)
И това е най-важното, което искам да науча децата си. Никога да не са жалки жертви.
И това е най-важното, което искам да науча децата си. Никога да не са жалки жертви.
Тезите ми са ясни. Това е важното. А дали ги харесваш или не, това не представлява важност за мен. Аз не съм тук, за да печеля овации.

Дразните се, че си смених позицията. Но когато не е прав човек, това е редно да направи. За протокола, не съм казал, че вече харесвам жени, които очакват да им се плати сметката. Просто не смятам, че бях прав като казах, че уважаващите себе си жени не приемат да им се плаща сметката и че този жест от страна на мъжете не е джентълменски (специално проверих - в няколко източника го посочват за джентълменски
Най-доброто обяснение до момента беше на Бояна, която обясни много добре феномена - има на практика 2 паралелни възгледа за кавалерство, стар модел (втори отговор от анкетата с може би елементи от първи, не знам) и нов модел (трети отговор в анкетата). Не може да се каже този и този е правилен, този и този е грешен и не бива да се съдят взаимно хората споделящи единия или другия възглед. Иначе аз лично ще възпитавам дъщеря си, че трябва да си плаща сама сметката докато не е станала толкова близка с някого, че тези неща да нямат значение. Има една гледна точка че ако жената не го харесва, тогава плаща, ако го харесва и би си легнала с него - е ОК той да плати. Според мен и в двата случая би било по-добре тя да си плати. Аз ако бях жена, щях така да правя. Единствено (и тук е промяната във възгледите ми) ако човекът откровено споделя този модел на мислене, ама наистина е old-school джентълмен, а не някое мазно лекенце, което черпи и после обсъжда с приятелчетата как ако тя скоро не му пусне ще фалира. Препоръчани теми