, или казва нещо от вида " Остави на мен".
Не помня почти в някоя двойка, независимо семейство или не, с която сме вечеряли заедно да е платила жената. Пък нека е смешно.
Особено, ако жената е по-многолика, няма еднакъв подход към всеки човек (мъж), с когото излиза на кафе, обяд, почерпка.
Но наистина много, много, много, много (не мога да го подсиля достатъчно) рядко съм присъствал на обяд/вечеря, където подобен въпрос да се е обсъждал на масата. Може би затова ми се струва някак неуместно да се обсъжда по какъвто и да било начин кой ще плати сметката и търся невербални знаци някакви и то по-дискретни от жестове "stop"
Иначе по други финансови въпроси нямам никакъв проблем да съм напълно директен, но това е някаква доста особена територия, очевидно натоварена със силни очаквания и стереотипи, на база които се формират оценки.
Дори в Гърция примерно са ни сервирали на голяма компания общи чинии за цялата маса и всеки си взима. По този начин минават 7-8, че и повече различни ястия през масата, явно идеята е да се опитат повече неща.

Не съм имал 1ва среща без продължение. Сещам се за една, където бях супер депресиран, не помня вече за какво, с момичето се бяхме запознали по интернет, но беше някаква пълна лигавищина по интернет, изобщо не я приемах сериозно и нямам идея как се стигна до среща, мисля, че тя натискаше. На живо се държах отвратително - примерно бях пил няколко бири преди срещата, натресох я на double date с познат и позната (дългогодишни гаджета), които дори не ми бяха близки. Момичето откровено не ми хареса физически, поначало не ми харесваше като поведение (както казах, мислех си че се лигавим - все едно да приема за чиста монета всички гадни намеци, които от време на време се пишат по мой адрес тук - не го приемам насериозно, това е интернет все пак). В рамките на разговорите (преди срещата мисля) тя говореше за неща как била изкарала първия си милион преди няколко седмици, от което стана ясно, че татенцето е едра бизнес-мутра някаква. Та по-гадно на среща не си спомням да съм се държал и не се гордея с това. Не помня кой е платил сметката, мисля, че сме си я делили, защото бяхме 4 души, но наистина не мисля, че липсата на втора среща в този контекст е била свързана с това 
Бяхме на пица първо, говорихме си някакви неща, която тя после каза че били шантави (аз си говорех за интересите), като дойде сметката беше оставена на масата, тя посегна първа, взе сметката, остави свята част, аз додадох до пълната с башкиш. След това отидохме на бар, беше шумно, завардихме едно много тясно диванче, тя пазеше диванчето, аз носех бирите от бара - така че съм черпил тогава
Накрая на вечерта я изпратих до тях, беше много много романтично като обстановка тогава времето и беше прекрасна разходка. Вчера я попитах и тя сега клони силно към позицията всеки да си плаща сметката, но тогава е била втори вариант (гласувах от нейно име в анкетата). Така че явно е очаквала като тръгне да вади пари, аз да кажа "не не, остави на мен" или да направя жеста "стоп", но аз не съм знаел
Но това по никакъв начин не е повлияло на цялостната среща - огромните ѝ очаквания се оправдаха, седенето в пицарията определено не е донесло супер много точки в моя полза (най-вече заради разговора), но цялостно срещата беше голям успех.
В началото от съвместното съжителство, което дойде доста скоро, гледах да плащам повече неща аз - битовите сметки, но също и храна и сметки. Докато нея насърчавах да спестява от нейната заплата, защото преди това живееше в стила "от заплата до заплата". Според мен при положение, че съм приел, че всичко е общо, това е малко от единия джоб в другия, но тя си игради хубави навици, вече планира много по-добре финансово нещата, изобщо и двамата много се променихме от тогава - тя стана доста повече като мен в отношенията, които така дразнят някои форумци (независимост, еманципация, вяра в собствените възможности, либерално мислене, толерантност, липса на расизъм и ксенофобия и т.н.), аз станах повече като нея - нежен, прощаващ, мил, easy-going, малко фукара (с широки пръсти) и т.н. безброй хубави характеристики, които има
"краткото" май стана по-дълго от дългото
Разписах се много, прощавайте, мили спомени са ми това
Безкрайно глупаво и детинско е било това с "теста", признавам
Тестовете са всеки ден, час и миг, а сметката е най-малкото. Все пак има някаква корелация с други характеристики, които търся в една жена. Препоръчани теми