Сватба 2018 - III-та част

• 48 663
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Момичетааа, избихте рибата пак Grinning последно време сте изключително активни, чак ме е страх, че някой ден ще се прибера от работа и ще сте на 55стр, а няма да съм пуснала новата тема Grinning

Какви са тия агенции с такива цени... искам и аз Grinning на мен ми казаха цена за булчинска маса 250-450лв, една маса за гости щеше да излезе над 110лв, отделно 200лв, за да доставят и подредят нещата в ресторанта. Сега като гледам вашите цени, май да взема да обиколя и други агенции...

При нас няма нищо ново с организацията. Аз наистина започвам да се дразня, че не намирам човек за украсата на ресторанта, нещо не ги усещам хората като да са "моите"...

Да кажа и аз как се запознахме Grinning Аз живеех във Варна, той си беше в Русе. Запознахме се по интернет и той още първият уикенд каза, че идва до Варна, за да се запознаем на живо. Аз, след много чудене, реших да изляза все пак за едно кафе с него и то отиде от 12 на обяд до 2 през нощта Grinning след месец вече бяхме решили, че ще живеем заедно и след още месец заживяхме, тъй като трябваше да напусна работа. И така Simple Smile

Вижте сега какво поръчах за нашата кума Simple Smile

https://www.ozone.bg/product/dnevnik-na-kumata/

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 21:35 от Sunflower92

# 571
Леле докато ви изчета писаниците Grinning  Wasted коя агенция ползваш. На мен една флористка ми предложи 50 лв на маса . И като сметна , че са 10 маси лошо ми стана и отказах. Confused

# 572
Това си е направо евтино... Ние ще се ориентираме към сезонни цветя с надеждата, че ще минем по-тънко. Blush

# 573
  • София
Момичета от Варна и Стара Загора (най-вече тези два града). Да ви попитам, някоя ходила ли е да гледа роклите на Julia Kontogruni? В сайта моделите изглеждат уникално (според мен), но ако може някоя да сподели мнение и за това как са на живо Simple Smile и какви са им цените?

# 574
Момичета от Варна и Стара Загора (най-вече тези два града). Да ви попитам, някоя ходила ли е да гледа роклите на Julia Kontogruni? В сайта моделите изглеждат уникално (според мен), но ако може някоя да сподели мнение и за това как са на живо Simple Smile и какви са им цените?

Преди години си бях харесала една рокля и от любопитство попитах колко струва. Беше 1400лв, ако не се лъжа. Мисля, че там роклите са над 1000-2000лв. Бяха ми писали тогава, че, ако си харесам модел, но цената не ме устройва, могат да ме консултират как може да се ушие с по-евтини материали. Сега не знам дали е така. Една приятелка си купи от там роклята за сватбата. Честно казано не съм я питала колко струва, но балната ѝ рокля беше от там и знам, че беше 1000лв. Сватбената ѝ рокля не беше лоша. Според мен беше добро изпълнение, но много неудобна, защото беше русалка и изобщо не можеше да се движи с нея. През цялото време имаше 2 шаферки зад нея, които държаха шлейфа, който беше 7м и, макар че можеше да се прибира, пак си беше обемен, но иначе беше красива рокля.
Също така бях видяла във фейсбук снимки от сватбата на една моя колежка от университета, чиято рокля е от този магазин и ми хареса и тя. Мисля, че имат хубави модели и на живо са красиви рокли.
Бях влизала в магазина във Варна, но още, когато беше на центъра до Ню Йоркър, и там нямаше кой знае колко модели, освен ако е нямало някой склад, където да има повече. Сега в мола мисля, че е по-голям магазинът.

# 575
  • Варна
Аз ходих миналия месец в мола. Еднотипни, скучни и натруфени рокли според мен. Нищо интересно ипо-нестандартно... много, много дантела, перли, камъни и бродерии. Цените започват от2000лв и искат 100лв за проба.

# 576

Роклите на Контогруни стигат и до 20000 лв, но обикновено тези рокли ги има само по каталог и трябва да се поръчват. В магазина им във Варна аз рокля под 1500лв. не видях, включително и от вечерните им рокли. Голяма част от моделите са наистина доста пищно украсени, но консултантката ми каза, че може да се мисли и за индивидуално решение при избор на конкретен модел. Аз лично не намерих там моята рокля, но най-добре отидете на място и вижте какво предлагат - вкусовете са безкрайно различни Wink

# 577
След емоционалния момент около предложението, преглеждайки си календарите отиваме към пролетта на 2019г., така че въпросите ми не са съвсем за тази тема Wink
Така да се каже в момента съм на етап ground zero. Понеже не живея в България, след като почетох малко постове и коментари лекичко ми се изправи косата при мисълта колко много работа има около една сватба, които и през ум не са ми минавали (апропо - медицински свидетелства? Ако си терминално болен не може да се жениш, защото няма да допринесе с нищо славу роду ли грррр 😤?)
Както и да е, не искам да ви занимавам прекалено с размишления, но наистина имам нужда от няколко мнения - впрочем бих помолила да споделите челен опит в отделна тема, но честно казано не знам как да създам такава.
Та по същество
1. Със сигурност ще ми се наложи да ползвам сватбена агенция, но коя? Препоръки? Гледах Диаманти и Памуковите полета, някой има ли опит с това?
2. Иска ми се да е на някое много зелено място, което да не е далеч от летище София. Гледах Вила Екатерина, но виждам че е с тента. Тъй като си мисля за период Май/Юни - до колко е проблем с такива тенти ако вали? Някой ходил ли е на място?
Ще ми изникват още 100000 въпроса, с течение на времето, сигурна съм...но засега това...

# 578
  • София
Между другото за медицинските и аз съм си мислила, не вярвам, ако някой е болен ( освен психичните заболявания) да му се забрани да се жени.  Thinking

# 579
Те медицинските не са ли, за да се разбере дали си заразно болен....а, да и психо?
Междудругото не видях да има изискване за изследване за СПИН, което ме озадачи. Иначе ако си терминално болен, недай си Боже, не че няма да допринесеш за продължение на рода, но е добре, обвързалият се с теб да го знае.

# 580
  • София, България
Добре дошла сред нас. Нищо, че си 2019... ако започваш подготовки спокойно можеш да се включваш с помощ и мнения Simple Smile

Няма да ви забранят да се ожените. Просто идеята е май (освен да ни вземат парите!) е другата половинка да знае ако имате някаква болест... No Mouth

За агенции не мога да помогна. За Вила Екатерина четох, че отношението на управителя е меко казано отвратително! И си измислял цените на място и няма определени тарифи за менюта. На всеки казва различно. Ако чуел, че са под 130 човека автоматично отказвал... с две думи ако не му харесате, просто отношението е ужасно.

# 581
Искала съм оферта от Диаманти. Скандално скъпи са - 500 лв за украса и столове за изнесен ритуал, над 300 за кът за снимки... Изобщо, моят съвет е да избягваш агенциите с много активен фейсбук и хиляди фенки, нищо, че изглеждат авторитетни. Търси препоръки от приятелки - агенция с много скромно онлайн присъствие може да те изненада приятно.

С празненство на открито не бих рискувала - никога не знаеш какво ще е времето. Комари, буболечки, дъжд, вятър... Всичко може да стане.

# 582
Относно вила Екатерина: Моите кумци, бяха на сватба в края на месец август тази година. Случи се студено време, но казаха, че изобщо не им е било студено. Огромни тенти, но покрити с завеси до долу. Без да става течение и с осигурено отопление от типа -газова гъбка. Бяха много доволни от храната, от самото място и от цялостната организация на сватбата. Младоженците са осигурили превоз за гостите с голям автобус, който е тръгнал в 18.00 часа от храм- паметник Ал. Невски и с връщане в 2:00 часа пак там. Моите близки обаче си ходиха с техен автомобил. Добрата организация на сватбата може би се е дължала освен на персонала на вилата, но и на агенцията, която младоженците са ангажирали. Като цяло бяха останали с много добро впечатление.

# 583
  • София, България
Я вижте кой още ще се жени на вашата дата - 19.05.2018г., момичета ! Grinning Много желана дата, много нещо... Relaxed
http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/15/3098135_princ_hari_i_mega … /?ref=home_layer2

Много ги харесвам, особено Меган. Страшно симпатична двойка са Heart

# 584
Изобщо, моят съвет е да избягваш агенциите с много активен фейсбук и хиляди фенки, нищо, че изглеждат авторитетни. Търси препоръки от приятелки - агенция с много скромно онлайн присъствие може да те изненада приятно.https://

Всъщност, тъжната истина е, че отдавна не живея в България и няколко то приятелки, които минаха по този път не са ангажирали агенция. А с моите прибиране по два пъти годишно за по седмица това няма как да стане. Ще следя темата, ако някоя от Вас ползва агенция и е доволна, моля не пропускайте да споделите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт