Американски колеж - десета тема

• 117 413
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Някой знае ли причината поради която вчера 12-окласниците масово са се жалвали в катедрата по БЕЛ?
Аз не знам, но имам обосновано предположение - Файнъла им беше с формат на матура БЕЛ, но оценяването не! И (традиционно) децата си искат оценяване като за матура, след като изпита е по формат на матура (например 90т. е 5.861... 79т. е 5.556 ,а 23т. е тройка..., а знаем всеки от тези точно колко % е и съответно каква оценка).
http://zamatura.eu/maturi/oceniavane (имаше го и на сайта на МОН но не ми се рови сега)

Няма да им обърнат внимание (не казвам, че имат основание, все пак са приели да учат в училище с негова си скала и критерии). Освен това за ръководителя на катедрата по БЕЛ оценка от матурата 5,50 е "смешна" - цитатът ми е точен и дословен. Според нея ученик с тази оценка от матурата (да, моят Дивак) се размина с тройката за втория срок едва с 2/10 от процента. Все обещавам, но след другата сряда вече ще разкажа нашата миналогодишна и единствена драма с колежа по темата, т.е. лицето Рангелова. Само да минат "изпитите" на малкото за ПУК (ъхъм, знам колко абсурдно звучи, но и дотам я докарахме с повсеместното скапване на образованието ни  Cry ).

# 436
Някой знае ли причината поради която вчера 12-окласниците масово са се жалвали в катедрата по БЕЛ?
Аз не знам, но имам обосновано предположение - Файнъла им беше с формат на матура БЕЛ, но оценяването не! И (традиционно) децата си искат оценяване като за матура, след като изпита е по формат на матура (например 90т. е 5.861... 79т. е 5.556 ,а 23т. е тройка..., а знаем всеки от тези точно колко % е и съответно каква оценка).
http://zamatura.eu/maturi/oceniavane (имаше го и на сайта на МОН но не ми се рови сега)

Няма да им обърнат внимание (не казвам, че имат основание, все пак са приели да учат в училище с негова си скала и критерии). Освен това за ръководителя на катедрата по БЕЛ оценка от матурата 5,50 е "смешна" - цитатът ми е точен и дословен. Според нея ученик с тази оценка от матурата (да, моят Дивак) се размина с тройката за втория срок едва с 2/10 от процента. Все обещавам, но след другата сряда вече ще разкажа нашата миналогодишна и единствена драма с колежа по темата, т.е. лицето Рангелова. Само да минат "изпитите" на малкото за ПУК (ъхъм, знам колко абсурдно звучи, но и дотам я докарахме с повсеместното скапване на образованието ни  Cry ).
И аз това обясних на моя 12-окласник като ми каза за "скала-критерии" мрънкането... Той не попада в "проблемна зона", т.е. нещо което в едната скала е едно, в другата друго, просто подкрепя приятелчетата в дудньосването Wink
Учителите им, които са проверявали този файнъл са преминали обучения за проверители на матури, НО тук са се постарали да му разчетат ситния почерк (буквално трябва лупа, УЖАС!), а на истинската матура може и да не се стараят грам, просто да драснат една черта на есето и... 0т на този раздел!
ПП: драми с кандидатстване на всяка възраст, май с кандидатстудентите е една идея по-лесно, (почти) сами си гонят нещата!

# 437
Много се извинявам, ако не съм в точната тема, но това ми изкара търсачката, при получаване на финансова помощ има ли някакви преференции или обратното (няма възможност за стипендии) за деца с американско гражданство?
Благодаря

# 438
Много се извинявам, ако не съм в точната тема, но това ми изкара търсачката, при получаване на финансова помощ има ли някакви преференции или обратното (няма възможност за стипендии) за деца с американско гражданство?
Благодаря
Преференции няма, но вижте дали не попадате в категория " чуждестранни ученици" или "български ученици, идващи от чуждестранни училища извън страната". Ако детето кандидатства и е прието по общия ред ("български ученици, кандидатстващи след 7. клас и приети след полагане на Приемен изпит 2018") вие кандидатствате за финансиране по общия ред. ("Финансовата помощ в Американския колеж се отпуска единствено на база на финансова нужда и се дава на семействата, които могат да я докажат. Те могат да кандидатстват за намаляване на учебната такса всяка година, през която синът или дъщеря им учи в Колежа.")
http://acs.bg/Home/Admissions/Tuition_Rates_and_Scholarships.aspx
За всякакви въпроси ще ви отговорят по телефона или на мейла

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 18:44 от Фран Ческа

# 439

Smiling Imp За да не ви е скучно, хайде да си четем за разнообразие Engage, нищо че вече имаме Engradepro, ама днес установих някаква разлика по английски... Променена е тежестта на изпита (English Language, не е в English Profile) и има добавка на нови категории... (12ти клас). Поразгледайте си профилите Wink
Пък аз за забавление си свалих коментарите в едно файлче, ей така да си ги имам... наскоро си намерих изпратена по мейла академична справка от 9ти клас с коментарите... стана ми едно хубаво! Та си свалям сега за личния архив, след година вече ще ми липсва Relaxed

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 18:44 от Фран Ческа

# 440
  • София
На мен Енгейдж ми забива, върти едни безкрайни queries (аз капитулирах и затворих браузъра след около 20 минути чакане). Какво ли пък толкова съм го "питала"...

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 17:50 от Sharky*

# 441
На мен Енгейдж ми забива, върти едни безкрайни queries (аз капитулирах и затворих браузъра след около 20 минути чакане). Какво ли пък толкова съм го "питала"...
Ние с Engage се "разбрахме", малко преди да се разделим Wink Даже вече ми разрешава да питам за справка само по колони, които съм си избрала, направо да не повярва човек... Но внимавам да си избирам само "Subject: ", но не и "Division:"... всичко си стои на All, избирам само в "Subject: " и "Column:", че иначе забива. Хванах му цаката на изпородяк!

# 442
Щом и с Engage не ви заинтересувах да сменим от лични нападки към информиране, хайде втори опит:
На 22.02.2018 има родителска среща. Когато е в работен ден, обикновено е от 16ч. Ще получим и писма, но за да си планирате работния график... http://acs.bg/CalendarDetails.aspx?date=2/22/2018+12:00:00+AM&type=1

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 18:45 от Фран Ческа

# 443
  • София

Ееее, не. Мъжа ми има рожден ден и си откраднахме 21 до 23  за нас, резервирали, платили, купили билети. На никой не му дойде да ума да види календара със събитията на Колежа. Мноооого имат да се учат и родителите, не само децата.
Има ли възможности за срещи с учителите, извън Родителските срещи?

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 18:46 от Фран Ческа

# 444
Ами първо се обърнах към другите... а ти ставаш нападателна и към хората, които се опитват да успокоят малко темата!  Не съм те категоризирала към никоя група, информирах те, че има и по-остро реагиращи и не е нужно да си тънкообидна. Не е имало оплюване, имаше остър тон, за който направихме неколкократен опит да бъде спрян. Но с опитите си да се обясниш, нападаш (например в 16:29 и то след призивите за успокояване и от мен и от Фран Ческа). Hands V Последно писане от мен по въпроса и втория ми опит за отклоняване от "заяждане" и "обиждане" беше преди 20тина минути... Няма вече да успокоявам кой на когото се обидил/изнервил/натъжил.
Ще отговарям на питания, както на мен са ми отговаряли. Ще пробвам да съм полезна, ако не успявам, съжалявам, толкова мога и излишни нерви за сръдни нямам.

ПП: rosita_ta винаги може да си организираш среща с учител извън времето за родителски срещи. Имат мейлове, пиши и си планирай... Може и по телефона, но е по-сложно свързването. Един път планирахме така, с изпратен мейл и върнато обаждане към мен.

# 445
  • София

Peneva_a, благодаря, че се опитам да "излъжа" Енгейджа, аз си ги свалям за мой си архив, да се надявам, че след 3 години ще мога да ги ползвам. Ти успя ли да свалиш снимките на младежа от Президентските закуски от 2016?

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 17:49 от Sharky*

# 446
...Peneva_a, благодаря, че се опитам да "излъжа" Енгейджа, аз си ги свалям за мой си архив, да се надявам, че след 3 години ще мога да ги ползвам. Ти успя ли да свалиш снимките на младежа от Президентските закуски от 2016?
Едната я даунлоуднах, но другата само с принт скрийн става, т.е. с лошо качество, ама здраве да е Wink и от тази година си имам Wink пропуск няма! Само от завършването на 8ми клас не знам дали и една снимка имам от връчването на мноооогото грамоти -
Скрит текст:
малката беше с темп над 39, приеха ни в болница по-малко от час след церемонията, баща й предишната нощ го бяха приели с бъбречна криза... и ние двечките уж да се порадваме на бати! Пляскахме, гушкахме се... снимахме го пред Сандърс и "хайде да ходим в болницата!" вместо да се почерпим нещо... ама така е!
Сега за връчването на дипломите трябва да сме във форма!

# 447
  • софия
Елексир, не се отказвай да питаш, насреща сме Simple Smile
Изпитие наближават, напрежението се покачва, но не си го слагайте ( и едните и другите) на сърце!

Хора! Крисчън Янгс е впечатляващо уникален човек! Интересно ми е към края как ще са нещата...

Радвам се че ще има родителска среща!
Иначе енгейдж ми харесваше, енгрейд ми е чужд и странен, ама сигурно ще му свикна и на него!

Фийдбека от учителката по философия ме изпълва с гордост!

# 448
..Иначе енгейдж ми харесваше, енгрейд ми е чужд и странен, ама сигурно ще ну свикна и на него!
Много по-организирано ще виждаш оценките директно в групата в която се калкулират (т.е. виждаш Quiz, средна оценка, кликапш върху нея и виждаш всеки куиз колко от колко точки са изкарани...) Ще свикнеш мноооого по-бързо!

# 449
  • София
"Нашият" Енгрейд е още подозрително празен.

Пенева, твоето момче прието ли е вече и ако да, в коя държава? (Аз питам по "инерция", нали има early admissions, а  аз нали все гледам да "свърша предсрочно" и все си мисля, че и другите са такива припрени като мен).

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 17:55 от Sharky*

Общи условия

Активация на акаунт