Родители в заетост

• 103 346
  • 793
  •   1
Отговори
# 660
Е тя тая детегледачка да не е затворник, днес например цял ден са навън децата с бабата и дядото, прибраха се преди 20 мин, ядоха и припаднаха, после като станат пак ги изритвам навън, да използваме хубавото време. Цяло лято ще е така......да не би да очакват да седим само вкъщи и да чакаме проверки.

на нас помощ ни трябва при воденето на училище и градина, взимане от там, водене на допълнителни занимания. Тя реално не ги гледа, а развежда напред назад. И е на 4 часа наета. Та тъй като е почти абсурдно да я засекат тук, се чудех какво става при проверка?

# 661
  • Перник
Как така да го води и взима от градина? Програмата е за гледане на деца, които не са приети в ясла/градина. Няма как хем да сте в програмата, хем да не го гледа реално. Работното време също е фиксирано, колкото и да е неудобно за някои родители. При нас е от 08.00 до 17.00

# 662
  • Бургас
Има вариант за многодетни родители КОИТО РАБОТЯТ, за 4 часа помощ и децата задължително трябва да са на градина/училище. В такъв вариант го мислих и аз в началото, но се спряхме на този с 8 часа. Реално и на мен щеше да е помощ с взимане/каране на градини, курсове и т.н. И когато са болни примерно.

Там как ще се случват проверките, идея си нямам, като реално няма как да са на лице от 8 до 17 децата, защото са задължени да посещават там каквото посещават и то според програмата

# 663
Как така да го води и взима от градина? Програмата е за гледане на деца, които не са приети в ясла/градина. Няма как хем да сте в програмата, хем да не го гледа реално. Работното време също е фиксирано, колкото и да е неудобно за някои родители. При нас е от 08.00 до 17.00

Ние сме многодетно семейство с 3 деца, и трите са под 12 години. Имаме право на помощ от 4 часа, при условие, че децата ( всичките) ходят на градина/училище, а родителите сме на 8 часов трудов договор.
Наела съм жена, точно за да може да помага във воденето и взимането на децата, защото двама родители на пълен работен ден не е възможно да се справим с цялата логистика, като добавим и плуване, балет, допълнителни уроци по математика и т.н..... И точно въпроса ми беше при проверка, ако не уцелят точно момента в който някое от децата се прибира или излиза каква е санкцията и как се удържа?

# 664
А това работно време как го решават?
При нас в договора е от 9 до 17:30ч..

И другото, при нас май нямаше манту, мисля, че майка си пуска само изследвания

# 665
  • Перник
Aissa80, не съм те разбрала правилно точно за вашият случай. При нас проверка е имало веднъж досега, не бяха на адреса- бяха на разходка. Обадиха и се по телефона и тя им обясни, че са наблизо и са минали на следващия ден докато малкия спи. Защо чак да има санкции не ми е ясно? Ясно е, че не са постоянно вътре на адреса, който е даден.
При нас свекърва ми го гледа и си прави манту.

# 666
А това работно време как го решават?
При нас в договора е от 9 до 17:30ч..

Оказа се, че има бланка за промяна на работното време. Като има опция да е с два часови интервала. Аз подадох с три интервала, които горе долу обхващат периода на помощ. Да видим дали ще я одобрят така. Simple Smile По договор санкции има, но явно не се прилагат често,щом не сте се сблъсквали с това.

# 667
За санкции на нас ни бяха казали, че има при две и повече нарушения.

# 668
И ние ще сме по програмата в част Многодетни родители и аз се чудех кога точно ще ни проверяват, след като гледатето на децата е различно в този случай, ще питам като носим документите. В крайна сметка звъннах в БТ Възраждане - манту трябва, сега стискам палци личната лекарка на жената да може да й го направи, за да не ходи до диспансер. За 240 лв месечно големи изследвания, голямо чудо.

# 669
@bodjuni Как 240лв? Нали плащат минимална работна заплата на детегледачите?

# 670
@bodjuni Как 240лв? Нали плащат минимална работна заплата на детегледачите?
Аз съм по програмата за многодетни Родители в заетост. Децата ми ходят на детска (когато не са болни, а това е често), аз на работа. Гледачката ще взима заплата за 4 часов работен ден - 240 лв след удръжките.

# 671
@bodjini благодаря за инфото

Аз да се похваля. Вчера ми се обадиха от БТ, че и аз, и майка ми сме одобрени. Учудващо бързо за мен се случиха нещата! Буквално за 11 дни! Бях се настроила за удължаване на неплатения, след прочетеното тук, че се чака по 2-3-4 месеца. Днес ходих да подпиша протокола и сега се започва набавяне на документи. Стискайте палци и това да стане бързо, и да се върна на работа, че положението с тоя неплатен хич не е розово.☺

# 672
Вие вече можете да се върнете на работа. Само договорът да изготвят и да влезе в сила изисква Мин 3 седмици. След като има кой да гледа детето, може да не чакате

@bodjini благодаря за инфото

Аз да се похваля. Вчера ми се обадиха от БТ, че и аз, и майка ми сме одобрени. Учудващо бързо за мен се случиха нещата! Буквално за 11 дни! Бях се настроила за удължаване на неплатения, след прочетеното тук, че се чака по 2-3-4 месеца. Днес ходих да подпиша протокола и сега се започва набавяне на документи. Стискайте палци и това да стане бързо, и да се върна на работа, че положението с тоя неплатен хич не е розово.☺

# 673
  • WonderLand
Здравейте, искам да попитам има ли значение към коя община се подават документите за одобрениена родителите, дали по постоянен адрес или по настоящ. В момента живеем под наем в София, в район Витоша, но нямаме адресна регистрация тук, аз имам настоящ адрес в Студентски град, а постоянния адрес и на двама ни е в провинцията.

Също така когато аз се върна на работа (в момента съм по майчинство) има ли значение дали ще се върна на 4 часа или на 8 часа? Мъжа ми работи на 8ч.

# 674
  • Перник
Здравейте, искам да попитам има ли значение към коя община се подават документите за одобрениена родителите, дали по постоянен адрес или по настоящ. В момента живеем под наем в София, в район Витоша, но нямаме адресна регистрация тук, аз имам настоящ адрес в Студентски град, а постоянния адрес и на двама ни е в провинцията.

Също така когато аз се върна на работа (в момента съм по майчинство) има ли значение дали ще се върна на 4 часа или на 8 часа? Мъжа ми работи на 8ч.
Има изискване адреса, на който ще се гледа детето, да бъде или този, на който то и родителите му живеят , независимо настоящ или постоянен, или адреса на бавачката. За тази цел аз ходих да направя адресна регистрация за настоящ адрес на мен и сина ми на адреса, който подавам, че ще се гледа детето, защото и ние се водим на друг постоянен.

Общи условия

Активация на акаунт