НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 941
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Тази щитовидна много модерна напоследък. Последно зъболекар ми каза да съм си я изследвала... Hushed

# 196
Ау, Тета, тоя зъболекар много знае!

# 197
  • на Мелмак
Ами хормоните на щитовидната са ми ок.
Ще пия и стеатин за този холестерол и след 3-4 месеца пак на изследвания.

# 198
Това какво е?

# 199
  • София
Статин, най-вероятно. Ужас!
Етти, може ли конкретни цифри?
За витамин Д може да поръчаш 5000 на Now Foods от iHerb. Вигантолът е добър, но с тия капки си е мъка.

# 200
  • София
За висок холестерол Simple Smile няма смисъл да се пие нещо. Трябва да се разбере причината, това е симптом Simple Smile Докато изкуствено се сваля холестерола, реалният проблем не се лекува. В момента съм бременна и моя се е качил - всичко се е качило - триглицериди, дори дребните частици LDL. Но понеже знам причината - бременност, дори да ме карат да пия нещо за него.. няма да си го причиня. За статините има много писано в предните теми.

# 201
  • на Мелмак
Доктора каза това.
Чисти холестерола за няколко месеца.
Химия, какво друго.
Оххх, извинявайте, че ви натоварвам, но ми е объркано 🙁.
Благодаря Ерин, ще чета. 🤗

# 202
  • София
Ети Heart Те, докторите, много обичат да предписват статини... То все едно да лекуваш пневмония със сироп за кашлица, но дори и по-зле. После като седна на лаптопа Simple Smile ще потърся и аз из темите.

# 203
Ети, не се извинявай! Тук споделяме хубави резултати и .....още куп други неща.
Точно защото и аз мислех, че нещо си се объркала попитах.
Tоzи статин си е гадна работа....

# 204
Някъде има възпаление и оттам общия холестерол се повишава. Пре мен е около 6...подозирам зъбни проблеми. Имам си дълбок джоб, хронично възпален.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 11:59 от teta75

# 205
  • София
Etty, прочети това
https://andonovo.com/2014/biologiya/holesterol-vsichki-istini-luji-statiya/

Ако не е проблем, би ли казала точните резултати от изследванията?

# 206
Доктора каза това.
Чисти холестерола за няколко месеца.
Химия, какво друго.
Оххх, извинявайте, че ви натоварвам, но ми е объркано 🙁.
Благодаря Ерин, ще чета. 🤗
Не натоварваш никого.   Peace   Нали темата е И за това, което ни вълнува, проблеми, липси, не само хранене и кг?!
Колко всъщност ти е холестерола?
И да припомня един израз на лекар, от моите книги:
"Да сваляш холестерола със статини, без да търсиш причината, е все едно да изгониш линейките празни от мястото на масова катастрофа!".
Повишеният холестерол е ЛЕКАРСТВО.За да започне тялото самО да го повишава, значи някъде има "катастрофа" и той "тича по спешност" да помага.ТърсИ причината за повишението, а не "изхвърляй" лекарството от тялото.

# 207
И при бременност ли се повишава холестерола?

# 208
Да. В статията горе накрая се казва. Да растат клетките ...за това е нужен. На бебето...

# 209
etty775 - нямам представа в коя държава си (понеже пишеш - "тук все още се ориентирам.....). Но ако имаш възможност да си поръчаш рибено масло на капсули. Скоро видях в една българска он-лайн аптека, нямам идея обаче дали ще ти го пратят. Аз съм в Норвегия и тук за витамин Д от септември до края на май пиеме така наречения "Тран" - той е сироп с рибено масло. Аз не го понасям и ми пращат от България рибено масло.
Ето ти и линк за тази аптека.... http://www.marvi.bg/kategorii/hranitelni-dobavki/omega-3-6-9/ribeno-maslo

А както казва и Amour* - не гони лекарството от тялото
Момичета, аз искам да ви попитам: в някои от дните  изпитвам ужасен глад и ям по няколко пъти (но като хапна малко и се зесищам); а в други дни въобще се насилвам да ям.  Това и при вас ли се случва? Или само аз съм наопаки?!

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 14:38 от sem22

Общи условия

Активация на акаунт