Сватба 2018 - III-та част

• 48 705
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Брей, много добре изглеждат нещата от алиекспрес. Simple Smile Аз месеци наред ги гледам, чета отзиви на хора в сайта и ме е страх да поръчам. Включително няколко чифта обувки съм си харесала оттам, защото не мога да си намеря никъде бели обувки на 7-8 см платформа. Обиколила съм сигурно 30 магазина в 2 града, има подобни модели на този, който искам, но никъде точно тия, които искам. Само китайците ме разбират явно. Grinning

# 181

ами все ще сглобим някаква рамка, ще я украся с цветя (хартиени например), ще разпечатаме устни, корони, мустаци, надписи и на клечка за шишчета ще ги налепя. Гостите ще се снимата сами докато ние сме на фотосесия. Е да няма да е кой знае какво, няма да има параван и такива неща, но няма да дам и 500 лв или там колкото вземат за това:)
[/quote]

И аз смятам да направя точно това, като стигнах малко по-далеч и си взех фотоапарат за моментни снимки. Мисля, че ще е хубаво гостите да имат някакъв спомен, който да получат веднага. Отдавна искам такъв и не го купих само затова, така че се надявам да ми влезе в употреба и после.

Каква рамка мислиш да направиш - само с цветя или и с ваши имена, дата и т.н.? Виждала съм едни, които приличат на екран от социални мрежи. Също ми харесват, но не знам как ще ги вържа с цветята и романтичната обстановка наоколо..

# 182
Здравейте и от мен,

Да пиша и аз - ще се женим на 28.04.2018 в София. Имаме място, запазихме жената за изнесен ритуал, имаме ДЖ и фотограф и рокля. Всичко това беше много лесно. И сега стигнахме до украсата и ми се реве. Според вас нормално ли е 'скромна' украса на маса за гости да е 90 лв. ? Украсата на нашата маса - 300-350 лв. и като сумираш всичко излиза около 3000 лв + за украса. Аз подчертано исках да е по-скоро зелении, клони, листа и прочие, а не живи цветя и въпреки това, цената е тази.
Аз ли не съм ред или тези декоратори и флористи много се изхвърлят?!
Ако някой знае да декоратори/агенция, която предлага по-нормални цени, моля за името им. Simple Smile

# 183
Здравейте и от мен,

Да пиша и аз - ще се женим на 28.04.2018 в София. Имаме място, запазихме жената за изнесен ритуал, имаме ДЖ и фотограф и рокля. Всичко това беше много лесно. И сега стигнахме до украсата и ми се реве. Според вас нормално ли е 'скромна' украса на маса за гости да е 90 лв. ? Украсата на нашата маса - 300-350 лв. и като сумираш всичко излиза около 3000 лв + за украса. Аз подчертано исках да е по-скоро зелении, клони, листа и прочие, а не живи цветя и въпреки това, цената е тази.
Ако някой знае да декоратори/агенция, която предлага по-нормални цени, моля за името им. Simple Smile

Добре дошла в темата! И аз много питах за агенция с нормални цени, но никой не откликна. Търсенето продължава, т.че и аз се присъединявам към питането.

# 184
  • София
А тези, които сами ще си правят украсата, койще подрежда нещата? Аз исках сама да подредя, но сега като почна да правя графика и усещам, че няма да имам време, в агенциите предлагат ли го това като услуга и на каква цена?

# 185
Здравейте!

Не съм влизала от седмица, а вие сте писали, писали. Но всаичко изчетох.

Аз само мога да споделя, че ще изработя поканите на моя близка приятелка, която се омъжва 2 месеца преди мен.  bouquet

Нашият бюджет отначало беше 20.000, но към момента е 30.000. Това, което е най-скъпо при нас - ресторант, фотограф и видеозаснемане, а също и мечтаният от мен воален таван. Брой гости: 120 по списък, но тъй като половината са чужбински гости, бих се радвала, ако поне 80 да присъстват.  
(за мен е важно да уточня, че всичко ще платим сами, без роднини и кредити).

# 186
Seraphina, добре дошла сред нас! За мен също е голяма драма украсата... на моменти се замислям дали да не поръчам изкуствени цветя, но не ми се иска Sad
Все повече си стоим на идеята сами да си правим украсата, но това с цветята ще е трудно, не смятам, че сме чак толкова сръчни, че да ги аранжираме добре.
За сравнение за цена на маса са гости, само с 3 вази цветя /1 висока и 2 ниски/ от агенцията щеше да ми излезе над 100-110лв масата. В офертата имах обявена цена за превозване на нещата до ресторанта и подреждането им там - 200лв.
Към момента съм се насочила към флорист, който да се заеме с аранжировката на вазите, които искам, а аз ще си осигуря всичко останало, смятам да попитам жената дали тя би се заела с това да подреди всичко там, или от самия ресторант, ако предлагат такава услуга.
KaтастроФа, добре дошла! Радвам се, че се завърна, вече усещах липсата ти Simple Smile

# 187
Е, то е ясно, че е индивидуално и зависи от цветята и броя на вазите и все пак ориентировъчно при вас с три вази на маса колко ви искат и примерно само голямата икебана на младоженческата маса колко ви излиза? В нашият случай ще бъде еустома, тук там малки бели рози и може би бял и лилав люляк, ако разбира се вече не е преминал.

# 188
Ами ние нямаме 3 вази на маса, а по 1 по-нетипична аранжировка на маса. Затова казах, че най-вероятно няма да съм ви от полза. Цветята като видове също са ни много, така че по-добре да не ви обърквам с цени. Simple Smile

# 189
Момичета аз да ви споделя понеже моята сватба е май месец, когато са и баловете и реших и да побързаме със запазването на фризьор и гримьор.  Днес ходих на пробен при Боряна Стефанова и съм очарована . Направи ме от първия път така както исках запазвам я със сигурност. Blush Сега започвам да търся фризьор. Поръчала съм си покана за кумовете ще ви пратя снимки като пристигне Blush

# 190
  • София, България
Естер, агенциите предлагат услуга подредба на ресторанта с твои украси. Simple Smile
Аз мога да ви кажа за сватбена агенция “Алекса”. Цената за сватбен координатор беше мноого добра, а едно момиче ми каза, че и за декорации цените са им повече от добри. Вижте ги, наистина. Simple Smile

monikrisi, моята кума е фризиорка в Coco Dry bar. Всичките им фризьори са добри, ако искаш виж ги и попрочети някое и друго мнение по интернет Simple Smile Обаче цени не знам, за да те ориентирам Rolling Eyes

# 191
И нашата сватба е май месец, но часове за фризьор и гримьор ми казаха, че мога да запиша от януари, тогава щели да правят графиците за новата година, та чакам с нетърпение. Иначе още преди 2 месеца се опитах да запиша, но не ме огря Grinning

# 192
  • София
Моята гримьорка, при която си ходя винаги, като имам повод ми каза 2/3 месеца преди това да и звънна, да ме запише. Някой ако си търси мога да дам линк да я видите, хубавото е че цената на грима си е 55лв. С включени мигли, като я питах дали има разлика за сватбен ми каза, разбира се че не, продуктите са си същите и като при другия грим! Аз мислех, по-скоро очаквах, че като е сватба ще бъде завишено Grinning

# 193
Здравейте и от мен,

Ами не е нормално. Оня ден едни познати казаха, че са им искали подобна сума за тяхната украса. Но тяхната беше наистина доста разточителна. Определено доста се изхвърлят.
Тези същите познати казаха, че всъщност и естествените цветя оскъпяват доста и ни препоръчаха да си ги спестим, защото след това се изхвърлят, а изкуствените изобщо не си личало, че са изкуствени. Те имаха и изнесен ритуал в лятната градина на ресторанта. Казаха, че това също е оскъпило доста.
Не знам, аз вече истерясах още докато решим как ще подредим нещата във времето, защото без да знаем това и час в съвета няма как да запишем. Май ще трябва да си взема една опаковка мента-глог-валериан. Confounded

Естер, много са ти хубави находките от Али Експрес.

# 194
Хър, едно ирландско кафе. Всеки ден до деня на сватбата, а в деня - двойно.

Общи условия

Активация на акаунт