Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 871
  • 752
  •   1
Отговори
# 225

Пийкок, честита втора месечинка на астралното близначе! Два месеца пълно щастие Heart
Честит втори месец и на вас!! Да са ни здрави!!

# 226
Моята бебка отказва от шише всичко, дори кърма. Как да го преодолея това и има ли друга с такъв проблем тук?

И друго ме тревожи - от 2-3 дни за вечерното кърмене нямам достатъчно кърма и се борим с часове преди да заспи. А тя не приема нищо от шише, което усложнява въпроса. Иначе пия сминдух и чай на хип за кърмачки, ям тахан с мед, храня се три пъти на ден и тук таме нещо дребно още между храненията, старая се да пия вода (колко реално трябва да пие една кърмачка?). Прясно мляко пие ли се? Защото срещам противоречиви мнения. С ядките е същото - едни - яж, други - не. Та не знам вече. Много искам да си я кърмя въпреки че кърменето. си трудно. А и ако ми секне кърмата, тя както не пие от шише не знам просто... А се теглих с нея на нашия кантар и бебката е качила килограм за по-малко от месец само на кърма. Значи е хранителна. Но приятелка ми каза, че щом ми намалява кърмата, може да почне съвсем са изчезва. Това вярно ли е? Моля ви дайте съвет какво да ям и пия, за да имам кърма.

# 227
  • София
Най-вече да се успокоиш:)
Аз пия и по чаша бира понякога, може и боза да пийнеш.Супи, вода аз пия поне по 3 литра на ден. Аз не кърмя, а се цедя имай предвид:)Преди кърменето  топли компреси на гърдите,

# 228
И нашата погача беше вчера😋Доволна съм от госпожицата.Беше представена в обществото подобаващо.Има дрехи до навършване на годинка поне😁
За кърменето-  Zimaaa ,пия лактогонен чай от билкова аптека (резене, копър и още 2 билки които не помня) който си го бъркат там в аптеката.Добавям по една лъжица коприва и една лъжица листа от мента.Сутрин си сварявам 1 л. и цял ден пия от него.Така изгледах баткото (кърмен е 11 м) така е сега и с малката.Много съм доволна.И тя не иска шише, но ще и се наложи- все пaк и аз съм човек, та като много огладнее ще пие, не се притеснявай✌

# 229
Моята бебка отказва от шише всичко, дори кърма. Как да го преодолея това и има ли друга с такъв проблем тук?

И друго ме тревожи - от 2-3 дни за вечерното кърмене нямам достатъчно кърма и се борим с часове преди да заспи. А тя не приема нищо от шише, което усложнява въпроса. Иначе пия сминдух и чай на хип за кърмачки, ям тахан с мед, храня се три пъти на ден и тук таме нещо дребно още между храненията, старая се да пия вода (колко реално трябва да пие една кърмачка?). Прясно мляко пие ли се? Защото срещам противоречиви мнения. С ядките е същото - едни - яж, други - не. Та не знам вече. Много искам да си я кърмя въпреки че кърменето. си трудно. А и ако ми секне кърмата, тя както не пие от шише не знам просто... А се теглих с нея на нашия кантар и бебката е качила килограм за по-малко от месец само на кърма. Значи е хранителна. Но приятелка ми каза, че щом ми намалява кърмата, може да почне съвсем са изчезва. Това вярно ли е? Моля ви дайте съвет какво да ям и пия, за да имам кърма.

1. Няма такова нещо като "нехранителна кърма". Съставът и може да се промени само при сериозни хранителни дефицити при теб, а ме съмнява да гладуваш. Битува една глупост, че АМ било "по-хранително" и затова бебетата огладнявали по-рядко от него. Не е вярно - адаптираното мляко създава тежест е стомаха, защото е по-трудно за разграждане.

2. В голям процент от случаите, недостигът на кърма е вследствие на неправилна организация на кърменето. По колко време, през какъв интервал и по колко пъти на ден кърмиш?
Храните и течностите, които приемаш не могат да компенсират организация, при която гърдите не се изпразват достатъчно често.

3. Най-добрият онлайн ресурс за съвети за кърменето е фейсбук групата "За Дългото Кърмене". Въпреки името, доста от пишешите са начинаещи кърмачки търсещи съвет. Отговарят жени със сериозен кърмачески стаж и няколко доброволни консултанта по кърмене.

# 230
Оф, на нашата погача подариха бодита на Бо, които така и няма да носи Sad Малки са му Sad

# 231
  • София
Гние няма да правим погача.
Подари ги Пийкок Simple Smile

# 232
Мерси за съветите, момичета!

Малдини, какво значи да се изпразват гърдите достатъчно често? Моите май никога не се изпразват докрай, освен вечер, когато е малко кърмата. Нямам време да се будя докрай покрай каката, която също иска внимание. Трябва всеки път да ги изцеждам докрай ли? Ако е това ще пробвам.

# 233
  • Бурса
Зима аз не смятам че трябва да цедиш до край после. Това си е хамалогия. Ние вече сме на етап даване на една гърда на хранене, не предлагам двете. И пак си имам мляко. Вечер тоя цирк го има и при нас и не е защото нямаш мляко според мен. Ще ти кажа как е при мен. Значи къпя към 8, храня и задремва за 15 мин. Буди се и от там има малко будуване, мрън, хранене, смяна, пак задреме защото я люшкам/нося, пак се разбуди, зяпа, после пак мрън, пак гърда, уж заспи на нея, пък след 5 мин пак облещва очи и така одисеята продължава до към 23 часа и през това време и давам да яде броени пъти през които я суче спокойно я нервно, различно е. А през деня огладнява на около 2-3-4 часа. Но съм спокойна че си имам мляко, детето наддаде 1200 за първия месец само на кърма. Не пия никакви добавки. Ям всичко в умерени количества включително мляко, ядки, цитруси, шоколад, кафе и други отричани.

# 234
И при нас Велико кърмене с прекъсвания до 11-12, че и до 1 ч. стоях един път. Но липсата на мляко е от 2-3 дни вечер. Аз си чувствам и гърдите меки тогава.

След предното кърмене изцедиха хубаво и определено имаше допълнителна лактоза за последното хранене.Надявам се тая вечер да имам кърма, следвайки тоя принцип.

# 235
Потвърждаван че ако лърмата намалява, доизчеждане му е майката. Но то не е казано че тряжвя да се прави отрук нататък че докато спреш да кърмиш а докато увеличиш. Аз имам кърма да чукна на дърво, въпреки ъпсурдната диета на която съм. Малкия продължава да си яде през 3 часа,.4 часа прави само вечер след баня. От 8 до 12 някъде спи. През деня спи плътно по 2.5 а вечер след някъде 3 часа почва да е неспокоен до сутринта, и сутринта откъртва към 8-9 часа...аз пък искам да променя това ама как...

# 236
Омекването на гърдите не винаги е симптом на липса. Получава се и при регулиране на кърмата.

Изчеждането може да помогне. Може да пробваш и следното:

1. По-често кърмене през деня. Гърдите са по-скоро като "чешми" отколкото като контейнери за кърма. Няма нужда да се чака определен интервал, за да се събере.

2. Задължително поне едно кърмене между 0 и 8 (тогава лактацията е най-силна). Ако бебето спи - изцеждай се.

3. Предлагане и на двете гърди на всяко хранене. Иначе се получават разни 6-7 часови паузи, които са проблем при някои жени на тоя етап,

# 237
Аз правя по 6-7 часа пауза на гърда по някой път защото за разлика от с големия давам сега само от едната гърда на хранене явно има достатъчно но пък за сметка на това имам по 7-8 хранения за 24 часа демек той повече от 4 часа пауза не прави...честно казано мисля че е способен защото вече е на месец и няколко дена обаче се буди от пръцки, рязсъбужда се и трудно после заспива и като е дошло време за ядене и давам затова е и качил 1.300-1.400 от изписването хаха;) смях...спомням си с големия до 3 тия месец бях като сумнамбул, дължах го на колики, но си почлакваше вечер яко. Малкия сега немога да се оплача, пу пу, той обаче пък си е с неговите проблеми....

# 238
  • София
Аз утре мисля да идем да я претеглим, но не мисля, че е повече от 5 кг.Виж на ръст е дръпнала.
Аз регулирай цеденето, че иначе с тия температури и бучки зор видях.
Отивам да взема малкия от ДГ докат спи госпоицата Simple Smile

# 239
  • София
Момичета, какво ще купувате на бебетата и какво ще поръчате на роднини да купуват за празниците?

Общи условия

Активация на акаунт