Плащане на сметката

• 37 978
  • 584
  •   1
Отговори
# 285
А ако мъжът се пльосне вкъщи и очаква жена му да гребе и заради него?  Flutter

# 286

А някой допуска ли изобщо, че жената по своя воля може да иска да работи, особено ако работата й харесва, да има амбиции да напредва и изобщо, да прави нещо различно от общоприетото? Или не може, щото все излиза, че се състезавала с мъжете?
Да, в моята професия, например, хората работят до голяма степен по призвание, т.е силно си обичаме работата и държим на нея. Аз сигурно ще си работя (от вкъщи) и по време на майчинството, надявам се. Това не значи, че не е хубаво да знаеш, че мъжа ти не изпитва ужас от това да се наложи на някакъв етап да поеме повече без веднага ментално да те принизява в държанка и по-нисша от него понеже ти е купил ботуши.

# 287
Той може и не точно да се пльосне, но като знае, че вкъщи си има гребкиня, която носи като муле и на работа, и вкъщи, той самият може да си крета години наред на някоя нископлатена работа, вместо да намери стимул и мотивация да се развива професионално. Сещам се за един познат, който навремето се беше хванал с една напориста, готина мацка. Жената хич не беше от типа държанка, използвачка или работеща, за да отбие номера. Дори напротив. Но сам й тегли шута, в момента, в който му казала: Виж, ако смяташ да създаваме семейство, трябва да помислиш да си смениш работата от държавна за 600 лв бруто на месец с някаква по-перспективна, макар и с по-натоварено работно време.
Естествено, че черна му се видя с това си изказване.

# 288
  • Наблизо
Това не значи, че не е хубаво да знаеш, че мъжа ти не изпитва ужас от това да се наложи на някакъв етап да поеме повече без веднага ментално да те принизява в държанка и по-нисша от него понеже ти е купил ботуши.
Това всеки нормален мъж го прави и жената до него си го знае.Но е много по-различно от това след раждането на детето да кжаеш ''Край,оправяй се,аз сега съм майка и ти трябва да ни издържаш'' - помъчила се е на фасон,докато намери будалата да я гледа (както и мъжът ако направи нещо подобно,аз ще го зарежа след един ултиматум с време да се стегне)

# 289
  • София - Рим и обратно

няма да се пльосна вкъщи,защото ме мързи да ходя на работа примерно и да чакам той да изкарва всичките пари.Той също.
Обясних по - горе,че домакинска работа почти не върша,защото не искам.Работя достатъчно,за да не правя това.Засега се оправяме с машинките,по-нататък ще вземем жена за почистването.Нито работя две смени- една на работа,една вкъщи,нито някой ми го изисква.Като не ни се готвим,поръчваме от вън или излизаме.И толкова.Нито той е задължен да ме издържа напълно и постоянно,нито аз съм задължена да го обгрижвам,защото той изкарва за храната на масата и покрива на главата.

И защо си мислиш, че жената, която не се е пльоснала на офисния стол, а е имала време да се занимава с други неща (с децата си; с плетките; с книгите; учи нещо; решила е да ражда трето) задължително е между печката и мивката и готви тристепенно меню, докато мие прозорците.
Приеми, че има и жени, които работят, колкото им се работи (или пък не ходят на работа) и пак излизат вечер с мъжа си да вечерят, а и имат жена да им чисти къщата. И, о ужас, мъжът им не е мухльо и не ги приема за държанки или мързелани.

# 290
Гледай как патилите сме по-скептични и не сме такива ентусиазирани оптимистки на тема "то се знае, подразбира за нормално". Така е по принцип, но в живота не се случват нещата, както се очаква винаги и смятаме за нормално. И, да, разбира се, че докато жената е в майчинство, мъжът трябва да се погрижи за семейството си материално и не го смятам за фасон, а за задължително условие. Или тогава той поема майчинството и жената отива на работа, както беше при мен за 1 година и се оказа не най-сполучливото решение, тъй като се оказа, че работя с дете като на 2 работи – прибираш се вкъщи от работа и запряташ ръкави.

# 291
Това не значи, че не е хубаво да знаеш, че мъжа ти не изпитва ужас от това да се наложи на някакъв етап да поеме повече без веднага ментално да те принизява в държанка и по-нисша от него понеже ти е купил ботуши.
Това всеки нормален мъж го прави и жената до него си го знае.Но е много по-различно от това след раждането на детето да кжаеш ''Край,оправяй се,аз сега съм майка и ти трябва да ни издържаш'' - помъчила се е на фасон,докато намери будалата да я гледа (както и мъжът ако направи нещо подобно,аз ще го зарежа след един ултиматум с време да се стегне)
Плюй си в пазвата да не ти се наложи да кажеш така и да попаднеш на човек, който да ти постави такъв ултиматум.
Позната на майка ми след второто си раждане имаше тежки физически последици и седя 5 години вкъщи - 2 по майчинство плюс още 3, докато я стегнат лекарите. Добре, че мъжа й не я е зарязал с ултиматум да "се стегне".
Не знам за какви фасони говориш. След раждане е разумно поне година, година и нещо да си с детето, а не на работа. Има случаи, в които това е невъзможно и ги разбирам, но ако имаш истински партньор до себе си не би следвало да е проблем.

# 292
  • Насред хаоса
Цитат
нито има понятие от равноправни отношения,
Сомбра, точно това се опитват да кажат повечето потребителки в темата, включително и аз: равноправието не идва от възможността да се правиш на мъж – да бачкаш, учиш, гледаш дете, къща, кариера, а в ИЗБОРА дали да го правиш. Сбъркано е да си въобразяваме, че жената може всичко, аз не се чувствам силна във всичко и не се чувствам равноправна с мъжете. И не виждам нужда от това.
Ами ето оттук идва объркването. Категорично не смятам, че равноправие означава съревнование и напъни - има си определение за това. Не само жената не може всичко, и мъжете също не могат всичко.
Само че това не се признава, ами се налагат стереотипи, че мъжът трябва да издържа семейството, че той е глава на семейството и прочие, в резултат на което патят именно жени като тая с работата на две места, докато главата на семейството само си се води такъв.
Това, че някой си можело да си крета години наред на нископлатена работа, понеже жена му била мулето, далеч не значи, че останалите също ще правят така. Зависи от човека, възпитанието, манталитета и до каква степен са набити стереотипите.

# 293
  • София - Рим и обратно
след раждането на детето да кжаеш ''Край,оправяй се,аз сега съм майка и ти трябва да ни издържаш'' - помъчила се е на фасон,докато намери будалата да я гледа (както и мъжът ако направи нещо подобно,аз ще го зарежа след един ултиматум с време да се стегне)
Чак мъчно ми стана за теб. Доста изкривено, типично патриархално (замаскирано като еманципирано) възприятие имаш.

# 294
  • град-държава
Какво означава да се тупне вкъщи след раждането? Гледала ли си дете? Часове, дни и месеци наред писъци и ревове,  безсъние, докато главата ти нон стоп е отекваща кофа? Изобщо няма да споменавам останарото, особено красивия период след прохождането, в който висията на живото ти е да го опазиш живо. Че аз не сядам, дори този пост го пиша в движение, докато чакам да се охлади обяда и пърня пералнята, а преди това съм тичала навън, след същото, а ми идва да припадна. Я стига!мъжът ми има обедна почивка, аз нямам например и срок имам, който отново вероятно ще изтърва, защото преди 15 мин имах и работен разговор, тиквен медал няма да получа. 😆
Нова май е за темата с оплаквания... 😂

# 295
  • MI
Ох, в другата тема Бояна ви го каза много добре, ама кой да вникне в смисъла - ще си позволя да я цитирам, защото не бих могла да го напиша по-добре:
Ще минат още стотици години, докато постигнем истинско равноправие, а междувременно жените ще се напъват да са канистки, ударнички, мъже... Щом това ви се струва модерно проверете кога е била родена Клара Цеткин и колко е майчинството в повечето страни в Европа. И може и да ви стане ясно, че това е номер.
Или пък не. Ваша работа.

# 296
  • София

Защото някои хора не са се научили да обичат себе си.

На един мъж в повечето случаи му е по-приятно да се прибира при щастлива, спокойна и усмихната жена, която не се е скапала като животно, поемайки целия свят на плещите си, за да се докаже като независима. Наблягам на "'щастлива, спокойна и усмихната" и подчертавам, че това не е равно на "тъпееща мързелана, която чака да я издържат, докато се лакира".

Тук малко се разминават нещата.

За жените- гребци- /дори не се опитват да бъдат гребкини/ Mr. Green, та за тях, не съществува опцията ти, която съм болднала.
Защото те държат да са еднакви с мъжете- сиреч, да се приберат при мъжете, които са спокойни и усмихнати, създали уюта в дома, сготвили и доплитащи покривката на една кука.
И които изкарват пари, най- много равни с тези на жените си, че да не се чувстват последните зависими.......
После се питаме защо няма свестни мъже, които едно кафе не искат да почерпят, ами проверяват годността на жената за семеен живот по възможността ѝ да си го плати.

# 297
Нека оставим стереотипите настрана. Мъж, който не е глава на семейството, тогава какво е? И как виждаме ролята му в семейството тогава? Авторитетът му от какво идва и кое го прави авторитет, ако изобщо можем да го наречем такъв, ако не издържа семейството си.
Разбирам за личния избор на жената да е успешна, да се развива, да изкарва много пари. Дай Боже всекиму.
Но не разбирам в такъв случай каква е ролята и мястото на мъжа в подобна двойка.

# 298
  • София
Относно "гребането". Още ме болят ръцете от торбите снощи. Главата ме боли от ежедневните разправии с тийнейджърката. И това ако не е гребане, не знам какво е.

# 299
  • град-държава
Free, това е да се тупнеш вкъщи и да чакаш, мъжът ти да те издържа. 😆

Общи условия

Активация на акаунт