Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родители в заетост

 • 83 317
 • 738
 •   1
Отговори
 • Мнения: 176
Здравейте! Има ли тук дами, които са подали документи за проекта от бюрото по труда-програма "Родители в заетост"? Предлагам тук да си коментираме въпросите които ни вълнуват по тази тема.

# 1
 • Мнения: 471
Ще следя темата с интерес  Peace
Аз съм майка с едно дете на 3г. ,бащата работи и аз го гледам за момента , което ми пречи да започна работа , нямам на кого да разчитам и тази програма се надявам да помогне .

Надзърнах да видя за какво горе долу става въпрос и мисля да тоида да попитам на място , да ми разяснят как стоят нещата ..
Харесва ми програмата и ако наистина помагат ще е супер!

Здравейте! Има ли тук дами, които са подали документи за проекта от бюрото по труда-програма "Родители в заетост"? Предлагам тук да си коментираме въпросите които ни вълнуват по тази тема.

Ти подала ли си документи ?? Знаеш ли как седят нещата ?

# 2
 • Мнения: 8
Здравейте и от мен! Аз подадох документи в срок и ми казаха, че до една седмица ще кажат дали дъм удобрена. Обаче седмицата мина, даже вече четвърта минава, а никой не ми е звънял. Ходих лично да питам какво се случва и ми отговориха, че и те чакат всеки момент... В същото време, чета статиите в интернет по темата и там се твърди, че до края на месеца ще има назначени по програмата.... В крайна сметка само да попитам на някого звъняли ли са изобщо?

# 3
 • Мнения: 176
Здравейте! И аз чакам отговор, все още нямат резултати. Поне на мен така ми казаха.

# 4
 • Мнения: 471
да , най - добре ще попитам на място ..

А вие записане ли сте в бюрото по труда като търсещ работа ?
Защото , ако не бяхте пуснали тема аз нямаше и да разбера за тази пограма .

# 5
 • Мнения: 176
Не, аз се върнах на работа, когато малкия беше на 1,4г. Просто нямахме друг избор.
Сега, ако ни удобрят по този проект, ще ни е в голяма помощ, тъй като почти сами си го гледаме. 

# 6
 • Мнения: 1
Здравейте! Ние също подадохме документи през октомври за тази програма и все още чакаме отговор. На нас само ни се обадиха, с цел проверка на телефонните номера. Ние работим и майка ми вече повече от 2 м. гледа детето. Надявам се много скоро да ни се обадят с положителен отгвор. Ще следа темата.

# 7
 • Мнения: 176
Днес се обадих на информационния телефон на бюрото по труда и ми казаха, че в най-кратък срок ще има отговори / каквото и да значи това/. Пожелавам Ви успех момичета!

# 8
 • Мнения: 8
Според тази статия от вчера, приемът на документи от родители е спрян, но все още търсили кандидати за детегледачи. Жалко, че акцентират само за Варна
 http://m.focus-news.net/?action=news&id=2465458

# 9
 • Мнения: 57
Здравейте, мили дами,
Справка от днес в сайта на Бюрото по труда показва множество новини с тема "Родители в заетост" все от дата 12 декември. Всъщност, всички те са списъци с допуснатите и недопуснатите кандидати за работа в самото Бюро по труда по места на длъжност "Специалист по човешки ресурси" за програмата "Родители в заетост". Бюрото по труда явно е обявило поголовен конкурс за нови кадри и навярно едва след като той отмине, ще се заемат с молбите от родители и евентуални детегледачи.
Аз питах преди две седмици на място - казаха ми, че задължително ще уведомяват и одобрените, и отхвърлените родители с нарочно препоръчано писмо с оригинален подпис, което ще трябва всички да получим в съответните си пощенски станции.
Другата седмица ще питам отново и ще пиша какво са ми казали.

# 10
 • Мнения: 176
На мен ми казаха, че молбите са разгледани и да очакваме да се свържат с нас за отговор. Това е отговор от горещият им телефон. Тук на място  ми казаха, че очаквали списаци за проверка на децата, дали посещават ясла или градина. Общо взето никаква информация, май наистина ще е след като си назначат служители по проекта, за мен това означава, че няма да е скоро.

# 11
 • Мнения: 12
Здравейте, последната към момента информация за проекта, може да видите в интервюто на г-жа Русинова пред Беновска, и понеже по горе във форума виждам, че са кандидатствали и работещи майки, г-жа Русинова казва че няма да бъдат допуснати семейства в които и двамата родители са работещи. В условията за кандидатстване е написано, че могат да кандидатстват само безработни родители и такива които са в майчинство, за да се стимулират да се върнат на работа! Извършваната проверка за допустимост може би отсява тези кандидати, и все пак успех на всички защото и работещите и тези които искат да работят имат нужда от спокойствието, че за детето им се полагат необходимите грижи.

# 12
 • Мнения: 57
Най-дискриминирата група хора в България е семейство с двама работещи родители и едно дете. Никъде в условията не пише, че не могат да кандидатстват двама работещи родители. Ако е така, защо приемат подобни заявления, в които ясно се вижда, че и двамата работят?

# 13
 • Мнения: 12
https://www.az.government.bg/pages/roditeli-v-zaetost/
На този линк има част Информация за родители и там пише:
Проект „Родители в заетост” е насочен към осигуряване на по-добро съвместяване на професионалния с личния живот на родителите. Целта е връщане на родителя/ите, които полагат грижа за детето/децата в заетост (когато са заети лица) или осигуряване на такава чрез трудово посредничество (за безработни и неактивни родители). [/u]Чрез предвидените дейности по проекта, родители на деца на възраст от 0 до 5 години., ще имат възможност да продължат не само своето кариерно развитие, но и същевременно да осигурят сигурна и качествена грижа за децата си. Тези действия ще допринесат за по-доброто съчетаване на професионалните и семейните задължения на родителите и на практика ще направят пазара на труда по-достъпен за тях.

http://kanal3.bg/video/14919-%20Benovska-pita%20%253A-gost-Zornica-Rusinova

# 14
 • Мнения: 57
Даа, прочетох и интервюто изгледах. Всичките тия критерии са една ала-бала, мъгляви до немай къде. Служителите в Бюрото по труда също не са наясно с абсолютно нищо и всяка заповед им е предпоследна. Ние и двамата сме заети лица и работим, защото майчинството ми е изтекло. Правете сметка колко са наясно чиновничките, които ми приеха молбата, с всичките тия писания - просто приемат молби наред и чакат да им се каже по какви точно критерии ще се отсява. Хубаво, де. Поне да ни пишат и да ни уведомят кое-как и това е.

Общи условия

Активация на акаунт