Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 854
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Миднайт, ти от какви подбуди цедиш, че не помня?

# 181
  • София
Gerito, същото и при нас. От 6 сутринта сме на крак доо преди малко след като заспа свръхуморен, тия колики ни умориха, отделно киселее защото му се спи, ама милото го мъчи коремче и не може да заспи. Утре ако е пак така искам не искам ще го заведа в някой мол, че само като е в количката или в колата си кротува. Сили и кураж на всички ни ! Hug

# 182
И моята Беба взе да се буди все по-често. Кърмя денем и нощем. Ако направи 3 часа пауза е супер. Реално половината нощ не спя. Първото дете беше на АМ и не беше толкова трудно. Изпиваше го и си заспиваше до след 3 часа. Голям зор е това кърмене, а с такова желание го правя, заради малката, че е по-полезно за нея. Но съм като зомби от липса на сън и почивка. И нямам време за нищо. И за каката едва намирам време. Добре, че ми помагат да я гледат. Макар че едва изтърпявам вече свекървата, ама как да ги гледам и двете. Бебето е все върху мен, а каката е на 2г. и все му налита.

# 183
  • София
За колики пробвали ли сте възглавница от гроздови семки или черешова? При нас като имаше колики, помагаше доста.

# 184
Ох като ви слушам, се чудя аз защо се оплаквам. Малкия и той се буди ит коремчето, но много бързо му минава болката и или заспива или будува в настроение. Но между някъде 5 и 9  вечер е доста неспокоен, трудно спи, събужда се често. А вечер да ви кажа точно това му обяснявах на мъжа ми незнам как става но се напсивам, откакто се е родил не сън имала веднъж да се събудя супер недосчала. Вечер ей по това време заспивам, Мм ме буди с малкия да го храня към 12, и после към 3, към 6 и така. Случва се да не прави плътнинсънища нощем но си го гушкам в мен и заспиваме заедно. Иначе на мен мъжа ми ужансо много помага. Хем се грижи за големия, хем ми готви, чисти уикенда. Абе златен. Но ако можехме да се шматламе навънка, нямаше да сме така гарантирам ви.

# 185
И ние с мъжа ми имахме разправии на няколко пъти, сега ми помага чат пат, но има какво да се желае. На нас няма кой да ни помага и аз на моменти се чувствам тотално изтощена. Така ми се иска да се наспя поне една вечер. А вие с по две и повече деца, незнам как се справяте.

# 186
  • София
Unknown 16 цедя се, защото ми е неприятно да ме дърпа и да суче от мен. В болницата ди кръв ми се разраниха гърдите докато ми пристигна помпата. А и аз с големия така процедирах и сега така няма проблем.
И ние сме сами и няма  кой да помага. Моят мъж поне готви чисти пазарува води и взема големия от ДГ като не е на работа разбира се. Смятайте свекър ми още не е дошъл да види малката Simple SmileSimple Smile а сме в един град.

# 187
Кърменето се оказа доста сложен и времеемък процес. Аз в преди да родя доста наивно си мислех, че е много лесна задача. Да, ама не 🙄. Аз имам чувството, че скоро може и да ми спре. Все по-често дохранвам и незнам дали е временна криза или лека по лека намалява, а и неговите нужди се увеличават.

# 188
  • София
Моя в началото не искаше да суче, а след това вече аз си свикнах с помпата. Така си знам колко изяжда и съм спокойна. Твоето дете на колко е и по колко папка?

# 189
  • София
Време отнема определено. Не мога да си позволя да ми виси на гърдите по час  време .
СЗ сега давам по 120  мл.   от десет дни и повече май де:) тя е на 42дни. Понякога яде по 80 и слира. Аз н насилвам колкото толкова.

# 190
Аз като ви говорех преди да родим че кърменето не е както го описват, толкова естествен видиш ли процес и супер плезир за майката:))) моята най-добра приятелка е споделила на друга че съм пошзвала ел помпа, това беше в началото преди да се урегулира кърмата и тя казала: ооо не, тя щом чолзва помпа значи не прави нещо като хората, кърменето е толкова естествен процес, тялото си знае когато бебето суче колконда произвежда:)))) Ей такива, да го хванеш и да ги удряш с 5 тигана чо главата, барем им дойде мозъка. Та по темата, кажете моля еи хубав кетъринг на добри цени за погачата.

# 191
  • София
А и на мен една такава специалистка още с големия ми казваше. А ти с тая помпа ще ти спре кърмата бързо като не се допирали бебето бля бля пък е изкарах 6 месеца.Simple Smile
Ау кетъринг не мога да помогна. От Чочоне знам вземат, но нямам личен опит.

# 192
При мен нито бебси, нито помпата помага. Кърма няма (10мл)... Та тези дни ще приключа тази сага. Малката днес става на месец, каквото яла, това. Само незнам дали трябва да пия хапче някакво или просто да спирам да цедя постепенно и тя ще спре ? Защото като не седна на помпата през 3 часа ми мокри, а и гърдите ми се напрягат и е неприятно...

# 193
  • София
По-добре вземи хапче, майка ми така едно време послушала свкърва си да се пристяга да й спре кърмата та си докарала мастит...не рискувай

# 194
При мен нито бебси, нито помпата помага. Кърма няма (10мл)... Та тези дни ще приключа тази сага. Малката днес става на месец, каквото яла, това. Само незнам дали трябва да пия хапче някакво или просто да спирам да цедя постепенно и тя ще спре ? Защото като не седна на помпата през 3 часа ми мокри, а и гърдите ми се напрягат и е неприятно...
И аз нямам много, много. Не бях я кърмила от вчера вечерта към 21( през нощта давам АМ) и днес сутринта успях да изцедя едва 70мл.Въпреки, че както Малдини беше казала, цеденето не може да покаже реално количество. Но и аз си усещам, преди ако направех повече от 5 часа пауза гърдите ми бяха камък, сега също са леко напрегнати, но в сравнение с преди.. Ще давам цица още и когато много плаче ще се дохранваме и така. Най- добре е само кърма или АМ, това смесеното отнема доста време и нерви, но докато мога да и дават кърма ще и давам.

Общи условия

Активация на акаунт