Сватба 2018 - III-та част

• 48 123
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета, аз не говоря за никоя от вас  Hug,  например от моята тема с булки през 2015 г имаше такъв случай.

Едно е родителите да си преценят, друго  е да им се казва, че не може. И разбира се е редно родителите да кажат по-рано ще идват ли децата, едното ли ще идва, както казваш ти за кувертите и т.н. Би било чудесно и двете страни да си влязат в положение. Simple Smile

Ехеее,била си булка 2015 😅 аз нямам търпение да дойде деня,да се забавляваме и повече да нямам нищо общо с организация на сватба 😅😅 

Да, ох много стрес изживях аз по време на организацията.  Laughing

Брат ми например е на 10 г ( днес ги навършва да ми е жив и здрав) той ако ходи на някакви подобни мероприятия е на свободна консумация, защото яде 3 неща на кръст и просто няма смисъл. Хубаво е родителите да си кажат.

Помня в хотелската стая в деня на сватбата как си бях наредила пред огледалото визитните картички на фотограф, дж, колата и т.н. Всички да са ми под ръка и да звъня, ако някой закъснее.  hahaha

# 91
Ето още един цех за торти в София, в който правят св. торти. Многократно съм поръчвала торти за други поводи и винаги са били много пресни, вкусни и на прилични цени. За св. торти обаче нямам идея на какви цени са. Предстои да проверявам, но от разговор с колежка, на която са и правили сватбената торта, разбрах, че не са скъпи. Нейната обаче е била със сметана, а не с фондан, който на практика оскъпява.
http://tortikalina.eu/wedding-cakes/

# 92
Такааа. Аз пак имам въпрос. Понеже искаме до края на тази седмица да си запазим дата в съвета, се разрових в сайта на общината и намерих следната информация:

"За да бъде законен, гражданският брак трябва да бъде сключен пред длъжностно лице по гражданско състояние. Това е кметът на общината или упълномощено от него длъжностно лице. Необходимо е младоженците предварително да заявят желанието си за встъпване в граждански брак в Община Стара Загора стая 310, телефон за връзка: 042/614 881. Там се уточняват деня и часа на сключването на гражданския брак. Подава се и декларацията, че не съществуват законови пречки за встъпване в брак, заявява се желанието на младоженците да запазят своето фамилно име или да вземат фамилното име на своя съпруг/а/, или да добавят фамилното име на съпруга/та/ си към своето, вписват се имената на кумовете."

Това последното наистина ли още при записването трябва да се изясни? На нас кумът ни още не е сигурен. Дали не може за после да се отложи?

# 93
Такааа. Аз пак имам въпрос. Понеже искаме до края на тази седмица да си запазим дата в съвета, се разрових в сайта на общината и намерих следната информация:

"За да бъде законен, гражданският брак трябва да бъде сключен пред длъжностно лице по гражданско състояние. Това е кметът на общината или упълномощено от него длъжностно лице. Необходимо е младоженците предварително да заявят желанието си за встъпване в граждански брак в Община Стара Загора стая 310, телефон за връзка: 042/614 881. Там се уточняват деня и часа на сключването на гражданския брак. Подава се и декларацията, че не съществуват законови пречки за встъпване в брак, заявява се желанието на младоженците да запазят своето фамилно име или да вземат фамилното име на своя съпруг/а/, или да добавят фамилното име на съпруга/та/ си към своето, вписват се имената на кумовете."

Това последното наистина ли още при записването трябва да се изясни? На нас кумът ни още не е сигурен. Дали не може за после да се отложи?
Всяка община си има свои разпоредби за скл. на гр. брак. Най-добре да попиташ на посоченият телефон. В София при записване на час не искат имената на кумовете.

# 94
  • София
И в Пловдив не искат.

# 95
  • София, България
Мойте познати ми казаха да не правя детски, а да си отворя сметка за тях и родителите да им поръчат каквото искат. Казаха ми, че точно 30 лв им е излезнала сметката за децата. Те като не ядът кой знае колко много . Идея е аз още я обмислям .

Това наистина е доста добра идея, предвид че децата са капризни и родителите най-добре знаят какво биха яли. Надали ще направят повече от 50 лв сметка за 4-5 деца. А и да направят повече, важното е да са доволни децата, а не да мрънкат или да останат гладни. Аз съм почти сигурна, че голяма част от децата вечерят с тортата.... Grin

Благодаря за споделените цехове, запазвам си ги. Simple Smile
А някой има ли идея какво горе долу трябва да е съотношението брой парчета - гости.... В смисъл примерно ако сме 100 човека, гледах торти около 120 парчета. Дали е достатъчен този аванс се чудя? Thinking

# 96
Звънях и питах. И в Стара Загора не е нужно да се казват още при записването.

# 97
  • София
Дами, някоя друга да е получавала лични съобщения с гореща препоръка за сайт, от който да се поръчват рокли? Не мога да преценя дали потребителката е мила, или се опитва да спами. В темата имаше две-три грозно рекламни съобщения скоро, та съм подозрителна...
Аз също имам такова съобщение. За мен е спам

И аз имам такова съобщение... роклите ми се виждат доста менте.
И отговорих на дамата, че много благодаря за информацията, но модел какъвто аз търся в този сайт няма.
Получавам пак съобщение от въпросната дама: Покажете каква рокля искате и ще направя каквото мога по въпроса.

Което ме навежда на мисълта, че си е чиста реклама с цел покупко-продажба.

# 98
Момичета, от юридическа гледна точка свидетелите нямат никакво значение. Бракът е сключен с подписването на акта за граждански брак от младоженците и длъжностното лице по гражданско състояние. Така че при запазването на дата дори и да нямате свидетели (избрани кумове) това не е причина да ви откажат записването на час Wink

# 99
  • София, България
В София 3-4 дена преди сватбата се носи директно в обредната зала Декларацията за промяна/запазване/добавяне на фамилията и на гърба на тази декларация се записват имената и ЕГН-тата на кумовете. Тогава се носи и медицинското.
Ние сме на 22.06 Петък, а ни викат на 18.06 Понеделник да занесем документите Simple Smile

Сега при записването са ми искали единствено копие от личните карти - моята и на младоженеца.

# 100
  • София
На нас ни казаха, че може и в деня на сватбата да се дадат л.к на кумовете, понеже нашата кума летя от чужбина решихме да направим точно така.

# 101
Момичета вие за кои дати? На мен ми казаха,че чак януари ще мога да се запиша за брак.

# 102
  • София
Започването на записванията зависи от общината. За Пловдив и София вече може да се записва, за твоя град може да е рано още.

# 103
  • София, България
ins_94, в някои градове записването започва след Нова Година Simple Smile Явно в твоя е така...

В София беше от 1 Ноември.

# 104
Малко съм луда с това,че искам всичко да мие  готово. Мъжа ми се шегува с мене как можело толкова от рано като ми казват хората,че не може,аз да питам пак и да се притеснявам. Само вардя да стане януари първи работни дни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт