Плащане на сметката

• 38 014
  • 584
  •   1
Отговори
# 255
La Sombra, от постингите им го разбираме. За ботушките не си ги измислих аз. Човекът ясно си го е написал.

# 256
  • Насред хаоса
Никой не е казал, че не работят, а аз съм последният човек, който ще твърди, че жената не прави или не трябва да прави нищо, както много пъти съм казвала в други теми. Направи ми впечатление, че мъжете и дума не са казали извън своите разбирания по темата, но веднага ги определиха като тарикати, мързели, стиснати експлоататори и така нататък. Без да се знае дали всъщност те самите не допринасят повече и въпреки това, че харесват жени, които държат да се развиват, да работят и така нататък и изобщо как се отнасят към жените си и какво е реално в семействата им. Ей така, автоматично се реши, че са се прикачили към дейни жени, защото са мижави пинтии, неспособни за нищо, които ги е страх да не им поискат нещо. Ми може да не чакат да им поискат, а сами решават да зарадват половинката си, нищо, че тя и сама може да си купи.
Мяуджести, и само един начин на разбиране ли има - собственият?
Той може да го е написал, което не означава, че не прави жестове.

# 257
  • София

Или пък, е написал истината и няма причина да не му вярваме? Mr. Green

# 258
  • София
Сомбра!
ММ е точно такъв - извън стереотипите.
Както казах, не обича да ходи по заведения. В началото сме ходили много малко и може и аз да съм си плащала - не помня.
Но после ... ми плати делото за развод. Сега ми даде пари да уча. Това е.

# 259
А откъде решихте, че на мъжете, които издържат семействата си, жените им не работят, не се развиват и прекарват живота си в лешперене?
Животът е на периоди. Особено при жените, които 1-2-3 пъти раждат деца с цялото бременеене, евентуални усложнения и година-2 майчинство, в което няма отделяне. Една жена може да се развива, да учи, да работи и в един момент все пак да има нужда от подкрепата на мъжа до себе си. Това не значи, че седи и гледа в тавана, лапайки мухи. Докато моя приятел ме издържаше по време на магистратурата си я изкарах с отличен, направих си цялата дипломна, направих един курс, който сега се изнася, написах 2 статии, бях на 7-8 конференции, взех пълни стипендии и ръководих двама дипломанти бакалаври, които пишеха дипломни вместо ДИ. Една от най-сладките и поддържани жени, които познавам, си написа цялата дисертация, докато беше в майчинство заедно със статиите и приносите. Нямаше да го направи никога, ако мъжа й не беше до нея да я подкрепи, а вместо това трябваше да се чувства неспокойна, че "му тежи".

# 260
  • MI
Така, така... затова като ми се вдигне кръвното и реша да се развеждам е достатъчно да прегледам СО за 10-15мин и ми минава. 😆
Аахаха, вярно е, всеки път после съм много благодарна на късмета ми и ставам много мила Joy

Ла Сомбра, техните постове го показват. Ако не бяха писали колко е ужасно да изкараш повече пари от жена си, защото тя трябва да е гребец и тем подобни, никой нямаше да ги закачи и дискусията щеше да е съвсем различна. Но ако слагаш фраза след фраза като копирани от лексикон или книжка за самопознание (или саморазвитие беше?!), няма как да очакваш ласкави реакции. Лично мен точно това ме издразни повече и от самия смисъл на написаното. Все едно слушам някой назобен бодибилдър като обяснява как трябва да се тренира.

# 261
  • София
За мен е силно изкривена представата за семейство като просто двама души под един покрив, делейки си разходите и леглото.
За съжаление, тук доста жени така го виждат- вид съквартирантство, а не едно цяло, получено от допълването на двете половинки.

# 262
  • София
На мен самата ми тежи, когато седя и гледам в тавана. Искам да съм нещо повече от мама и чистачка.
Имам подкрепата му /е, почти/ да правя това, което искам, въпреки че не изкарвам много. През останалото време пак съм мама и домакиня.

# 263
  • MI
На мен самата ми тежи, когато седя и гледам в тавана. Искам да съм нещо повече от мама и чистачка.
Имам подкрепата му /е, почти/ да правя това, което искам, въпреки че не изкарвам много. През останалото време пак съм мама и домакиня.
И аз съм така, но съм спокойна че ако стане нещо няма да има нацупени фасони и обвинения. И това ми дава някакво спокойствие. Както ако стой има проблеми аз ще направя всичко по силите ми за да се справим. Това ми се струва по-нормално от "трябва да гребеш, и гребеш, и гребеш, айруп".

# 264
Както писа и по-горе Гугъл, животът е на периоди. Двойката е заедно се предполага през всички периоди на възходи и падове. Може да се обърне палачинката и ако днес аз съм изкарвала по-малко от мъжа си, утре да се сменят местата. И в тези периоди да се подкрепят взаимно мъжа и жената. Иначе не виждам смисъл от взаимоотношения с някой, който ще ми се радва и подкрепя само когато съм силна и успешна. Това важи и за мъжа. Ако обичаш, уважаваш един човек, няма да го изоставиш в моменти на слабост, провал.
А кой на кого и какво купувал е само допълнение на битовите ни взаимоотношения. И проявите и жестовете с плащането или не на сметки, ботушки са според характера на човека и често дори не са свързани с материалното му положение.

# 265
  • Насред хаоса
Явно аз не се изразявам правилно. Или други твърдо не желаят да приемат различна гледна точка, различни типове хора и съответно различни модели в семейството.
Първо, ако даден мъж харесва самостоятелни, дейни жени, и на по-късен етап създадат семейство, това не означава, че в това семейство липсват всякакви чувства, хармония и разбирателство. Колкото и да не желаят някои да го приемат.
Второ, ако даден мъж харесва гореспоменатите жени, защо не се допусне поне за малко, че такъв тип му харесват, а не търси лекото и мекото? И че развитието на жената не пречи по никакъв начин и той да се развива непрекъснато? Защо автоматично се приема, че е ленив, неспособен използвач тормозератор, намерил си лекото и мекото?
Трето, ако даден мъж харесва такива жени, защо не се приеме, че той харесва именно тяхната дейност, амбиции за развитие и така нататък, и ако нещо се случи в живота на даден етап, той няма да остави тази жена просто заради различната ситуация, защото му е важна именно тя такава, каквато е, не парите, които носи?
Четвърто - днес животът е толкова динамичен и непредвидим, че не се знае в кой момент на кого в семейството ще се наложи да поеме тежестта. Така че разни стереотипи изобщо не са от значение, а в някои моменти са даже вредни. Доколкото знам, повечето мъже нямат против и не им пречи да издържат жената в уязвими за нея периоди, тоест, те си поемат своето. Доста жени също не биха изоставили мъжете си, ако се наложи в някои моменти те да поемат всичко.

Или пък, е написал истината и няма причина да не му вярваме? Mr. Green
Ами не може всички да приемаме все негативното.

# 266
  • Наблизо
Аз малко да върна темата назад относно плащането на сметката на жени,защото са жени - моят ще го направя на 5 стотинки ако разбера,че е плащал сметката с нашите пари на някакви ''колежки'' или нещо подобно.
Иначе и аз не разбирам,жени..които искат да им се плаща и да живеят на гърба на някого.Аз се определям като ''гребец'' - важно ми е да се развивам,да изкарвам собствени или дано в бъдеще и добри пари,ей така..за самочувствие.Ужасно много мразя домакинската работа,готвя при желание и изобщо не ми е мечта ''да поддържам семейното огнище,защото съм жена''.ММ също,затова сме се напълнили с машини за улеснение,остава по Коледа и прахосмукачка -робот да си купим..пък по-нататък като се наложи,ще вземем помощ за чистенето.Не съм още ''мама'',но и не искам само това да ми е определение един ден.
Пък ако ММ изкарва повече от мен,толкова по-добре ,не би му пречило и ако аз изкарвам повече(вече са се случвали и двата варианта) - плюсовете да не живееш с ориенталец.
LaSombra - според мен заради ориенталщината.Хем така,хем иначе..а може и да се припознават като обратното на ''гребец''(в което лошо няма,има мъже и които обичат да се грижат и да си издържат жените вкъщи) ... Аз не съм такъв тип.

# 267
  • град-държава
Аз не можех да работя физически още от самото начало на бременността ми. Защото се налага да стоя часове наред в не особено добра и естествена позиция. Отделно всички изпълнения и проблеми, докато родя. Представям си да ми беше казал - щом не са ти дали болничен си сядай на задника.... 😈
Но е факт, че няма работа, която да ме е омаломощила толкова, колкото да съм майка и всичките придружаващи битовизми. На мен никой не ми помага, нямам баби и помощен персонал. Мечтая да се върна към ритъма на работа, който имах преди.
Да не говорим за загубените позиции и клиенти. В момента буквално започвам от нулата, въпреки, че работя от няколко месеца(детето ми не ходи на ясла).
Та гребеш, гребеш, но ако нямаш подкрепа, разбиране и адекватен мъж до теб... големи глупости изписаха МЪЖОВЕТЕ в тази тема, сорЕ. Не ми е жал за жените им въобще, избрали са се. Да си гребат, да се прескачат и  спринтират до края на света. 😆

# 268
  • MI
Базила, Hands Plus1

Ла Сомбра, сигурно защото сме виждали такива пресметливи мъже и дори такива семейства. Не, не съм се хващала с такова чудовище, но от близо съм виждала подобни отношения и не е като за пръв път да чувам подобни лексиконови нахъсани фрази. Дали точно тук списващите са такива няма как да знаем, факт е че много често използващите този речник и имащи този начин на мислене мъже са именно такива. Останалите обикновено по съвсем различен начин обосновават избора си. А между другото и ние не се събрахме на по 20, а на 10 отгоре аз, а той още малко, с професии, сформирани характери и т.н. Та ми е смешно някой да ми обяснява точно на мен как е в този случай. Само дето преодоляхме малко повече пречки за да създадем семейство, рискувахме доста повече от надъханите мъжлета тук. А ако кажа на мм за гребците ще се смее поне час, гаранция. И познавам жени, които са домакини, но са всичко друго но не и държанки или скучни. Направо не мога да повярвам че има толкова плоско мислене от претендиращи за интелект мъже.

# 269
  • Насред хаоса
Ами аз не видях нищо, което да ги определя като неадекватни или пресметливи ориенталци - никой не е казал, че е юркал жена си да работи, докато е бременна, нито че я натирил да работи след година майчинство, нито че през това време очаква тя да е както е била преди, нито, че я е зарязал да се оправя сама с финанси и всичко, както може. Всичко това се промъкна в темата от други изказвания.
А съм чела бгтатко по-специално, че се включва във всичко по домакинството и детето, поради което беше определен като мека китка, с нисък тестостерон и прочие красоти. Ми няма угодия и тва е.
Нели, именно защото сме виждали, би трябвало да ги различаваме. За мен има категорична разлика между казаното от двамата тук и реално видяното от мен.

Общи условия

Активация на акаунт