
Аз циганския оркестър одма го спестявам. Заявила съм, че такива музики не искам.

# 145
  • София, България
Ние също за сега нямаме оркестър за взимането...Изобщо даже не съм и мислила за оркестър все още. Оркестърът не е задължително да е цигански. В нашата школа за народни танци имаме оркестър и мога да се допитам до тях за ангажиране, но още не съм го решила със сигурност.
Но някак си за 10 минутки пред дома ми ... малко ми се струва прекалено да ми вземат едни 300 лв примерно. Защото този оркестър няма да се разкара до нас за 100 лв / 4 човека. Grin  Ще го измисля... може би по-натам когато видя как вървят нещата ще помисля и за оркестъра...

Подаръчетата наистина надуват сумата. Моите ще излезнат около 2лв. на човек.... Neutral Face Което ми напомня, че исках да правя запитване на една фирма за доставка на свещи, та сега ще им пиша...

# 146
Така де, нека не е цигански, а народен. Пак не ми е приоритет, освен ако не ме изненадат пост фактум.

# 147
Нашите фото и видео ще са едното 600 лв. другото пак около толкова,защото свекър ми е видеоопертор и с аму познати.Ресторанта ще е около 30 лева на човек имаме 90 човека очакват се и още но може би ще отпаднат на края доста хора.Подаръчета няма да има,поканите ще излязат около 1.50 на бройка сметнахме ги около 45 бройки,че ни трябват.Оркестъра за взимане и за кумове също са ни познати,водеща също ще ни е позната,която е и певица и ще ни пее също.Кумовете казаха,че ще поемат нещата които трябва те да вземат по обичай,ние не искахме,но те настояха,ДИ-Джей още нямаме,украсата също колежка на мъжа ми ще я прави така че също няма да е много скъпо. Родителите уж ще помагат така че може да се вместим в 10 000 Grinning

# 148
Уау 30 лв за куверт е прекрасно. На нас ни е 50 лв ама по морето по-евтини мноооого трудно....

# 149
За годежа ни беше пак в същия ресторант 20 лева на човек остана много ядене и много мезета. И най-важното беше вкусно.Внасяме си и алкохол и мезета и сокове и сладки и ядки и безалкохолни

Общи условия

Активация на акаунт