Сватба 2018 - III-та част

• 48 689
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А така, аз въобще не включих нощувки на част от гостите, прическа и грим пък въобще - при положение, че ще са около 100/150лв (предполагам, нямам идея), хич не ме плашат на фона на другите неща Satisfied
При нас куверта ще е между 55-60лв на възрастен и около 30 (и малко май) на децата.
Което за 100 възрстни и 6000 и още 600 за деца - близо сме до 7000 само ресторант.
Отделно алкохол съм писала - 2000лв. Не знам как е това - много или малко.
Цветя - не искам нещо прекалено, харесала съм божури и хортензии и предполагах, че за сватба на 2ри юни цените на цветятя ще са ниски - все пак сезонът е такъв - казаха ми - около 1000лв - което не мога да си го представя и май ще мисля нещо друго.
Видео и фото - едното около 1500, другото около 2000лв. (не ми се нрави, но ММ иска да са хубави.......само те щели да останат от сватбата). Аз дори все още съм скептична дали видео е нужно..........
На халките доста залагам аз - прави сте! Доста, доста, но за мен те са супер важни, защото живот и здраве ще са ми за цял живот. И за да бъда честна пред вас и съвестта си - на моята халка. Харесах си такава само с камъни, което прави автоматично мъжката напълно изчистена класическа халка (и на фона на цената на моято - почти изглежда като безплатна).
Тази по средата между двата пръстена

Знам, че много от вас няма да я харесат защото не е класическа, аз също не я възприемах въобще, инатях се да я пробвам в магазина и обяснявах как това не е халка, след което на 3тото настояване от момичето в магазина, склоних, сложих я се почувствах така все едно е правена специално за мен.
В краен случай ще сменим магазина, но модела за сега е този. Макар че ММ настоява пък на магазина.
А бе не е евтино удоволствие това сватбата.
Вече като видя 3 цифрена сума и се радвам.

# 151
Ние сами ще правим покани, тейбълките, номера маси, разпределително табло, фотобутка, украса за халки, украса чаши и шампанско, късмети за хвърляне, кошниците. А тези които са се ориентирали към изкиствени цветя, имат ли ценова оферта и биха ли я споделили на лично. Благодаря предварително рително Simple Smile

# 152
  • София
Важно е на теб да си ти харесва халката.  Peace Жената на брата на ММ е с почти същата, като при нея обаче камъните са сини, така че вкусове всякакви.  Simple Smile

# 153
Нашите ще са класически изчистени и на двамата.

# 154
Чудесна е халката! Какви са камъните?

Жоринка, как ще си направите сами фотобудката?

Момичета, поемате ли нощувки на гостите от друг град? Аз си признавам, че не можем да си го позволим. Предупреждавам още като каня хората и казвам, че мога да им осигуря намаление в хотела или да им потърся друг вариант, но това е всичко.

# 155
Joanita, прекрасна е халката Simple Smile
Относно нощувките в хотел, мисля, че при нас няма да се наложи, след като ще сме в рамките на града. Ресторантът, който избрахме е към хотел и дава 10% отстъпка от нощувките. Тази за младоженците е безплатна.

# 156
  • София
Ние ги поехме, но мисля, че бяха 4 стаи само. Другите или бяха от града или имаше къде да останат.

# 157
  • София
За халката - камъните са диаманти.
Сега, ще си призная, че магазина е Алтънбаш, което прави халките доста скъпи автоматично.
Аз никак не държа да са от там, защото смятам, че само марката прави цената по-висока.
Истина е, че няма съмнение така дали са истински или не диамантите, а и каратът на златото е по-висок.
НО! Тук ММ настоява да са Алтънбаш. Той като цяло цени скъпите неща, които са и вид инвестиция - камъни, злато, монети, прочие и купува само скъпи такива. Иначе тениска 20лв много му се вижда Smile
Обмислям варианти да го закарам в друг магазин и да види и там цените...........
Но той иска да реже от друго, но халките да са скъпи.

За нощувките, майка ми поема на нейните си гости - те са няколко човека
Сватовете - искали да поемат на всички техни гости (но те са им роднини) - около 40 човека
Остават нашите - не знам дали ще ги поемаме.
Аз мисля - не. Само на кумовете, разбира се.
До сега винаги сме си плащали нощувките и не ми е било странно на мен.

# 158
Чудесна е халката! Какви са камъните?

Жоринка, как ще си направите сами фотобудката?

Момичета, поемате ли нощувки на гостите от друг град? Аз си признавам, че не можем да си го позволим. Предупреждавам още като каня хората и казвам, че мога да им осигуря намаление в хотела или да им потърся друг вариант, но това е всичко.

ами все ще сглобим някаква рамка, ще я украся с цветя (хартиени например), ще разпечатаме устни, корони, мустаци, надписи и на клечка за шишчета ще ги налепя. Гостите ще се снимата сами докато ние сме на фотосесия. Е да няма да е кой знае какво, няма да има параван и такива неща, но няма да дам и 500 лв или там колкото вземат за това:)

# 159
  • София, България
Аз мисля, че халката с камъни е много хубава!
Да, ние също веротяно ще сме с класически златни халки, но е факт, че сте се спряли на много хубава халка! И е прав мъжът ти да инвестира в такива неща. Стават все по-скъпи и по-скъпи с времето Simple Smile Ясно е, че няма да я продавате след време хахахах но цял живот ще я носиш и определено си заслужава по-скъпото, но с някъв вид гаранция за качество!
Тениската я износва и изхвърля Simple Smile

Това с фотобудката е много идейно. Просто ще си се снимат с тeлефоните си за спомен ли??

Нощувки в хотела няма да плащаме понеже няма на кого. Всички са от града. Само едни от гостите ни живеят на 40-50 км от София по магистралата, та когато им давам поканата ще ги попитам дали биха желали да останат в хотела или ще им платим такси до техния град. Simple Smile

Украсите с изкуствени цветя също сами си ги правим, но имахме и идея ако не се справим сами, просто да дадем цветята, които сме купи на някой сръчен, занимаващ се с тази работа да ни направи нещо Simple Smile Но украсата за главната маса все още не е започната, та ще видим. Цветята от Алиекспрес за масите и за главната маса излезнаха около 150 лв., годеникът ми "открадна" малко тел Grin от работата му, купихме от Бриколаж дъски за саксията на главната маса (12 лв общо) и от Практикер взехме 10бр. кашпи за масите (20 лв). Демек украсите за ресторанта излизат някъде към 200 лв.
Не знам агенциите каква цена биха обявили за изкуствени цветя честно казано....

# 160
Пърпъл, наложи ли ти се да освобождаваш поръчката от Али от митницата?

# 161
  • София
Между другото и аз се интересувам от изкуствени цветя, които да се сложат само на арката (с изнесен граждански ритуал ще сме, който едва ли ще е повече от 20мин и после какво - да хвърлим цветята от арката). Тези по масите - ще се прежаля за тях да са естествени. Но не мисля, че агенциите предлагат изкуствени цветя.

# 162
  • София, България
Не, продавачите бяха писали по-малка сума от реалната и са ги подминали на митница. Но дори и да трябваше на 140-150 лв не е час толкова голяма сума ДДС-то. Simple Smile

Joanita, мисля, че агенциите работят с изкуствени цветя, но те се намират по-трудно ако искате определени цветя Simple Smile

# 163
За цветята - от една агенция ми бяха казали, че може с естествени, може и с изкуствени. Явно имат.
Някой беше споменал за божури и хортензия, та да споделя, понеже и аз съм се насочила към такива цветя. От една агенция ми казаха, че са много скъпи цветя и по нашата сватба един цвят божур ще струва между 12 и 20лв /като се има предвид, че проверих и видях, че божурът е майско цвете/. За сравнение влязохме в един магазин за цветя и питахме жената дали прави сватбени украси от цветя и тя каза, че прави. Искахме да ни насочи в цена, за да преценим и, тъй като знаехме цена само за божур, я попитахме да ни каже д/г колко ще струва едно цвете. Тя малко се притесни, че не може да каже точна цена, но ние приемахме и минимум и максимум, при което тя каза около 2-3лв, като дори да е внос, не се сещала за по-висока цена от 4лв. Така приключих окончателно с агенциите. Simple Smile
За нощувките - ние също няма да поемаме на гостите. Аз, ако отида на сватба в друг град, не бих очаквала да ми поемат нощувката. Разбира се, ще им предложа избор на хотел, да преценят дали ще са в този, в който ще е сватбата /с отстъпка от цената/, или в някой друг.
Аз все пак се надявам сватбата ни да излезе по-малко от 15 000лв, но не знам. Simple Smile
За халките - ще гледаме бяло злато, но не знам кога ще имаме време да ходим да видим. Вече много ми се иска да ги изберем. Аз харесвам такива модели, при които дамските имат камъчета. Също така харесвам комбинация от лъскава и матова част на халката. Да видим дали ще открием нещо, което да ни хареса много.
Поръчала съм вече покана за свекървата и за кумовете и за шаферките. Би трябвало до края на другата седмица да дойдат. За останалите гости още не съм, тъй като нямаме съвсем точна бройка и чакам да преценя колко покани да поръчам.

# 164
  • София
Sunflower, аз изпратих майка ми да пита за цветя на 2 места при цветарка (пардон - флористка) и се опитвам да направя сравнение. Едната - Ема - е казала същото за божурите - около 12 лева стрък, като трябвало да поръчаме цял пакет (80 броя). След това на др място са й казали пак, че тези цветя са от най-скъпите (а аз си мислех, че са евтини!!!!) и около 4-6лв стръка. Агенцията пък е казала цена приблизително на маса букет - около 30-40лв. Все още не е решено, но ако трябва - ще сменям цветята Simple Smile А за изкуствени за арката ще питам - там е грехота да се сложат толкова естествени за 15мин и после хайде в боклука.
А за халките, първоначално много бях харесала и тези модели

Общи условия

Активация на акаунт