Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 913
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Малкият е на другата крайност. След всяко ядене си върши работа - като новородено е. Давам био гайа, но и в дните, в които не съм давала, пак е същото насиране. После що ми вървят по 10 памперса на ден..

Знам, че е много рано, но от кога мислите да захранвате?

# 331
Аз мисля да пробвам Захранване, водено от бебето (ЗВБ). Даже си купих и книжката и сега се информирам. Та на въпроса - около 6-тия месец Simple Smile

# 332
Ако всичко е наред - около шести месец. Ако показва засилен интерес към нашата храна, може и малко по-рано.

# 333
Ще следя за признаците:
- умение да седи
- изчезване на рефлекса за избутване
- поднасяне на играчка към устата (ей как искам да почне да си взима бибите сам)
- интерес към храната

И да е преди 6м, няма да е проблем. И аз обмислям да си взема книжката Захранване, водено от бебето.

# 334
  • София
И на мен ми е интересно ЗВБ, но не знам дали ще е удачно. И аз мисля на минимум пет месеца да захраня. Е, ако питате свекърва ми, още сега би му дала сок.

# 335
Въпрос към майките, коити кърмят или хранят с изцедена кърма. По колко пъти на ден ядат децата ви?

Малкият от около седмица яде по 6-7 пъти и ми се струва много на рядко спрямо преди.

# 336
Малдини, напоследък по 9 пъти яде. Но част от храненията й са с мъничко количество. Вчера, като я оставихме, е изяла около 70-80 мл. И след час и нещо, като се прибрах, пак я храних. Доскоро ядеше по 11-12. Grinning

# 337
  • София
Ако сме навън и спи, може да изкара и 5 часа без ядене, иначе през 3 ч и половина, рядко 4

# 338
  • Sofia, Bulgaria
И ние правим по 6-7 хранения.

# 339
Момичета, Лорен от няколко дни въобще не спи през деня. Заспива чак в 00, събужда се в 7, храня я, заспиваме към 8 и в 11:00 се буди. Днес даже и навън успя да дремне само някакви си 40 минути. Сега заспа, нито шезлонг иска, нито кошарата през деня. В момента е до мен на спалнята и се надявам да поспи 2 часа, много неспокойна е.

# 340
  • София
И малкия яде по 6-7 пъти на ден по 100-150мл изцедена кърма.

# 341
Аз количество незнам, ей сега за първи път от мнохо време го мерих колко ще изяде зашото бяха нинали само 2 часа от последното хранене- е изяде 140...лол;) Яде пред 2.5-3, прави само една пауза макс две от 4 часа. Гледам винаги да му давам не по-рано пт 2 рия чад обаче вече наистина му познавам плача от глад. Учудващо сега изяде 140 което ме навежда на мисълта че понякога когато мисля че много яде не е баш така...аз сега имам толкова други неща да следя, обриви, акита хаха че последното нешо сега ми е кърменето. Гледам само да не ставам биберон..Simple Smile

# 342
Момичета,как са вашите дечица след ваксините?Много съм притеснена,моето първите два дни беше добре,а днес сякаш е друго дете.Стряска се от най—малкия шум,плаче истерично до посиняване и с нищо не мога да го успокоя.Никога не е бил така.Както се смее и всичко е привидно ок изведнъж избухва в плач.

# 343
Стефи, не се филмирай излишно. Може да са му се появили пак колики или да са се засилили. Ние сложихме ваксината във вторник. Днес изпадна вечерта в истерия, каквато не се беше случвала отдавна. Но накрая одеалцето беше оповръщано (не сме разбрали), явно й тежало или е имала киселини, защото и през деня върна пресечено.

# 344
Явно нещо масово не ни е ден. Ради връща вода, просто бистра течност само, не храна и яде по-малко от обикновено. Днес два пъти е изяла 120 мл, останалите една-едва 20-30 мл. Не е кисела, няма Т, но ако и утре е така ще търся помощ.

Общи условия

Активация на акаунт