Американски колеж - десета тема

• 117 409
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Говорих със сина ми, получили са мейли, в които пише, че файнълите предвидени за  29.01. и 31.01. ще се проведат на 07.02 и 08.02. Ние, родителите,  сме оставени в мъгла още, макар да ми казаха, че ще отразят промените в Енгейдж...

# 421
  • гр. София

Има съобщение във Фейсбук страницата на Колежа!

American College of Sofia
2 мин. ·
...
Във връзка с обявената от МОН грипна ваканция, 29 януари до 2 февруари ще бъдат неучебни дни за Американския колеж в София. 5 и 6 февруари също ще бъдат неучебни дни, както е предвидено в академичния календар.
Following the flu break declared by the Ministry of Education, the American College of Sofia will be closed next week from January 29 through February 2. As scheduled in the academic calendar, school will be out on February 5 and 6 for winter break.

# 422
Говорих със сина ми, получили са мейли, в които пише, че файнълите предвидени за  29.01. и 31.01. ще се проведат на 07.02 и 08.02. Ние, родителите,  сме оставени в мъгла още, макар да ми казаха, че ще отразят промените в Енгейдж...
Е, поне те са получили нещо официално Simple Smile и навреме!
В заповедта на Кастрева има "Запазва се графикът за провеждане на състезания и олимпиади.
Запазва се и графикът на междусрочната ваканция." Защо ли не използваха случая да си довършат изпитите... но може и да има болни деца, пропускащи изпити...
Извън темата - Аз почвам да комбинирам децата(малките поне)  кой накъде... Та моя малкия преди малко заяви, че си е планирал през седмицата излизания с приятели... че то нали грипната ваканция/епидемия е че уж да не се мешат толкова, а то какво става, врат се по моловете (например)...

# 423
Пълна дивотия е това с тази грипна ваканция. Само МОН може да сътвори подобно недоразумение. Като че ли във всички квартали във всички училища има "грип".

# 424
  • София
Ние вкъщи сме всички ваксинирани. За мен "грипът" е още по-абсурден.

# 425
Наличните ваксини не покриват щама, който в момента основно върлува - от група B. Ужасно тежък е. В къщи и тримата го изкарахме в първите дни на годината. Ако поне малко намалее заболеваемостта пак е добре тази ваканция.

# 426
  • София
Vaxigrip Tetra:

A/Michigan/45/2015 (Н1N1 )рdm09-подобен щам (A/Michigan/45/2015, NYMC X-275) - 15 микрограма HA**;
А/Hong Kong/4801/2014 (Н3N2)-подобен щам (А/Hong Kong/4801/2014, NYMC X-263B) - 15 микрограма HA**;
B/Brisbane/60/2008-подобен щам (B/Brisbane/60/2008, див тип) - 15 микрограма HA**;
B/Phuket/3073/2013-подобен щам (B/Phuket/3073/2013, див тип) - 15 микрограма НА**.

Т.е. два Б-тип. У нас няма нито един "поразен". За моя изненада дъщеря ми се оказа по-стриктна в антигрип ваксинирането и от мен (от страх някой да не ѝ зарази бебето).

Септември говорих с колежка от Нова Зеландия, разказа, че при тях и в Австралия 50% от населението било тръшнато от грип. И нея питах за ваксина, тя каза, че ги е налазила разновидност, непокрита от последната ваксина. Ние в Европа сме облагодетелствани, че при нас идва с 4-5 месеца закъснение от Далечния Изток и има време за подготовка на подходящи по съдържание ваксини.

# 427
Страшен офтопик. Щамът, който циркулира осново и е 80% от болните и изследвани е B -Ямагата. Аз познавам близки възрастни, които са ваксинирани и въпреки това се разболяха именно от грип. Пазете се. Наистина е тежък. Аз винаги боледувам на крак. Този път не ми се получи.

# 428
  • София
Щамът Б-Ямагата е бил покрит от грипната ваксина сезон 2014/2015 г. Ние се ваксинираме от 14 години насам, с единствен пропуск 2011/2012 ("великите" български лекари казаха, че ваксината от предходната година щяла да покрие и 2011/2012, е, онази зима изкарахме 2 грипа, единият налепихме в Щатите, след 3 седмици  още един в България...оттогава не пропускаме ваксинация).

# 429
  • София
И пак по темета Б-Ямагата: https://theconversation.com/flu-why-this-years-outbreak-is-one-of-the-worst-89802

B/Phuket/ е Ямагата, т.е. хората, ваксинирали се миналата есен с четиривалентна ваксина, са покрити. Бяха ѝ надули цената с 10 лв. нагоре спрямо предходни години.

А "автралийският" грип се оказа А/Hong Kong/4801/2014 (Н3N2).

# 430
Да ви върна към любимия ни Engage (още малко ще го ползваме, но поне дотогава да ни бъде полезен):
Има нанесени коментари от преподавателите. Виждат се в колонка "Semester 1 Comments", някъде към края на табличката с избор All в "Column:" (Ако се избере "Column:"/'Semester 1 Comments" ми показва само три коментара от наличните в момента 11, но здраве да е, нали все някак се виждат Rolling Eyes). Предполагам ще ги получим пак заедно с общата срочна справка за успех преди родителската среща, но е добре да си ги видим и тук. Някои от коментари са едни такива общи, но повечето са много лични. Пета година продължавам да се изненадвам, как може някой толкова добре да опознае детето ми...
Е, има и една грешка при изчисляване на средната срочна оценка (По една дисциплина в "Semester 1 Grade" стои 0%, защото реалната оценка се вижда в колона "Semester Grade"... а по една дисциплина го има и в двете колони...), но няма да се втелясвам, очевидно е техническа грешка за която няма да писателствам този път Wink

# 431
  • София
0% е когато не  е нанесена. От 6те минали изпита, моят син има нанесена една единствена, по английски.

# 432
0% е когато не  е нанесена. От 6те минали изпита, моят син има нанесена една единствена, по английски.
Не говоря за Semester Exam, а за Semester Grade, която си се изчисляваше и досега с нанесените текущи оценки...
Скрит текст:
А по тоя повод се подсетих - Semester Exam  се среща в 3 различни категории Thinking Category: Final Exam, Category: Final exam, Category: Semester Exam... Дотук са нанесени всички оценки от изпити (вчера последно по БЕЛ, изпит от петък преди ваканцията и по English Language, че то е с отделна оценка от English Profile - в рамките на един изпит две части...), чакаме само днешния.
Скрит текст:
Но там драма няма, и с 60% да се издъни, срочната няма да падне под нужното. Точно снощи си говорихме, че файнълите за първи път му минават без грам учене... Ми като си си учил системно с години, а и си си подплатил нещата текущо през срока, хептен трябва да спиш, че да се издъниш... А след N-найсе изпита по физика, да трябва да учиш за файнъла, че да си решиш задачите. Те нещата работят с натрупване! Аз заради малкия тийн натъртих особено на "натрупване" Smirk

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 15:49 от peneva_a

# 433
Някой знае ли причината поради която вчера 12-окласниците масово са се жалвали в катедрата по БЕЛ?

# 434
Някой знае ли причината поради която вчера 12-окласниците масово са се жалвали в катедрата по БЕЛ?
Аз не знам, но имам обосновано предположение - Файнъла им беше с формат на матура БЕЛ, но оценяването не! И (традиционно) децата си искат оценяване като за матура, след като изпита е по формат на матура (например 90т. е 5.861... 79т. е 5.556 ,а 23т. е тройка..., а знаем всеки от тези точно колко % е и съответно каква оценка).
http://zamatura.eu/maturi/oceniavane (имаше го и на сайта на МОН но не ми се рови сега)

Общи условия

Активация на акаунт