С огромен копнеж посрещаме ДЕКЕМВРИЙСКИЯ бебевалеж!

• 39 512
  • 348
  •   1
Отговори
# 165
веднага след като започнеш да си мърдаш краката в реанимацията те качват в собствена стая, в която ти го носят и повече не го взимат. А мъжът е с бебето от изваждането му докато не ти го донесат, тоест бебето не остава без надзор на родителя... за всеки преглед и докосване на бебето те питат. Без твое разрешение не могат да го вземат.

Преди да започне операцията, при поставянео на спиналната упойка обаче не му позволиха да стои с мен... извикаха го като упойката вече ме беше хванала ... не знам в България дали е така в болниците, които позволяват присъствие на мъжа по време на секцио.

Мъжът ти има също легло до теб и при мен стоя докато не ме изписаха. Имаш си и тоалетна в стаята, което също си е плюс. Самата болница няма никакви оплаквания, новички, чисти и оборудвани... относно специалистите, може би в България са доста по-добри все още..

за секцио държат 2 нощувки, а естествено - 1нощувка ако няма усложнения Simple Smile

# 166
Момичета, може ли съвет, ако знаете. Много ме болят гърдите и зърната, едната гърда е твърда като камък и цялата на бучки. Не съм спирала да кърмя, а след всяко кърмене цедя, че да не задържам кърма (в болницата така ми казаха) Има ли нещо, което мога да направя да не са толкова твърди и болезнени?

# 167
Да, според мен системата в Америка и западните европейски страни е подобна, ако не и същата...
за изписването на бебето може да отнеме време наистина ако бебето не е готово... в моя случай на деня на изписването беше около 3кг, родено в 39г.с. без лоши показатели и за тях беше достатъчно Simple Smile
За нас като нови родители си беше стрес как веднага ни хвърлят в небитието да се чудим какво да го правим това парче месо. Доста бяхме стреснати, уплашени, зашеметени, че въобще не осъзнавахме какво ни се случва Simple Smile

# 168
  • София
При нас бебето се разглежда по-скоро като собственост на болницата. Майката често получава отношение, сякаш не е много с акъла си и не може да си държи бебето. Не дават сведения, държат ги в неонатологиите и трябва да вдигаш скандали. Като ти го дадат пак отношението е, че нещо не си много умела, по-добре да го оставяш на леглото, че да не го умориш.
Но и жените доста често са си с това убеждение за себе си и се подценяват.
Алма, бебето успява ли все пак да изпразни гърдите? Ти виждаш ли да суче добре, да гълта.
Вярно, че ако гърдата е пълна трябва да изцедиш за облекчение, но с твърде много цедене стимулираш производствл на кърма и винаги ще е повече, отколкото бебето ще може да изяде.То тази мисъл звучи блазнещо на някои жени, но е ужасно досадно, изтощаващо и може да има запушвания. Все ще си с помпата в ръка.
Следи дали бебето суче добре, цеди малко, колкото буците да изчезнат и да олекнат гърдите. Не цеди до край(макар, че кърма се произвежда непрекъснато и край няма) , а просто за облекчение.В един момент кърмата ще се регулира и все по-малко ще ти се втвърдяват гърдите.Важно е бебето да си яде, няма нужда да цедиш допълнително(освен ако не искаш да пълниш фризера по някаква причина). 
Може да пиеш лецитин по 3-4 капсули на ден, докато гърдите така се втвърдяват и те боли. Както и компрес със зелево листо.

# 169
Дези, много ти благодаря. Бебо много дълго се задържа на гърдата, около 30,40 мин, като към края започва да прави паузи, а аз му правя лек масаж на лицето, за да го подсещам да действа. Има бяло по устата, чувам го как преглъща, мисля че ги поизпразва. След тези 30,40 мин кърмене следва 10,20 мин цедене, после стерилизиране, нови шишета за помпата и половината ден минал в кърмене и цедене. Ще опитам след кърмене да не ги цедя дойкрай, но са много болезнени и на буци.

# 170
  • София
Нормално е да яде толкова дълго,  времето скъсяват.Разни познати после са се притеснявали наяжда ли се бебето, като суче 5мин. Grinning
С времето кърмата ще се регулира и няма да се налага да изцеждаш.Може и под душа да правиш лек масаж от горе към зърното, да изтече малко.Без натискане и мачкане.

# 171
По темата за бг болниците.. Ние със съквартирантката като си поискахме бебетата за през нощта, първо беше ок, после направихме грешка да попитаме дали ще ни покажат смяна на памперс (след като по принцип бяха казали, че ще покажат и цял ден ги чакахме), другата грешка беше да попитаме от тази доза добавка, която са ни приготвили колко трябва да изяде бебе на 1 ден. Е, явно бяхме задали прекалено много въпроси за 2мин и отговорът от другата страна беше "Ако не ви се занимава, я си ни ги дайте за през нощта" Joy Сега вече ми е малко смешно, ама тогава щях да я шамаросам тази, как реши точно, че не ми се занимава да си гледам детето не знам. Същата вечер малкият върна малко млекце, че не се беше уригнал хубаво и ходих да поискам дрешка.... Няма да ви казвам какво пуфтене беше и каква беше реакцията от другата страна Angry

# 172
Alma, ако мога да съм ти полезна с малко информация. Аз знам, че има лактационни кризи. Горе долу на 20 ден, 40 ден и 70 ден. Гърдите се втвърдяват и са болезнени, така както описваш.Може да пиеш чай Лактеса и сминдух/това е полезна билка/, знам че си в Австрия и незнам дали ще ги има там.

Иначе следи засукванията на бебето.6,7 пъти и на 8мия ако има преглъщане значи не е добре(даваш др гърда) . Това знам аз. Успех. Ще се справите сигурна съм

# 173
Аз също сега се сетих за бучките, които имах, че си бях взела добавки Соя Лецитин. Бях чела много из американски и български сайтове, че помагала да се разнесат бучките...
моите бяха наистина тежък случай и не успях да разнеса 2 от тях, които вече не усещам мн мн
Ако искаш прочети си, за да си по-сигурна дали би го взела, но за мен беше последна опция след хиляди масажи, компреси и горещи душове ... Simple Smile

# 174
Алма, топли компреси, грейка или топъл душ преди кърмене помагат гърдите да се отпуснат и изцедят докрай.

# 175
Да да най добре топли компреси и душове. Този чай Лактеса стимулира кърмата, макар да може да се пие и профилактично. Незнам, ако е толкова добър, а те са пълни и той стимулира.. Та незнам дали е препоръчителен точно по време на криза..(като се замисля)

Днес позната ми разказваше как умишлено си спряла кърмата.Бебето било на месец. Не се чувствала добре, нещо като депресия. Нейна си е, тя си решава.. Но ме изненада де..

# 176
Много Ви благодаря за съветите, момичета. Ще правя и компреси, ще взема и добавка с лецитин. Чай със сминдух и копър пия от болницата-там захранваха родилките с него Simple Smile

# 177
Преди кърмене/ цедене/ топъл компрес, а след - студен, за да намалеят отоците, така ми казаха в болницата. Но ми дадоха и лекарство, което може би помогна. Успех!

# 178
  • София
Момичета, за пореден път опирам да вашия опит Flushed Тъй като след изписването моите мишлета бяха доста поспаливи, по съвет на педиатъра, който дойде вкъщо, започна едно безкраааайно цеденв, за да следя колко мл изпиват. Ако нямам време за цедене преди хранене, давам АМ, като винаги ги слагам първо да сучат 10тина минути. В петък бяхме на лекар в Надежда и педиатърът там каза, че бебетата са в отлично състояние - за 8 дни тя е наддала 280 гр и вече е 2920 гр, а той - 260 и е 2840 гр. Вече трябва да приемат 90 мл АМ на хранене и започвам да се чудя трябва ли да давам същото количество  кърма или 20 мин. сукане са достатъчни? Виждам, че кърмата, която цедя, е станала доста по-мазна като че ли, а и доколкото знам посоченото количество се отнася до АМ, а не за кърмата. Иначе бебетата си вършат "голямата работа" почти при всяко хранене, особено ако съм дала кърма. Тревожи ме обаче, че все пак по-малките бебенца са по-поспаливи и не знам дали ако давам по-малко кърма ще е достатъчно, защото може и да не се събуждат, ако усещат глад.

# 179
  • Monaco
Доколкото знам не е хубаво да се дава АМ, особено ако си имаш кърма. Чела съм, че първите 6 месеца се дава само кърма без води, чайове и изкуствени добавки. Няма по ценно от майчиното мляко.

Общи условия

Активация на акаунт