Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните дози магнезий по време на бременност?
Какви са разликите в цените за раждане в частни болници в София?
Какви са препоръките за спиране на приема на фраксипарин преди раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните дози магнезий по време на бременност?
Препоръчителният прием на магнезий по време на бременност може да помогне за предотвратяване на крампи и да подготви тялото за раждане. Обикновено се спира 2-3 седмици преди термина при естествено раждане. За цезарово сечение препоръката може да варира, но обикновено се спира преди операцията. Важно е да се консултирате с вашия лекар за точните препоръки във вашия случай.
-
Какви са разликите в цените за раждане в частни болници в София?
Цените за раждане в частни болници в София варират значително, като могат да бъдат от около 1950 лв. до над 5000 лв. За някои болници цената включва специални услуги като еднолична стая за раждане. Важно е да изберете болница, където бъдещата майка се чувства спокойна и уверена в качеството на предоставяните услуги.
-
Какви са препоръките за спиране на приема на фраксипарин преди раждане?
Спирането на приема на фраксипарин преди раждане може да бъде препоръчително, но е важно да се консултирате с вашия лекар за точните препоръки във вашия случай. Обикновено спирането се извършва преди операцията или преди термина при естествено раждане, но това може да варира в зависимост от здравословното състояние на бременната жена и други фактори.
-
Какви са тези "зебри", които се споменават в публикациите?
-
Какво представляват "зебрите" в контекста на бременността?

Сега вече ми е малко смешно, ама тогава щях да я шамаросам тази, как реши точно, че не ми се занимава да си гледам детето не знам. Същата вечер малкият върна малко млекце, че не се беше уригнал хубаво и ходих да поискам дрешка.... Няма да ви казвам какво пуфтене беше и каква беше реакцията от другата страна
Тъй като след изписването моите мишлета бяха доста поспаливи, по съвет на педиатъра, който дойде вкъщо, започна едно безкраааайно цеденв, за да следя колко мл изпиват. Ако нямам време за цедене преди хранене, давам АМ, като винаги ги слагам първо да сучат 10тина минути. В петък бяхме на лекар в Надежда и педиатърът там каза, че бебетата са в отлично състояние - за 8 дни тя е наддала 280 гр и вече е 2920 гр, а той - 260 и е 2840 гр. Вече трябва да приемат 90 мл АМ на хранене и започвам да се чудя трябва ли да давам същото количество кърма или 20 мин. сукане са достатъчни? Виждам, че кърмата, която цедя, е станала доста по-мазна като че ли, а и доколкото знам посоченото количество се отнася до АМ, а не за кърмата. Иначе бебетата си вършат "голямата работа" почти при всяко хранене, особено ако съм дала кърма. Тревожи ме обаче, че все пак по-малките бебенца са по-поспаливи и не знам дали ако давам по-малко кърма ще е достатъчно, защото може и да не се събуждат, ако усещат глад.