Родители в заетост

• 104 989
  • 793
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia, Bulgaria
обадиха се и казаха, че съм одобрена и да идем с детегледачката(щом й одобрят документите) да задвижим нещата в съответното бюро по труда.

# 151
  • Плевен
Здравейте!
Ние сме записани по програмата и одобрени. Детегледачката ще е бабата на мъжа ми (майката на свекърва ми). Нейните документи също са одобрени. Подписахме тристранното споразумение и предварителния договор. Тази седмица очакваме обаждане за подписване на официалния договор.

# 152
Здравейте!
Ние сме записани по програмата и одобрени. Детегледачката ще е бабата на мъжа ми (майката на свекърва ми). Нейните документи също са одобрени. Подписахме тристранното споразумение и предварителния договор. Тази седмица очакваме обаждане за подписване на официалния договор.

Може ли за попитам, колко време отнема от одобрението на детегледачката до подписването на официалния договор, че аз въобще не бързам да се връщам на работа. В петък 13-ти са ме търсили след обяд най вероятно да кажат,  че майка ми е удобрена, но не съм чула телефона и сега се чудя как да забавя нещата.  Малкият навършва 2 години октомври и ми се иска тогава да го оставя на майка ми.

# 153

Може ли за попитам, колко време отнема от одобрението на детегледачката до подписването на официалния договор, че аз въобще не бързам да се връщам на работа. В петък 13-ти са ме търсили след обяд най вероятно да кажат,  че майка ми е удобрена, но не съм чула телефона и сега се чудя как да забавя нещата.  Малкият навършва 2 години октомври и ми се иска тогава да го оставя на майка ми.
[/quote]

Чак до Октомври няма да се забавят. До месец някъде протича процедурата, но зависи колко документи имат да обработват.

# 154
  • Плевен
Здравейте!

Одобриха детегледачката преди около месец. След одобрението ѝ, минаха две седмици и подписахме предварителния договор. Сега минаха още две седмици от подписването на предварителния и чакаме обаждане за подпис на официалния договор всеки момент.

# 155
Благодаря ви момичета за бързите отговори.

# 156
  • Ловеч
Някой знае ли с полагаемата отпуска какво се случва, ако прекратя програмата на 10 месец примерно.

# 157
Здравейте,тъй като за първи път чувам за тази програма ... може ли някой да ми каже:
Разбрах,че бабата може да стане детегледачка? Понеже бебето все още не е за ясла ... та какви са критериите???

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 13:53 от beboka15

# 158
  • Ловеч
Програмата е "Родители в заетост"...целта е родителите да тръгнат на работа, а детето да се  гледа от детегледачка.
Няма как да подадете по програмата, като родител и като детегледачка.

# 159
  • Sofia, Bulgaria
критерии единствено е бабата да е безработна и да се запише в бюрото по труда. За жалост мисля мина стока за участие.

# 160
Може бабата на бебето да е детегледачка. Но вие трябва в срок от 3 мес след подписване да започнете работа.

# 161
  • В долината на голямата река
Къде трябва да проверя дали е минал срокът за записване на родители, чиито деца не са приети в ясла/градина?

# 162
://www.az.government.bg/bg/news/view/nov-priem-na-zajavlenija-ot-roditeli-za-osigurjavane-na-detegledachi-2252/

# 163
  • Sofia, Bulgaria
Чакаме договора, но ми казаха, че трябвало и двамата с таткото да го подписваме. ММ е целодневно на работа и ней-вероятно ще трябва да си взима по случая почивен ден... И при вас ли беше така?

# 164
Чакаме договора, но ми казаха, че трябвало и двамата с таткото да го подписваме. ММ е целодневно на работа и ней-вероятно ще трябва да си взима по случая почивен ден... И при вас ли беше така?

Не при нас не е така. Аз отидох и взех тристранното споразумение и трудовия договор, за да ги разпише майка ми, а на място се разписа само аз от бащата не се изисква подпис.

Общи условия

Активация на акаунт