DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 10

• 63 453
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за превода!  Hug
Голите снимки също не трябва да са причина Назлъ и Асуман да крият от Ферит - все пак Асуман не се съблякла доброволно за фотосесия, направили са опит да я изнасилят за бога! Ако логиката на СЦ е, че трябва да се срамуваш от това, че някой ти е посегнал насила сексуално, и трябва да мълчиш, вместо да си потърсиш правата...е, тогава тотално ги закопавам в сандъка с надпис "Морал и разбирания от 18-ти век"!  ooooh! Ако завъртят нещо такова, спирам със сериала. Като си и помисля, че дъщеря ми е приблизително на възрастта на Асуман... Sick

# 316
  • Плевен / София
Благодаря за превода!  Hug
Голите снимки също не трябва да са причина Назлъ и Асуман да крият от Ферит - все пак Асуман не се съблякла доброволно за фотосесия, направили са опит да я изнасилят за бога! Ако логиката на СЦ е, че трябва да се срамуваш от това, че някой ти е посегнал насила сексуално, и трябва да мълчиш, вместо да си потърсиш правата...е, тогава тотално ги закопавам в сандъка с надпис "Морал и разбирания от 18-ти век"!  ooooh! Ако завъртят нещо такова, спирам със сериала. Като си и помисля, че дъщеря ми е приблизително на възрастта на Асуман... Sick
Самбо той сериала в началото носеше съвсем други усещания в мен...лекото, закачливото лека полека изчезна и сега сме в другата част на палитрата от чувства...отмъщение....

# 317
Според мен СЦ навлизат в една крайност, която е ненужна и изключително грозна - особено за сериал, който е започнал в жанра романтична комедия. Хубаво е,че заплитат сюжета и търсят начин да удължат сериала евентуално, но за мен е прекалено. Можеха да измислят десетки други начини да шантажират Назлъ или Асуман.
Още повече като се има предвид цензурата, която се налага по ТВ в Турция. За мен е абсурдно да цензурираш и режеш целувки например, а да вкарваш теми за изнасилвания и голи снимки в сериал, чиято първоначална идея е била да е развлекателен и комедиен.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 21:17 от Anichka89

# 318
  • Плевен / София
Според мен СЦ навлизат в една крайност, която е ненужна и изключително грозна - особено за сериал, който е започнал в жанра романтична комедия. Хубаво е,че заплитат сюжета и търсят начин да удължат сериала евентуално, но за мен е прекалено. Можеха да измислят десетки други начини да шантажират Назлъ или Асуман.
Още повече като се има предвид цензурата, която се налага по ТВ в Турция. За мен е абсурдно да цензурираш и режеш целувки например, а да вкарваш теми за изнасилвания и голи снимки в сериал, чиято първоначална идея е била да е развлекателен и комедиен.
+1 Hands Plus1 това е турското разбиране за благоприличие и морал....

# 319
Добър вечер,дами Hug Hug Hug

Благодаря за новите снимки и новия фрагман!!!И на мен не ми харесва,че романтичната ни комедия зави към обичайната турска драма.Да не забравяме,че там дежурни са затвора ,болниците,отвличанията и чудото-турска медицина дето ги съживява и лекува за ден,два!Да видим, какво от това ще ни сервират!
Дразни ме и това,че второстепенните герои заемат много повече екранно време и то много серии подред!

Тази предубеденост на Леман и съмненията и относно Назлъ са благодатна почва за Пелин да успее да я настрои и използва срещу Ферназ!

Имам усещането,че Назлъ отново ще скрие от Ферит-нищо,че му обеща да нямат тайни.По-скоро Дениз ще бъде този с когото ще сподели и действа.

# 320
Здравейте Hug,

Напълно съм съгласна с вас по обсъжданите въпроси! Hug Леман и на мен ми е загадка и съм на мнението на Дъгичка Hug...може би ни заблуждават с фрагмана, Леман е мнителна, но надали ще тръгне срещу сина си. Дори и Пелин да се намеси - Ферит е взел решение, женен е...миналото е минало и ако той толкова искаше да е с Пелин заради миналото  (ако това е доводът на Пелин пред Леман), то той нямаше да твърди пред Леман, че са подписали със сърцата си още преди подписите. Това би трябвало да е знак за Леман да не се подвежда по чужди думи, важно е какво мисли синът й. Тя много добре знае, че той е избягвал сериозните връзки, бил е мнителен, не се е доверявал, самата тя му даде съвет да си намери спътница в живота...е сега това е факт и не мисля, че Леман с лека ръка ще се подлъже по Пелин. Изглежда ми присметлива и умна жена. Не знам, но не ми се ще да я правят враг на Назлъ и оттам и на собствения й син. Ще ми се тя да изкупи грешката си пред сина си, а не да пада още по-ниско, защото тогава Ферит няма да й прости никога. Иска ми се Леман да е от нашия отбор и да се сближи с Ферит, та тя загуби дъщеря си, нека не губи и сина си. Но знае ли човек, какво са заформили сценаристите?! Все пак прекалено много врагове натрупаха. Видяхме и че Асуман ще има проблеми, нека да има поне един здраво мислещ в полза на нашата двойка. Дали това може да е Леман?! Да не забравяме, че Хакан атакува и на ниво фирма...тоест иска да съсипе Ферит категорично. Никой от обкръжението на Ферит не е активен и аналитичен, просто да не повярваш.
За съжаление, според мен, Назлъ няма да каже на Ферит. Ще сподели с Дениз или ще действа сама. Фатош няма да й е полезна. Не ми допада как представят образа на Фатош, защо я правят насила глупава, не знам. Не ми харесва!
 bouquet bouquet bouquet

# 321
  • Плевен / София
На мен пък не ми е логично Назлъ да сподели с Ферит за новите проблеми на Асуман...знаем заради кого Назлъ мълчеше и Ферит толкова време не и прощаваше...едва ли тя ще му каже "скъпи, сестра ми отново има проблеми ...спасявай я...."

# 322
Благодаря за втори фрагман и превода! bouquet bouquet bouquet

Какво ли не измислят СЦ за да вдигнат рейтинга!Вкараха Пелин,не се вдигна,сега пък направиха Асуман убийца!Хакан всички ги върти както си иска-чрез Пелин,Джихан, а сега и със записа!Стана всемогъщ!Не му изтрайвам вече интригите! Peace

# 323
Здравейте момичета  Hug благодаря за фрага и за всичко споделено . bouquet За нови я фраг аз оставам без думи. smile3505 То бива бива  човек да има врагове но на Ферит и Назлъ вече са им прекалено в повечко ако и Леман се впише в тази бройка . Tired И аз се надявам видяното от фрага за нея просто да е подвеждащо  Thinking но пък не и за действията и постъпките на Асуман и Хакан .Асуман ще вкара отново Назлъ в един омагьосан кръг от който няма да има излизане и това би коствало отношенията и с Ферит / ако се поддаде на сестра си разбира се да я защитава и спасява / и естествено злобният и зъл Хакан който се опитва по всякакъв начин да се докопа до плячката си фирма Пусула като унищожи Ферит без да го е еня с цената на какво.Наистина завистта е болестно състояние а той има голяма нужда от лекарска помощ в това отношение .Дали всички тези действия на СЦ относно развитието на сериала няма да им изиграят една лоша шега  newsm78 май и те не са наясно какво точно искат да ни покажат .Дотук само и единствено как   злото побеждава  ooooh! 20 серий чакаме да си кажат едно обичам те и когато това вече ще е факт няма да ни оставят и на една романтична серийка ами отново ще ни хвърлят в размисли и страсти и сме пак в началото  Tired

За Асуман каквото и да кажа ще е малко  Tired то човек каквото сам си направи друг не може така и тя. Жалко ,че всичко това се сгромолясва върху сестра и която се опитва да я направи достоен човек но шило в торба не стои  Tired

# 324
На мен пък не ми е логично Назлъ да сподели с Ферит за новите проблеми на Асуман...знаем заради кого Назлъ мълчеше и Ферит толкова време не и прощаваше...едва ли тя ще му каже "скъпи, сестра ми отново има проблеми ...спасявай я...."
Тук не съм напълно съгласна. Първо - Асуман сума ти време вече се мъчи да докаже, че се е променила и че съжалява за това, което е сторила, освен това забърка новия проблем от желание да стори добро и да не ядосва сестра си. Второ - въпросният нов проблем не е какво да е, а опит за изнасилване (или не дай боже, да не е било само опит). Назлъ трябва да сподели какво се е случило със Асуман, не само защото съпругът й е влиятелен и ще намери добри адвокати и най-гладко решение на случилото се. Ако не можеш да споделиш със съпруга си за и да потърсиш помощ и закрила от нещо толкова нечовешко, унизително и опасно, заслужава ли да споделяш каквото и да било друго? А Ферит трябва да си преглътне гордостта и да приеме, че хората могат искрено да съжаляват за нещо, което са сторили,  особено при положение колко горчиво съжаляваше самият той, че не е изслушал Пелин преди години.

# 325
Добро утроооо!!! Hug Hug Hug

Честит ви най-хубав и празничен зимен месец-декември!!!Нека ви е спорен и успешен с много коледно и новогодишно настроение!!!

Нека първото декемврийско кафенце е от мен!

Днес на първи декември отбелязваме:

Лек и успешен ден и месец,дами!!!

# 326
CakeBalloonBirthdayПривет, момичета!   Balloon

Започвам първо с една шега, която винаги споделям на майки, които имат синове....
Една жена цял живот търсела идеалния мъж Cupid.... Когато уж го намерила в лицето на своя съпруг и партньор, разбрала, че това далеч не е идеалния мъж, за когото цял живот си е мечтала Kissing.... Затова.. след време си родила СИН  Revolving Hearts...Така тя се сдобила с идеалния мъж в живота си!!! Smile

На първия ден от най-прекрасния за мен месец най-празничния и най-скъпия, Ви черпя виртуално, защото днес моят син има рожден ден  Birthday....Като Ферит бей и той издига снага над другите,  има сладки трапчинки на бузите, които му пожелавам винаги да се усмихват на лицето му,  желая му да е  позитивен, щастлив, МНООООГО здрав и да задмине успехите на батко си  Джан /чух, че бил отличник и първенец на випуска/ ... Не държа да се изявява в областта на изкуството, но му пожелавам успех във всяко едно поприще, което той си избере да покорява....

Хубав и позитивен ден, момичета!  Musical Note

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 10:03 от mury9

# 327
Добро утро! Hug Hug Hug

ДОБРЕ ДОШЪЛ, МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ!
Месец на чудеса, веселби и сбъднати мечти!

Кески Hug,и в тази тема ме посрещаш с първото декемврийско кафенце! Wink Heart Eyes Благодаря! Hug

Днес трябва да ни пуснат новите снимки и озета Peace

Прекрасен ден ви желая! Kissing Heart

ПП  mury9  Hug,честит рожден ден на синчето! baloni
Да е винаги здрав,щастлив и да сбъдне мечтите си! smile3525
Скрит текст:
И аз имам син,а дъщеря ми също е родена в този месец! Laughing

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 10:00 от Zlatina3

# 328
  • Бургас
CakeBalloonBirthdayПривет, момичета!   Balloon

Започвам първо с една шега, която винаги споделям на майки, които имат синове....
Една жена цял живот търсела идеалния мъж Cupid.... Когато уж го намерила в лицето на своя съпруг и партньор, разбрала, че това далеч не е идеалния мъж, за когото цял живот си е мечтала Kissing.... Затова.. след време си родила СИН  Revolving Hearts...Така тя се сдобила с идеалния мъж в живота си!!! Smile

На първия ден от най-прекрасния за мен месец най-празничния и най-скъпия, Ви черпя виртуално, защото днес моят син има рожден ден  Birthday....Като Ферит бей и той издига снага над другите,  има сладки трапчинки на бузите, които му пожелавам винаги да се усмихват на лицето му,  желая му да е  позитивен, щастлив, МНООООГО здрав и да задмине успехите на батко си  Джан /чух, че бил отличник и първенец на випуска/ ... Не държа да се изявява в областта на изкуството, но му пожелавам успех във всяко едно поприще, което той си избере да покорява....

Хубав и позитивен ден, момичета!  Musical Note

Да ти е живо и здраво момчето! Много късмет му пожелавам! Да са слънчеви дните му!

# 329
Здравейте момичета  Hug

mury9 Честит Рожден Ден на твоето слънчице  bdbaloni Да е жив и здрав и много да ви радва  bouquet

Малко нови фотки  Hug

И един различен Джан  Hug

До колкото разбрах това е за списание  за месец декември 2017 година  Hug

Общи условия

Активация на акаунт