Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 852
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Аз вече съм пред нервна криза...Мони не е спрял да реве ама буквално от 4 сутринта и е спал сумарно от тогава 50 мин. Колики ли са,чудо ли е ама се дере като заклан. Аз не съм излизала от стаята от тогава, само люлея в опити да приспя, задремва за 20тина мин.и пак...Спи ми се, изнервена съм на краен предел а е едва 3 часа, навън е студено за разходка с количката, абе направо съм си във филма...
Оплаках се Pensive
Алекс, вие на кърма ли сте? Моята така се дере и не спира като е гладна, ако сте на кърма може да е лактационна криза. Слагай го по- често на гърда. Ако са колики какво му даваш? Тук много момичета ползват лефакса, аз съм на Инфакол и доста я облекчават. Ако и това не е, може да е скок в растежа. Пробвай да се успокоиш, ако това ще ти помогне и аз днес докто я кърмен си поревах. ММ не ме разбира и само ми казва, че не мога да си организирам времето. Но докато и дам всичките лекарства, нахраня я и сменя памперс е минал един час. После се приспиваме и е станало време за следващото хранене. Днес поне е добре, тя спи в момента, та аз за това пиша. И на мен ми е трудно, а не срещам подкрепа от мъжа ми, даже мисля да изоставя кърменето. Само ме бие и драска по гърдите, кърмя я по 30 минути и чат- пат като продължи да се дере и давам добавка АМ. Мисля, че и за двете ни по- щадящо емоционално ще е да мине изцяло на АМ. Аз нямам сили, а продължавам за я кърмя, даже почнах на поискване, че не може ДС спазва никакви режими това дете. Ето и аз се оплаках.

# 166
Проблемът не е кърменето, а мъжът ти. Ако иска да ти е организирано времето, да хване да ти помогне, вместо да дава неадекватни съвети. Нищо не му пречи той да смени някой друг памперс, да изчисти или да сготви. Не знам при вас как е, ама за някои български мъже майчинството е, за да им прислужва жена им, не за да се грижи за бебето.

Кърмя на поискване (по поне 30 минути) и успявам също така да готвя, пера и прахосмукача. ММ помага за всичко освен за кърменето (по обективни причини).

# 167
Амалинка, ще взема и аз да ги редувам. А как ги разпределяш ? В случая на мен лефакса ми е със симетикон а абоколикена  с лактаза, давам и биогая. 4 пъти от едните капки и 4 пъти преди хранене от другите ли ?
Не. Въртя ги на опаковки, че на всичкото отгоре действат с натрупване. Т.е. започнах с инфакол, после купих нова опаковка , но в един момент спря да действа. След това , по препоръка на
педи , смених с абоколикен, като свърши опаковката пак инфакола и сега скоро ще мина на абоколикена. И така ги въртя... Слава Богу действа!

# 168
Така е, малдини! Ние вкъщи се карахме една вечер. Цвети, опитайте се да говорите. Дано има желание да те изслуша. Ние се карахме две вечери, на третата като му казах, че не съм имала време да сготвя вечеря, отиде и направи яйца на очи, без коментари и препирни. Няма как нещата да са като преди с бебе.

Жани, Алекс - сила, момичета. Неприятно е много. Дано отмине скоро.

Нервите ми са много изопнати. Петък искам да ходя на лекции, за целта няма да е зле някаква работа да си свърша от днес къщна, познайте... прането е в пералнята от сутринта.

# 169
Алекс, незнам как е с лефакса, но с инфакола можеш двойна доза да дадеш, ако са много силни и не се успокоява детенце. Ако имаш от тях,  започни ги с двойни дози. Убедена съм, че след два три приема ще се успокои и като свършиш опаковката, мини на абоколикена. Мисля ,че ще подейства. Иначе ние утре ставаме на месец и смело мога да кажа , че като е меко времето не пропускаме разходки. Днес излязохме яв14.30 и се прибрахме в 16.00 , защото припръскваше.
Нослето й прихърква, но педи каза, че е от топло-студено като се разхождаме, а и може да задържа секрет от АМ, когато не се оригне или повърне легнала и било нормално. Не смуча нищо, просто запарвам банята (ние се къпем преди нея) и катоя къпя те си изтичат сами от топлото и парата и после си спи спокойно. А и колкото повече смучете, толкова повече се образуват нови. Даже и при мен е така. Когато съм хремаеа, за това правя само инхалации и в тежки случаи ползвам капки.

# 170
Аз моя втора седмица му капя черни капки. Педи така каза. И голямо смукане смуча. Вече издивявам с тоя аспиратор. Накрая ще си купя за прахосмукачка. Много ми го хвалят.

# 171
До колко мъжа може да помага е относително. Когато бебето беше на месец и половина също изпаднах в нервна криза буквално. Тя все още ядеше на 3 часа,ревеше ей така,а вкъщи всичко мен чакаше. Една вечер побеснях и започнах да блъскам в кухнята. Ама със сила и злоба удрях даже после кокалчвтата ми бяха сини и подути. Ама полудяяяяях момичета! Удрям и крещя,че тя не спира да плаче и аз вече нямам сили. Баща и съответно се ядоса и ме изгони в спалнята ,а нея я взе в хола. Така и заспахме. На др ден той сам ми каза "една нощ я гюедах и днес съм смазан. Не знам ти как издържаш. Ще ти помагам повече" . И сега е факт. Помага и по-малко изисква от мен. Но друг е въшроса ,че излиза в 8:30 и се прибира в 8. Не мога да чакам на него... Общо взето неделя той я гледа ,аз почивам. А от както давам само ам детето е пп-спокойно.разбира се причини мн могат да се търсяг

# 172
Моя мъж си ползва двете седмици бащинство и видя какво е по цял ден с детето. Сега и аз му се ядосвам вечер, но той не гъква. Старая се да готвя всяка вечер. Ако не съм сготвила, не е драма. Добре, че имаме миялна и сушилня. Иначе нямаше шанс поне малко да е чисто у дома. И най-вече- добре, че я има майка ми! Мног ми помага. Просто ез нея нямаше да се справя със сигурност. Оставам сама с бебчо, но веднъж или 2 пъти в седмицата да идва все е нещо. И то не малко.
Мен отначало ми беше криво, трудно превключих на режим "с бебе" , но сега имам чувството, че не мога без него. Дори миналата седмица успях да ида на театър Simple Smile А баща му беше преди това на концерт. Намира се баланса, стига да има желние Simple Smile

# 173
Просто периода на преумора и адаптация е неизбежен. Стискам палци на всички които все още откачат . Момичета повече вино,повече секс и бъдете хепи,крейзи мами 😅

# 174
Само като го видя как се усмихва, душичката ми, и всичко ми минава! И умора и яд и всичко!

# 175
  • София
Ох как ми се пие бяло вино със сирена, ммм..
Ама дечко е на кърма, така че ще си помечтая малко. Е, виж ММ има рд тоя месец и ще прегреша, пък ще вадя резервите от фризера.

# 176
И аз много се радвам че я има майка ми.Идва от друг град за уикендите и с нетърпение чакам събота и неделя,че дойде,да си я видя и да ми помогне. Hug ММ е по цял ден на работа,вечер помага колкото може,но основно аз се грижа за бебчо.Той е на 2 месеца и половина и още се буди на 3 часа.Вечер все не можем да се наспим като хората.А майка ми ме „успокои”,че аз като съм била бебе до навършване на 1 годинка съм се хранила на 3 часа. Confused Така,че ако малчо е като мен,сънят дълго време ще е мираж.Благородно завиждам на майките,чиито деца спят по цяла нощ.

# 177
  • София
Амалинка нищо не пия . Бях взела бирена мая 3по 2 пиех, но свърши. Не я слагам изобщо да суче  от мен. Цедя се през три часа дебем , а нощем като прави голямата пауза ставам да изцедя събраното.

# 178
Моята аг ми беше казала ,че от секса се отделя хормон който помага за кърмата . При мен подейства само 2 пъти защото мм не смееше да ме докосне след операцията ...😅 но може и да си внушавам,но наистина се увеличаваше. Също по-опитните съветваха да я слагам и на цица защото слюнката стимулирала . Педиатърката ми беше казала да ям всеки ден супа... При мен спря млякото защото хванах вирус и 4-5 дена бях с проблемен стомах и не ядях защото ми се гадеше

# 179
Вчера го оставих на майка ми от сутринта ,тъй като имах много задачи за вършене и то в друг град,само се обаждах да чуя как е ,е толкова е бил добър дали са се носили на ръце 30 Мин.А днес...Откачаммм..не е заспивал 30 Мин ,започнал ме е от 2 ч посред нощ,носих го до 3.30 ,в 6 сутринта е като аларма,и от тогава до сега рев,рев,рев,дясната ръка ме боли,ама много ме боли.А и кака му и е станала непоносима,за всичко се сърди,крещи и иска да е нейната,вие който сте с две деца забелязали ли сте някаква промяна в поведението на голямото дете,моята изпада в някакви истерии,бие се с децата,и незнам какво вече да правя,ревност ли е какво е но никой не може да се разбере с нея.Ако не полуея сега ,значи скоро няма да полудявам.

Общи условия

Активация на акаунт