Американски колеж - десета тема

• 117 027
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
Е, аз за дълго бях спряла да пиша тук, сърдете се на Ежко, че ме "покани".

Впрочем, за ЧУ има две теми - информативна и обща. За АК има само една и никъде не пише, че е информативна. Ти защо реши, че е такава? newsm78

Хайде не злоупотребявай. Едната отдавна е в небитието по простата причина, че не се използва. Активна е само информативната и там се пише всичко.

# 76
E, това ако не е заплаха за бан или за триене, не знам кое е... Защо трябва да се дуелира някой с някого

"Заплаха" за триене да, но не и за бан!

Ако не сте запозната с правилата на форума, Ви приканвам да го направите.
Пропуснах да сложа кавички на думата "дуелирайте", не мислех, че ще се приеме буквално.

Освен, че съм модератор, аз съм и потребител. Имам право да пиша в темата, да иронизирам и да се шегувам.

# 77
E, това ако не е заплаха за бан или за триене, не знам кое е... Защо трябва да се дуелира някой с някого

Пропуснах да сложа кавички на думата "дуелирайте", не мислех, че ще се приеме буквално.

Освен, че съм модератор, аз съм и потребител. Имам право да пиша в темата, да иронизирам и да се шегувам.

Аха, правилата и тълкуването им Wink Кое от написаното от ЧС не е по темата и е за триене? Но разбира се, мнението на модератора е с повече тежест от това на потребителя - това имах предвид и аз, като говорих за сектантство Wink Естествено, че можете да триете, нали затова имате модераторски права. А в случая  сте и заинтересована страна, което пък, обективно погледнато, е конфликт на интереси. Тоест, вие винаги можете да се опрадаете с правилата, за да изтриете неудобно мнение. Давайте, покажете как се прави Simple Smile

# 78
ЧС,
Как бих могла да възразя срещу довода, че щом правилата не ни се струват адекватни и нормални, що пък да ги спазваме. Нашенски манталитет. Живея в чужбина и идея нямаш колко скъпичко ми е струвало да се науча, че правилата са за всички еднакви, без значение дали ми харесват. И не говорим за неспазване, а опит да заобиколиш, да им придадеш собствено тълкование. Как така ще ми ограничават те творческата мисъл, бунтарския дух, въображението. Ще ме карат да живея под похлупак. И отговорът е, като не ми харесва да си ходя, от където съм дошла.
А и ще ти снимам няколко такива пешеходни пътеки. За хората две платна са нищо.

Съжалявам, че постът ми е неинформативен по темата.
Последно допълнение, че се сетих как апострофираха Ежко, че правилникът на АК не е български. Та се сетих как един българин би погледнал на факта, че в горещ юлски ден, разхождайки се по нагорещените улици на Ню Йорк, няма право да си пийва биричка. Всяка бутилка алкохол не може да бъде носена дори в прозрачен плик, камо ли да си пийваш по улиците. Как така те ще ми нарушават личните права, ще ме ограничават какво да пия, че и как да го нося до дома си. И ако тръгнеш да нарушаваш горното, защото разбираш ли ти се вижда неадекватно, хич не те и бавят със заключването.

# 79
Българинът не обича наказанията и затова сме на този хал! Например броя смъртни случаи от катастрофи и защо, защото правилата в България могат да се заобикалят. Как същите тези шофьори от Словения натам стават изрядни и спазват всички правила. Съвсем ясно, защото има наказания.
Да не говорим за политиците ни. От всички околни държави, само при нас няма наказан политик. Е, всички се радваме на резултата!
Мнооого е хубаво да си въобразяваме колко е хубаво да живеем волни и безнаказани.
Редът в белите държави е постигнат, защото ясно са разчертани последствията при неспазване на правилата. Не намирам да им е зле

Добре повдигнат въпрос, обаче нали знаеш, че всеки медал има две страни. Вярно е, че българинът не спазва забрани, конкретно при движение по пътищата. Но за да се спазват забраните също така е важно да бъдат адекватни и нормални. Даваш пример за наказанията по света, но пропускаш, че у нас има прекалено много знаци и забрани и в един  момент става невъзможно да се спазват, а това вече е повече от половината път към пренебрегване на всички правила. В коя друга държава има пешеходни пътеки зад завой на улица с по две ленти във всяко платно или на първокласен път? Само у нас властите си измиват ръцете с една пешеходна пътека, че е най-лесно. Или пък това, че през няколко километра има знаци за намаляване на скоростта, понеже няма изискване крайпътните обекти да имат ускорителна лента.
Накратко, за да има ред трябват на първо място адекватни забрани, а след това и абсолютен контрол и наказания. Винаги в комплект, а не само едното.

Що се отнася до това, че изключването или заплахата с изключване (пробацията) не били наказания, то мога само да кажа, че лишаването от каквото и да е важно и желано нещо Е наказание. Наказания са лишаването от телевизия, лишаването от компютър, забраната да се влиза на мач и т.н. Та да приемем, че изключването от АК не е наказание, можем само ако приемем също, че ученето в АК не е нещо важно, ценно и желано Whistling

Не разговаряхте ли за правилника на АК?
Защо много често от изключенията, или от изцяло несвързани теми, правиш генерални заключения?
Това е вреден навик. Време е да се отучиш от него. Trollface

# 80
Но в АК надлежно те информират, преди да подпишеш договора точно за тези правила, а не изневиделица да се окаже, че се налага да спазваш нещо, което не си приел! (да не забравяме как подписваме, че сме запознати с "извадка от правилника" на всяка родителска среща в общинското училище...) Т.е. подписвайки правилника, такъв какъвто е, ти приемаш спазването му, ако не ти харесва, не подписваш нито правилника, нито договора и си живееш като волна птичка... подлежащ на санкции по правила които не познаваш... и ти е лееееекичко на душата, че правила няма и не си "в казармата" (всяко друго училище в което са учили децата ми, а и сега учат 2/3 от тях Simple Smile)

# 81
Poppea,
Запозната съм с маниера във форума “ Дружка загази хайде ние в атака”.
ЧС си пише от години в тази тема без да има интерес към АК. Не знам от колко години, но дъщеря й вече завършва университет, та отдавна е минало времето, когато е кандидатствала в АК.
Винаги съм се чудила какви са причините й , без да познава колежа, толкова самоотвержено, години наред да скача срещу АК. Никакъв пряк поглед, няма дете , интересуващо се за там, но сигурно има повече мнения в тази тема от мен ( аз пиша в нея от 2007)

# 82
rosss, напълно подкрепям тезата ти.  Peace  Добри или лоши, правилата трябва да се спазавт. А ако някой смята, че са лоши, търси начин да ги промени или си сменя средата с такава с други правила.

Правилникът на Ак изглежда (от тук поднесеното инфо) съсвем нормален. Това са правила, което всяко дете би следвало отдавна да е усвоило, така че спазването им не виждам да е проблем. Но пък съм съгласна с ЧС, че ако съм  я докарала до там да разчитам на наказанията, за да ги спазва детето ми, значи, съм се провалила като родител. Между другото, и без да е бил в АК, синът ми се чувства добре да живее в среда със спазване на правилата.

С ЧС сме спорили толкова много, че е странно да ни наричаш "дружки" Simple Smile В случая съм съгласна с нейното мнение за някои неща и не съм - за други. И си го казвам - така де, пиша. Реагирах най-вече на гоненето от темата и на заплахите на модератора за триене и обясних защо.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 12:38 от Анонимен

# 83
rosss, напълно подкрепям тезата ти.  Peace  Добри или лоши, правилата трябва да се спазавт. А ако някой смята, че са лоши, търси начин да ги промени или си сменя средата с такава с други правила.

Правилникът на Ак изглежда (от тук поднесеното инфо) съсвем нормален. Това са правила, което всяко дете би следвало отдавна да е усвоило, така че спазването им не виждам да е проблем. Но пък съм съгласна с ЧС, че ако съм  я докарала до там да разчитам на наказанията, за да ги спазва детето ми, значи, съм се провалила като родител.
Ама ЧС не изложи тезата "че ако съм  я докарала до там", а беше, че правилника е като за казарма... (без да го е чела... не разбрах преди 6-7 или колко години дъщеря й е била приета, да е взела документите и да не й е харесал правилника...). Коментара беше, че не го харесва ей така по принцип от преразказ на разказ...
Във всеки правилник има правила, това му е смисъла... и има ако-то... ако не се спазва правилото, какви биха били последствията. И не съм видяла някой от нас да е написал, че разчита на наказанията в правилника, че да си "озапти" детето. Коментирахме съдържанието на правилника, което е с нищо по-строго от съдържанието на всеки друг училищен правилник, просто "случаите на случки" са описани по-подробно и е ясно точно това "ако-то".

# 84
Не мисля да продължавам да спамя темата защо е нормално да има ясни правила и последствия за всички. Най- малкото заради мнението на ЧС дори, че ако решим, че правилата не са адекватни, вече е половин основание да ги заобиколим.
Едно не разбирам, ако ЧС твърди, че сега разводнява темата за АК заради Ежко ( който не й е собственик, но преглъщаме), защо го е правила предните години, когато Ежко го нямаше в темата

# 85
Ама ЧС не изложи тезата "че ако съм  я докарала до там", а беше, че правилника е като за казарма... (без да го е чела... не разбрах преди 6-7 или колко години дъщеря й е била приета, да е взела документите и да не й е харесал правилника...). Коментара беше, че не го харесва ей така по принцип от преразказ на разказ...
Във всеки правилник има правила, това му е смисъла... и има ако-то... ако не се спазва правилото, какви биха били последствията. И не съм видяла някой от нас да е написал, че разчита на наказанията в правилника, че да си "озапти" детето. Коментирахме съдържанието на правилника, което е с нищо по-строго от съдържанието на всеки друг училищен правилник, просто "случаите на случки" са описани по-подробно и е ясно точно това "ако-то".

Така е  Peace Макар че ЧС го загатна това, като написа поста за библията и ада, но ако смяташ, че не е, пишеш го и дискутирате с нея, или подминаваш, ако прецениш, че не си струва да спориш. Но защо трябва да валят коментари в стил "махай се, ще те набием", при това дори от модератор, който пък е с дете в АК, тоест, при него има явен конфликт на интереси? Това е нещото, на което аз реагирах.

# 86
С други думи, при наличието на прецедент се възползвам от него в пълна мяра. Още повече, че предупредих въпросния човек, че ще стане така, но той не се трогна. Забележи все пак, че аз никого на обиждам, за разлика от него Twisted Evil

Ами уредете си среща с въпросния човек и се дуелирайте по мъжки където намерите за добре.
Също така личните съобщения са добре дошли.

За останалото си има модератори.
Опс...аз всъщност съм такъв.

Ако бяхме равностойни защо пък и да не се изясним по мъжки? Ама не сме Sunglasses
Освен това е и некултурно, пък и ще бъде неадекватно - той никого не е бил, че аз да искам да го бия. Той досадничеше и аз досаднича, има баланс Mr. Green

А що се касае до модерирането - за какво ще ме баннете? Не обиждам никого и не пиша флуд. Аз давам алтернативната гледна точка, а именно, че АК не е универсално идеалното училище за всяко дете. Това е полезна информация за четящите колебаещи се и ако я няма те ще четат само суперлативите.

ЧС, откога имаш нужда да прочетеш правилника, преди да коментираш, че не си съгласна с него? Grinning Какъв напредък само?

Хайде, хайде, не чети избирателно, а? Wink Имам нужда за да цитирам точни текстове (нали така написах черно на бяло), а не за да имам мнение.

Бареков,
Излагаш се!
Нахлузвай тениската с лика на Левски отпред и този на Ботев на гърба и излез да пиеш чай.

# 87
  • София
Фран,
Скрит текст:
факт е,  че ЧС, аз, Попеа, ЕлиГ или други нямат деца в АК. И ако споделят/ме някакви свои наблюдения, то те са  базирани на чуто, видяно от приятели/познати с деца там  и/или на собствени субективни усещания за негативи и позитиви, свързани с интересите/възможностите на конкретното дете. Да, това определено не прави преценката  обективна, но докато въпросната не съдържа обиди, спокойно може да бъде опровергана с подобен мирен тон от отсрещната страна или тотално подмината, както каза Попея. Но Ежко е  дразнител и никой оттук не желае сякаш да  разбере, че с изказванията си  и тук, и другаде, той наистина провокира потребители  да се "гъбаркат" в тази тема така, на инат дори, както той го прави другаде. Вършее по темите, които пуска по собствените си думи  с цел прехвърляне на  "вулгарните развлечения" и "мърлянето" извън темата за АК.  В тях обаче БЕЗ какъвто и да е личен опит и наблюдения критикува  с голям размах други училища, срива ги вербално буквално със земята, определя успехите на възпитаниците  им като малки, уменията на същите както никакви заради осакатяване от  страна на системата и свежда дискусиите пак и пак, и пак само до АК като единственото добро за обучение  място срещу останалите.  Това ще да е неговото вулгарно развлечение.. Убедена съм, че ако и на него му се резнат малко крилцата,  както става с други потребители, нещата ще изглеждат иначе. Няма как човек да не се дразни, че на едни е позволено да говорят от последна инстанция, често с обидна нотка, за други гимназии, каквото и както намерят за добре, без да имат и грам личен опит, тоест също единствено и само теритчино и по принцип, а други да биват регулярно  порицавани за съвсем същото. И знаеш, на "дуел" по мъжки с него не можеш да ме призовеш да ида, поне си сигурна, че съм жена. Wink И между другото, знаеш, че за каквото и да споря, никога и никого не обиждам (затова и заплахи з бан никога не съм имала, надявам се и да нямам), просто казвам кое ми се струва нередно и нечестно. И в тази връзка - в анкетата на БГ мама за нагатив написах точно това - двойният модераторски  аршин в някои теми.
Съзнавам, че и модераторите са хора, имат си своите пристрастия, но понякога е много видно  различното отношение към написаното от потребители.

Иначе по темата за правилата - аз пък съм съгласна с необходимостта от такива, ако няма крайно изсилване, разбира се. В държавите, към които се ориентират доста деца, строги правила има и в унито. Не си се записал навреме в портала за изпит, ми не отиваш. Не си си предал курсовата работа в срок, ми получаваш 0%. Не си спазил формата на  същата тази курсова работа,  не си цитирал източници - ми следва сериозна редукция на оценката. Хванат те в плагиатство/преписване от друг студент, анулират работите и санкционират.. Не си се явил на повече от допустимия брой упражнения, спират те от изпита.. На приятелка детето преди  седмица-две е било глобено  с 90 евро заради употеребата на бира в кенче в парк в холандско градче...И ако в университета така или иначе ще са подчинени децата  на по-строги правила, не е болка за умирачка според мен прилагането им и по-рано.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 13:49 от пенсионирана русалка

# 88
Русалка, споделям на 100 % написаното от теб  Peace И за Бодливко, и за правилата Simple Smile

# 89
Sob

Аха, правилата и тълкуването им Wink Кое от написаното от ЧС не е по темата и е за триене? Но разбира се, мнението на модератора е с повече тежест от това на потребителя - това имах предвид и аз, като говорих за сектантство Wink Естествено, че можете да триете, нали затова имате модераторски права. А в случая  сте и заинтересована страна, което пък, обективно погледнато, е конфликт на интереси. Тоест, вие винаги можете да се опрадаете с правилата, за да изтриете неудобно мнение. Давайте, покажете как се прави Simple Smile

Почти всичко от написаното от ЧС не е по темата. Тя просто не е чела правилника на АК, но има мнение по правилата и прилагането им.

Нито едно от мненията й през последните 200 дни в темите за АК не са дали нито полезна информация за тези, които се интересуват от АК, нито критична гледна точка, която да накара заинтересованите да потърсят повече информация. Собствено, смятам, че мненията й тук са крайно неполезни и на моменти дразнещи.

ЧС обича да спори "принципно", да прави генерални заключения от невалидни факти, или от изключения, и като цяло не приема чуждата гледна точка на много родители, които се изказват умерено, възпитано и информирано за опита си, и този на своите деца в АК.

Рорреа,
Кои от мненията на ЧС смяташ за "неудобни"? Тези, в които говори за правилника на АК (правилник, който не е прочела), или тези, в които се изказва "принципно"? Sleeping Triumph

П.П. Фран, моля да изтриеш последните ми 2-3 мнения в тази тема. Те не са по темата, леки заяждания са, но държах да ги напиша, защото не мога да не изразя несъгласието си най-вече с ЧС и Рорреа.

Общи условия

Активация на акаунт