НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 627
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета и аз се записвам и ще следя с удоволствие темата Blush Искам да попитам има ли от вас бременни, които са преминали на този режим и дали е добре за плода? На мен ми се налага диета, тъй като съм с гестационен диабет и от няколко дни спазвам режима, чувствам се много добре и се надявам за 20-тина дни да помогне, тъй като ме чака нова порция изследвания, но никъде не намирам статии свързани с бременността и ВМ-НВХ. Pensive

препоръките, които съм чела са, че бременните трябва да се придържат към по-свободен режим, около 50 гр. въглехидрати в денонощие

# 106
  • на Мелмак
Аз имах здравословни проблеми през втората бременност, лекарят ми препоръча подобна на тази диета.
Проблемите ми намаляха, детето ми живо и здраво 😊.
Бременност и строга диета не са ми съвместими, а този режим практически е ок.

# 107
  • Пловдив
Здравейте, момичета и аз се записвам и ще следя с удоволствие темата Blush Искам да попитам има ли от вас бременни, които са преминали на този режим и дали е добре за плода? На мен ми се налага диета, тъй като съм с гестационен диабет и от няколко дни спазвам режима, чувствам се много добре и се надявам за 20-тина дни да помогне, тъй като ме чака нова порция изследвания, но никъде не намирам статии свързани с бременността и ВМ-НВХ. Pensive
Аз и преди съм писала. Втората ми бременност се хранех така, след като премина гаденето 2-3 месец. Малко по-лекичко го карах де - някой картоф, някой плод, дори малко хляб понякога. Чувствах се чудесно, активна бях до последно, имах много леко раждане. Има
 не малко от пишештите в темата, които са изкарали бременността на режима, не знам някоя да е имала проблеми. Успех и съм сигурна, че ще вкараш изследванията в норма Wink
Благодаря, надявам се Hands Plus1
А що се отнася до храненето, наистина за няколко дни и аз се почувствах много по - добре, преди ми беше тежко постоянно и ходех с много подут корем от началото на бременността, а сега се прибра и дишам много по - леко Simple Smile Черпя много вдъхновение от една страница във фейсбук - https://www.facebook.com/Nooosugar , жената споделя интересни статии понякога и има доста интересни рецепти.

# 108
  • Пловдив

препоръките, които съм чела са, че бременните трябва да се придържат към по-свободен режим, около 50 гр. въглехидрати в денонощие
Правя ги някъде около 40 гр. на ден, но ако трябва ще се отпусна още,  аз наистина доста търсих съвети към бременни, които искат да минат на този режим, но за съжаление не открих нищо. Благодаря!

# 109
Лидълския бекон през другата седмица ще е на цена 11.60 кг., но май от четвъртък.

# 110
Въх...той без пари направо...Stuck Out Tongue Winking Eye

Ще взема два пацуна аз...във фризера ще съхранявам...Ill

# 111
  • София
Включих се в групата на Узунов. Той знае какво прави и пише адекватно, но половината група е мега зле и очевидно е там, за да свали за празниците или кой знае какво.
И следват плътно максимата без грам захар, като не си правят сметката, че половин лимон, изстискан върху салатата ще даде 0.5 грама на порция. Явно Дарвин работи Rolling Eyes

# 112
  • Sofia
Днес и аз напазарувах доволно от Лидл,взех патица,моцарела,наденички и суров бекон.Ползвали ли сте суровия бекон,как да го приготвям?

# 113
  • София
Днес и аз напазарувах доволно от Лидл,взех патица,моцарела,наденички и суров бекон.Ползвали ли сте суровия бекон,как да го приготвям?
Кой е суровия бекон?

# 114
Има два вида суров пушен бекон, от скоро ги пуснаха. Единият не става - има мед, глюкоза и пр. гадости вътре, другият също не ми хареса - не е изчистен като хърватския на 17 лв/кг, освен това е сухо месо, има бяла тъничка лентичка само по края /прилича на филе/. Не се консумира така, суров е, трябва да се мине на тиган или фурна. Снимки не мога да покажа....

Това е етикета на по-сносния вид...

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 14:42 от teta75

# 115
  • София
Вчера правих този, сносния, на сух тиган. Ок е, но не бих повторила. Има вид, но няма вкус.
Добавих го към салата от марули и разни други зелении.

# 116
  • Sofia
Суровият  е в пакети от 500гр,беше намален на 3,59лв /бр

# 117
  • София
Суровият  е в пакети от 500гр,беше намален на 3,59лв /бр
Тоест не е пушен? Къде седи?

# 118
  • Scotland
И аз го видях суровия бекон, но ме отказаха пълнежите...уж суров, пък бъкан с гадости. Купувам си от месарски магазин - чиста работа Simple Smile

# 119
  • Sofia
Не е пушен.
При другите разфасовки е,взех го от Лидл до Халите,а там всичко е разместено,не бях ходила отдавна и едвам се ориентирах кое къде е...
Пише,че е 87%св.месо,но сега видях,че има и някакви захари-мед,кленов сироп,кафява захар...това пък защо го слагат?!
Ако го накисна в студена вода дали ще се махнат?Или чак толкова да не се престаравам...уж четох етикети,но на този съм пропуснала важното инфо...
А взимате ли от белите наденички?

Вчера направих пилешки дробчета завити с пушен бекон,голяма вкусотия,изядоха ми ги...
Дали ще стане и със свински дроб ?

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 18:21 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт