С огромен копнеж посрещаме ДЕКЕМВРИЙСКИЯ бебевалеж!

• 39 520
  • 348
  •   1
Отговори
# 240
Най-добре е да цедиш, колкото да има облекчение, а не до край. Топлият душ също много помага за отпушването на каналчетата. При нужда може и инжекция окситоцин.

# 241
  • София
Алма, липсата на изхождане не е добре.От друга страна ако бебето наддава, вижда се, че суче, може да е от много малкото бебета, при които нещо друго оказва влияние на изхожданията.
По принцип е добре да има поне 2-3 изхождания.  Даваш ли някакъв пробиотик или нещо за колики?
Ти чуваш ли бебето да гълта? След кърмене омекват ли все пак гърдите?
Може да пробваш да правиш компресия на гърда, така бебето изсуква по-бързо повече мляко.
Ето тук има статия как изглежда кърменето първите 6 седмици, какво се случва с бебето http://m.bg-mamma.com/?topic=21140
Тук може да прочетеш за компресията http://кърменето.eu/kompresia-na-gurda/
Както Лили е писала-минимум 8 кърмения, най-добре повече.Но е добре да си сигурна , че суче ефективно.то може и 20 кърмения да има, но да суче малко и да не стимулира добре лактацията.
Ползваш ли силиконови протектори, залъгалка или да даваш вода?

# 242
Да, даваме пробиотик, витамин Д и антиколик капки. Чувам го как преглъща, виждам и ушите как се мърдат, беличко му остава по устата, преглъща, но много се разконцентрира и постоянно го подсещам с лек масаж по лицето. Това с компресията не го знаех, благодаря ти-ще опитам Simple Smile Вода ми казаха акушерките след 6ти месец, само залъгалка давам като набере инерция да реве... записах се на консултция за кърмене и проблеми с кърменето пък дано потръгне...Simple Smile

# 243
От това, което знам за кърменето. Бебе, което е САМО на кърма, може да не ака с дни. Това означава, че усвоява добре кърмата. Важното е да наддава и да има напишкани памперси постоянно.
Ако се дохранва, тогава вече е друго и си е запек.

# 244
Да, педиатърът ни каза, че било нормално да не ака като е изцяло на кърма. От вчера се активизира и има по 1-2 наакани Simple Smile
Това със зелевите листа доста ме облекчи, не очаквах такъв ефект....
Какви памперси ползвате-изпускат ли, доволни ли сте? Колко често къпете бебето? С мокри кърпи ли забърсвате или миете на чешмата?

# 245
  • Дания
Здравейте.
Аз бях с термин 20.11, но преносих доста и след спукване на водите родих на 2.12😊
Включвам се, защото също имам проблем с едната гърда, който доста се задълбочи. Сега съм на антибиотици, отбих детето и може да се наложи и по- сериозни мерки да взема, но доки каза 10 дена на антибиотик и после ще видим. Пиша ви, защото ми казаха нещо, което наистина ми помогна и облекчи. И аз ходех със зелеви листи, но без особен ефект. Другото бабино лечение обаче, много ми помогна. 1 супена лъжица масло, 1 супена лъжица брашно и 1 супена лъжица прясно мляко. Замесвате тесто и го налагате на болезнената част от гърдата. Трябва да е с дебелина колкото пърленка. Завивате се с фолио и стоите така поне за час. Казвам ви, днес се родих като нова. Червенината и подутото почти ги няма. Болките също са значително по- малко. 👍🏻👍🏻👍🏻

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 17:09 от Danish girl

# 246
Аз преди си варях лимец или жито  и пиех едни добавки Феминела Хередитум, рекламираха ни ги на една лекция. Май имаше ефект . И много вода.
И синът ми ( големият ) беше така- все на гърда и все ревеше ( като гладен). По едно време спрях да се цедя и просто го оставях да суче, а ако ми се виждаше много гладен...го дохранвах. Нещата се нормализираха след 40- я ден. Но почти винаги огладнявсшеше преди 3- я час. Имаше и колики много. Но пък ти казваш, че имаш буци в гърдите, значи може да не суче добре и ефективно...честно казано не знам. Аз съм звъняла на Ла Лече Лигата, може да ги попиташ за съвет.
Сега пак спрях да цедя, но детето се понаучи да суче, но много често яде ...през час- два, понякога заспива и след малко пак гладен, явно се уморява да суче. Имам чувството , че само това правя. Гърдите ми също стават твърди или потичат, ако наближава времето за ядене.

# 247
Alma, a щом са ти твърди гърдите, пък често кърмиш, да не би да се запушват каналчетата някакви и да имаш повечко кърма, най - добре да питаш консултант по кърмене или лекар Wink

# 248
Alma, не се отчайвай. Аз бях като теб с първото ми бебе преди 3.5г. Щом си в Австрия имаш ли Hebamme, която да идва у вас и да ти помага, когато не ти е нещо ясно? При мен положението беше много зле. Имах страхотни болки, възли и зачервявания по гърдите. Толкова бяха твърди, че бебето не можеше да захапе зърното. Това продължи много дълго докато се нормализира. Може би над 2 седмици, седях и плачех от болка. Не се отчайвай, ако няма температура, няма и възпаление, ще се оправят нещата. Преди всяко сучене прави топли компреси на гърдите, за да потече кърмата и се отпушат каналите. След като се насуче правиш студени компреси, тези със зелевите листа или има едни перли на Lansinoh в DM, стават да се нагряват в микровълнова и да се изстудяват във фризер. Аз си ги купих този път и са супер. Сега родих преди 5 дни и гърдите са ми леко болезнени, но направо е песен в сравнение с предния път. Давай на бебето да суче често да се изпразват и в никой случай не се изкушавай да доизцеждаш, ще стане още повече кърмата. Всичко това ми го каза акушерката ми тогава и сегашната. Благодарение на нея не получих мастит.

# 249
Здравейте Simple Smile Честито на родилите мамчета! Да са здрави бебчетата и бързо възстановяване!

Бебе София се роди на 13.12.2017г. в 13:35ч.; 3650гр. 50см. Simple Smile В крайна сметка секциото не ми се размина, но мина далеееч по-добре от очакванията ми.. Вече 3 дни сме вкъщи, кърмим се, напасваме се и се радваме на общото ни съжителство Simple Smile Просто чувството е неописуемо.. Обожавам я!

# 250
Тони, радвам се много за вас. Бъде щастливи, здрави и спокойни Flowers Hibiscus

# 251
  • Monaco
Да попитам имате ли стрии по корема? Аз получих много 9-ти месец и супер се потиснах... Никога не съм имала преди и направо не искам да се гледам в огледалото. Ползвам много скъп крем месеци наред и сутрин и вечер, но нищо не помага.

# 252
Alma, не се отчайвай. Аз бях като теб с първото ми бебе преди 3.5г. Щом си в Австрия имаш ли Hebamme, която да идва у вас и да ти помага, когато не ти е нещо ясно? При мен положението беше много зле. Имах страхотни болки, възли и зачервявания по гърдите. Толкова бяха твърди, че бебето не можеше да захапе зърното. Това продължи много дълго докато се нормализира. Може би над 2 седмици, седях и плачех от болка. Не се отчайвай, ако няма температура, няма и възпаление, ще се оправят нещата. Преди всяко сучене прави топли компреси на гърдите, за да потече кърмата и се отпушат каналите. След като се насуче правиш студени компреси, тези със зелевите листа или има едни перли на Lansinoh в DM, стават да се нагряват в микровълнова и да се изстудяват във фризер. Аз си ги купих този път и са супер. Сега родих преди 5 дни и гърдите са ми леко болезнени, но направо е песен в сравнение с предния път. Давай на бебето да суче често да се изпразват и в никой случай не се изкушавай да доизцеждаш, ще стане още повече кърмата. Всичко това ми го каза акушерката ми тогава и сегашната. Благодарение на нея не получих мастит.
Да, но ако бебето не суче добре или гърдите се запушват...не е ли по- добре да изцежда по малко...на мен ми беше много болезнено...
Иначе има и на Авент едни подплънки, дето се загряват и слагат преди кърмене и после се изстудяват и се слагат след Simple Smile)) успех!

# 253
Да попитам имате ли стрии по корема? Аз получих много 9-ти месец и супер се потиснах... Никога не съм имала преди и направо не искам да се гледам в огледалото. Ползвам много скъп крем месеци наред и сутрин и вечер, но нищо не помага.
[/quote
Аз имам малко, взех си ампули на Lierac за стрии и целулит ( бяха намалени),но не знам като състав дали не проникват в кърмата, вие мажете ли се с такива нещА?

# 254
Да, но ако бебето не суче добре или гърдите се запушват...не е ли по- добре да изцежда по малко...на мен ми беше много болезнено...
Иначе има и на Авент едни подплънки, дето се загряват и слагат преди кърмене и после се изстудяват и се слагат след Simple Smile)) успех!
То бебето едва ли не суче добре, а просто се е наяло. Стомахчето му е много малко. Трябва ако спи повече от 3 часа в началото да се буди да яде. Тази болка ми е позната Sad((. За съжаление пак се стигна до там и при мен. Снощи едва не плаках от болки, даже като дишам ме боли. Но я будих 3 пъти да суче и сега май е малко по-добре. А ако съвсем не се търпи може под душа леко с ръка да масажираш гърдите и кърмата сама потича. И аз ще се мъча и ще видим какво ще подейства. Знам, че ще се регулира от само себе си, но е много гадно до тогава! Успех и от мен Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт