НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 617
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви за идеите, момичета!
Ще изкараме някак, то ясно, но явно ще е с повечко яйца и млечни.  Thinking
etty775 , благодаря за идеята за постния гювеч- ще го направя с тиква вместо с картофи.
Herzen , идеята е да изкараме без никакво месо една седмица. Постна мусака май също ще правя, но и там заливката ще е с млечни и яйца.  Няма начин, ако искам да съм на този режим- това е вариантът, не може без тях...

# 91
Рибката за месо ли я броите? Защото ако не - е вариант за разнообразяване...

# 92
Доли, скри ми шапката!

# 93
  • на Мелмак
Хапнах чушка с кайма и ориз, не бях яла месеци. Така ми се поду корема, заболя ме, лошо ми е.
Повече експерименти няма да си правя!
Чувствам се ужасно.
Картоф съм хапвала, не ми е ставало така, даже и нещо се е махало от кантара, но днес този ориз ми разказа играта.

# 94
Браво, Доли!!!

Тета, по възможност и без риба. И аз няколко пъти питах и уточнявах каква точно му е идеята. "Риба- уикенда накрая" беше отговорът, който най- накрая получих. Абе ще се справя някак. Сетих се  и за праз с гъби.

От време- навреме хапвам и ориз аз, и боб, и леща, и картофи и нямам никакви проблеми, слава богу. Не се подувам, нямам други стомашни неразположения. Явно съм от щастливците без някакви непоносимости и проблем при мен са количествата. Както на чистата храна, така и на "лошата". Затова  като цяло и не следвам съвсем стриктно този вид хранене, често имам отклонения и колебания, но е факт, че винаги се връщам към него. Онази сутрин, например, просто имах нужда от мазнини, не от друго, а от авокадо и бекон.  Rolling Eyes Туширах пристъпа, като добавих и две яйца.

# 95
Момичета, да кажа, че от 8 до 10 декември любимият на темата ни бекон в Лидъл ще бъде с 35% намаление.

# 96
Момичета, да кажа, че от 8 до 10 декември любимият на темата ни бекон в Лидъл ще бъде с 35% намаление.
Предвид, че последния път беше със завишена цена (около 17.50 за кг), непременно ще се възползвам, у нас едно вакумирано парче отива за седмица.   Laughing
Благодаря за инфото.    bouquet

И да споделя СЗ, която си спретнах току-що...едва ли е нещо ново, да припомня просто.Печена тиква, разбъркана с маскарпоне и масло.
С предупреждение:да се яде СЛЕД ядене, действа увличащо и пристрастяващо.   Peace

# 97
TuЛи - идеи за постната седмица - печено сирене (парче сирене с подправки увиваш в станиол); паниран кашкавал (кашкавала само се набрашнява, върху станиола слагаш резени домат, върху тях парчето кашкавал, отгоре пак домат, завиваш и печеш); кашкавал на фурна по рецептата на АлаБала - става рааазкошен (настърган кашкавал+яйца+подправки+олио+1сл брашно и печеш до зачервяване); миш-маш, тиквички с кисело мляко; .....
Е, и с другите предложени рецепти - ще мине седмицата

Момичета -  Тайландския сладко-кисел сос НЕ Е сладък както китайския!!! Той е съвсеееем мъничко сладък, по-скоро е лютив! Пържения лук - мдаа, може би има скрити захари - ще се опитам да си направя сама. За рибата ТОН в консерва имаше коментар - тази дето е тук при нас е тооолкова мазна, че ако не беше режимна щях да отливам от мазнината ѝ.
* аз реших да не де меря поне до 16 декември - тогава правя един месец; вие казахте че след първия месец ще си покаже диетата дали ми действа.

# 98
Здравейте,
Следя ви от доста време .Имам едни 10 кг плюс останали от бременността (беше преди 2 год) , но така и на намерих мотивация да ги сваля.Обичам месо и рядко ям хляб, но проблема е че обичам адски много сладко. Странното е , че цял живот съм била слаба , до преди да забременя първия път преди 10 год дори не обичах сладко, но след като забременях , не знам какво ми стана , нещо се бъгна с моя мозък и започнах всеки ден да търся шоколад или сладко.След първата бременност ми останаха едни 3,4 кг + , които така и не свалих тогава , но след втората  + стана 10кг и не можах да ги сваля . Висока съм 178 см и тежа 74 кгв момента и въобще не се харесва. Чувствам се "тлъста" , краката ми са на вълни. Не знам дали точно преди Коледа е редно да се впускам в режими , ама вече не мога да се търпя. Много ще ми трудно да си готвя отделно , домочадието обожава картофи и ориз , та  не знам как с пълен работен ден ще се справям да готвя различно. Ще следя за рецепти, задължително нещо бързо.
Кажете ми каква течна сметана ползвате - всички ми се виждат много изкуствени, пълни с Е-та.
Най-големия проблем ще са закуските. Без да закусвам до 11ч вече съм много гладна . Но съм свикнала да закуся филия с нещо- иначе през другото време на деня не ям хляб от дете. Какви закуски ще ми препоръчате съобразени е с режима . Дано успя в това начинание .
Иначе самите кръвни са ок . Не съм правила изследвания за инсулин , но кръвнатам ми захар никога не е скачала над 4,50 . Общия ми холестерол винаги е бил висок , но при мен е наследствено. Триглицериди и всички останало в норма. Лека хипофункция на ЩЖ, но сега подържам ТСХ -3,5 без лекарства.
Доли възхитена съм от резултата ти ! Ако не е тайка от колко кг стартира?

# 99
  • София

Най-големия проблем ще са закуските. Без да закусвам до 11ч вече съм много гладна . Но съм свикнала да закуся филия с нещо- иначе през другото време на деня не ям хляб от дете. Какви закуски ще ми препоръчате съобразени е с режима . Дано успя в това начинание .

Дбре дошла  Hug Виж в темата с рецептите за закуски и не само http://old.bg-mamma.com/?topic=675266;topicrefid=19
Може да си правиш кето хлебче за закуска: https://www.youtube.com/watch?v=uE98gHygT4Y&feature=youtu.be
30г бадемово брашно (ситно смлени белени бадеми), 10г масло, 1/2 чаена лъжица бакпулвер, 1 яйце. Обърква се всичко, сипва се в чаша и се слага е микровълновата за 90 секунди. ( Става много добре и ако бадемовото брашно се замени с ленено)
Режимни хлебчета с кокосово брашно: https://www.sugarfreemom.com/recipes/keto-fathead-rolls-almond-flour-free/

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 17:48 от The Baroness

# 100
  • Пловдив
Здравейте, момичета и аз се записвам и ще следя с удоволствие темата Blush Искам да попитам има ли от вас бременни, които са преминали на този режим и дали е добре за плода? На мен ми се налага диета, тъй като съм с гестационен диабет и от няколко дни спазвам режима, чувствам се много добре и се надявам за 20-тина дни да помогне, тъй като ме чака нова порция изследвания, но никъде не намирам статии свързани с бременността и ВМ-НВХ. Pensive

# 101
Аз започнах 7 месец и много съжалявам, че не съм знаела за режима по-рано. Започнах да се чувствам много по-добре с него, а преди това обядвах сладолед, уж от хормоните. Този епизод го определям като кошмарен и сега ми е много лесно да бягам от въглехидрати само като се сетя. Бебето си беше екстра също. Все пак го карах по-либерално, въпреки че не съм сигурна дали е било необходимо, защото колкото по-чист е този режим, толкова по-лесно се спазва и по-добре работи. Но при всички случаи внимавай и следи как се чувстваш.

# 102
  • Пловдив
Да, внимавам и все пак ще следя и по изследванията за да видим как режимът действа върху организма както за мен, така и за бебето. Благодаря много, радвам се че е имало и други с този режим по време на бременност, защото не познавам никой който да е преминал през това, а имам толкова много чуденки Simple Smile

# 103
  • София
Да, внимавам и все пак ще следя и по изследванията за да видим как режимът действа върху организма както за мен, така и за бебето. Благодаря много, радвам се че е имало и други с този режим по време на бременност, защото не познавам никой който да е преминал през това, а имам толкова много чуденки Simple Smile
Имаше бременни в темата, дано се включат  Peace

# 104
  • София
Здравейте, момичета и аз се записвам и ще следя с удоволствие темата Blush Искам да попитам има ли от вас бременни, които са преминали на този режим и дали е добре за плода? На мен ми се налага диета, тъй като съм с гестационен диабет и от няколко дни спазвам режима, чувствам се много добре и се надявам за 20-тина дни да помогне, тъй като ме чака нова порция изследвания, но никъде не намирам статии свързани с бременността и ВМ-НВХ. Pensive
Аз и преди съм писала. Втората ми бременност се хранех така, след като премина гаденето 2-3 месец. Малко по-лекичко го карах де - някой картоф, някой плод, дори малко хляб понякога. Чувствах се чудесно, активна бях до последно, имах много леко раждане. Има
 не малко от пишештите в темата, които са изкарали бременността на режима, не знам някоя да е имала проблеми. Успех и съм сигурна, че ще вкараш изследванията в норма Wink

Общи условия

Активация на акаунт