С огромен копнеж посрещаме ДЕКЕМВРИЙСКИЯ бебевалеж!

• 39 521
  • 348
  •   1
Отговори
# 180
Момичета как да се присъединя  към фейсбук групата?

# 181
Кърмата е най- хубавото, но не трябва да се чувстваме виновни, ако нещата не се получават... и има много бебенца, които си растат чудесно с АМ, не е вредно Simple Smile
Иначе кърма могат да си ядат, те си знаят колко, тя всеки път е с различен състав ( хапвай повече млечни и яйца).. Не е проблем да дохранваш с АМ след като се притесняваш, че може да са гладни..особено щом са две бебета! Примерно, ако някое реве и е неспокойно може да направиш малка доза АМ..  Но може и просто да ги кърмиш по- често, не на три часа Simple Smile Само че не знам как е с две бебета, може би ще си много изморена. Иначе има вариант и да ги измерваш на везна преди и след кърмене, да видиш колко кърма поемат. Но и този метод си е занимавка. Но така са ми казвали на мен, не съм специалист. Нека и другите кажат. Щом пълнят памперсите, значи са добре. Пробвай да се отпуснеш и повече да ги кърмиш вместо да цедиш, много е изморително.
 На мен например сега ми дойде кърма повечко, така съдя по цеденето. И ми се струва, че детето вече суче по- добре. Та ще пробвам да го държа на гърда повече и по - често, без да давам изцедено с шише. И ако много се напълнят  гърдите, ще облекча малко с помпата.
Иначе и моят е малко поспалив, мисля че е нормално, на 10 дни е. През нощта ме разиграва и не иска да спи. С големият ми син докато се нормализират нещата с кърменето...минаха два месеца, имах чувството , че само това права- кърмя:)
Хайде успех от мен Wink

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 15:23 от evianna

# 182
И аз се чудя дали кърмата ми е достатъчна за нуждите на бебо. Утре сме на педиатър за контрола на пъпчето и ще видим дали е качил...
Евиана, и моят вечер е активен Simple Smile как се справяте с приспиването? Ние и колики си имаме...

# 183
Да, това е въпросът - дали поема достатъчно кърма. Една позната така си мислеше, че детето суче добре, после се установи, че не е качило. Не че е проблем, наваксаха после. И моята педиатърка ме караше да се цедя, да го меря вкъщи...големият ми син. Обаче сега не искам да се ффилмирам излишно и затова му додавам малко изцедено,  ако плаче и мисля да отида не като стане на месец, а по- рано...да го премерят. Не ми се търси везна сега, а не ми се и цеди много много.
Сега мисля, че няма още колики...но големият ми син беше много плачлив и имаше колики от родилното ( така ми казаха) ...пробвах какви ли не капки и само едните малко помогнаха,но на всяко дете различни му действат май. Тогава ползвах инфакол.Иначе обичаше да стои по корем върху мен и кротуваше макар и за малко. Simple Smile
Сега съм взела само биогая и давам, това е пробиотик.
Приспивам го трудно, храня, нося, но както го оставя в леглото и се буди. По два часа стои буден Sad

# 184
  • Бургас
Като падне пъпчето, освен със спирт слагах в продължение на 4-5 дни сулфатиацол, след което почнах да къпя в шезлонг цялото тяло без да пазя пъпчето

# 185
Тук са привърженици на всичко естествено - казаха пъпчето само с малко вода и после подсушаване. След ден-два малко пудра-австрийският аналог на сулфатиацол. Определено има ефект, защото по едно време беше доста зачервено, а сега е ок.
Евиана, пробвай да пускаш т.нар "бял шум", ние така се приспиваме и с повиване има добър ефект с тензухени пелени. И ние сме на биогая+капки за колики+витамин Д ни изписаха

# 186
Ами значи не е проблем да се мокри?! Нашето не е зачервено, има малко застанала кръв понякога като коричка.и почиствам леко. Иначе го къпя под течаща вода, с малко бебешки шампоан като пазя пъпа и ушите Simple Smile но то се мокри няма как. По- натам мисля във ваничка та...
Нещо няма нови бебчета, хайде някой да се похвали Simple Smile)))

# 187
Дааа поразредихме се нещо.
Тончето липсва и други по активни....дали ще се появят с добри резултати.....че и нашият ред наближава . Една по една с добра новина

# 188
  • Лудницата на втория етаж
Здравейте момичета, преди два часа се роди дъщеря ми  Теодора със секцио. Изтекоха ми водите 15 дни преди термина и е малко мъничка, ще видим колко време ще ни задържат. Ще пиша повече като ни пуснат Simple Smile

# 189
Да Ви е жива и здрава радостта. Бързо възстановяване:blush:

# 190
  • София
Честита радост! Бързо възстановяване на теб и бързо наддаване на принцесата! Flowers Bouquet

# 191
Евиана, така ми казаха акушерките-не е проблем да се мокри, но после да се подсуши.
И аз тъкмо се чудех какво е това затишие при бебчовците и хоп Дарил писа Simple Smile Честита рожба! Да е жива и здрава и бързо възстановяване на теб Simple Smile

# 192
  • Лудницата на втория етаж
Благодаря ви момичета:kiss:Heartpulse

# 193
Честита рожба и от мен. Желая ви много здраве и семейно щастие Flowers Hibiscus

Ние в къщи вече сме нетърпеливи, но бебето се гуши в корема ми. Нямам чувството,  че ще се появи. Ще видим чакаме изненада. 5 дни до термин.

Тони къде изчезна. Надявам се всичко е наред при тях, май за 8ми беше споменала нещо като дата...

# 194
Честито бебче! Дано всичко е наред с всичките ни бебенца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт