Нека Коледа ни подари Чудеса със две черти! - Бебеправене Тeма 332

• 42 117
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Браво Хули!!! Все такива добри новини да ни носиш! Дано всичко е наред!

Фани и аз в петък имах зацапване, док ми даде дуфастон, не каза от какво може да е и да го следим.
Все още имам понякога по бельото или при забърсване, но док каза, че е имало стара кръв в матката и трябва да се изчисти. Стискам палци за прегледа - спедели после.

Аз пуснах прогестерон тази стурин за свое успокоение и чакам резултати.

# 76
Чудесно , Хулиганка , все така да расте и да стане тлъсто ЧХГ  Hug

Фани , и аз с предната Б има зацапване ...оказа се , че не е нещо сериозно ...палчета за резултатите  Peace

# 77
Хули браво! Страшно се радвам Heart Няма по голям Коледен подарък от този Heart Eyes

# 78
Здравейте. Чета ви, но мислех да не пиша. Сега, обаче, нещо се депресирах нещо и реших да се представя. На 25г. години съм, мъжът ми е на 33г. Пробваме от около година, но не целенасочено. Тоест не правим секс всеки път около овулацията. Не си мерят температурата, някак си исках да стане без притеснения, тестове. Ама не става. Сега се чудя дали първо да започна да си правя тестове за овулация и след половин година да ходим на лекар или направо на лекар. С нередовен цикъл съм, между 29 и 37 дни. Та така, не знам какво да ви кажа още.
Стискам палци на всички.

# 79
  • София
Според мен първото нещо , което следва да направиш е да провериш имаш ли овулация . Това може да стане или с измерване на БТ+тестове за О или чрез ултразвуково проследяване. На мен първия вариант ми беше доста натоварващ и след 2м се отказах и минах на вариант 2. Една година не е малко време, колкото и да не са били целенасочени опитите. Насочете се към репродуктивен специалист. Не е страшно. Понякога причината може да се окаже нещо съвсем дребно. Успех и скоро да се похвалиш!

# 80
Хулиганка, браво!Все така да върви и след прегледа на 18-ти да се похвалиш с една прекрасна точица Hug Hug
Fairytale,според мен можеш да започнеш и с тестовете за о,но е хубаво и консултация да направите.Щом си с нередовен ц,започни от 10-ти ден Hug
На мен също меренето на темп.ми беше много натоварващо и се отказах след един месец.
Много късмет за всички Flowers Hibiscus

# 81
Благодаря, момичета. Уж имам овулация. При последния преглед АГ-то каза, че предстои. Имам ЦС, мисля да се пробвам  с тестовете, и аз знам, че не е толкова просто колкото звучи...
Ще се ходи на лекар, видяло се е.

# 82
Fairytale, нещата при бъдещия татко също не са за подценяване. От личен опит ти го казвам, а и има такава тенденция последните години. Направете и за ваше успокоение една Спермограма, за предпочитане в репродуктивна клиника.

Мацки, аз писах и на Денис и мисля, че е ок, но и тук да споделя - прогестерона ми е 43,86 ng/ml, а съм в 5 г.с и  4 дни. Вие как мислите? Аз си продължавам да пия дуфастон и си чакам прегледа.

# 83
Приказке, засечи О 3 месеца, може и с фоликулометрия. Ако не успеете тогава - пуснете спермограма и полови хормони на 3ти ден. И вече с тях при репродуктивен. Пожелавам бърз успех.

Надежда, дай референтни... За мен дуфастон е слаб препарат, но в крайна сметка каквото ти каже док:) Стискам палци!

Тонче, Естелка, Етоилче, Съмърче и всички останали, аз не се надявам на естествено чудо, на мен ми е утеха, че поне  ще си проследя Ц и ще мога да се подготвя за трансер догодина... Не че не се надявам... Ама си знам, толкова години минаха... Но от сърце си пожелавам всички до една да сте прави и да се случи Коледно чудо и на нас...

Ох Тонче, чакам те всеки момент Simple Smile)

# 84
Сънче, чудеса съществуват!

На лаборатарията няма референтни при бременност, останалите са:

Прогестерон - Фоликуларна фаза    -      0.2   1.5   
Прогестерон - Овулаторна фаза    -      0.8   3.0   
Прогестерон - Лутенизираща фаза    -      1.7   27

Аз се ориентирах в някви референтни във Фрамар:

Бременност:
От първи до трети месец: 10-44 ng/ml или 32,6–140 nmol/L
От четвърти до шести: 19.5-82.5 ng/ml или 62–262 nmol/L
От седми до девети: 65-290 ng/ml или 206,7–728 nmol/L

Още за Изследване на прогестерон | Мед. изследване от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D1%80%D0%BE%D0%BD

# 85
Надежда, то е било чудо, че съм се родила изобщо и до там приклюват моите:)

По спомени от референтните на моята клиника, на този етап прог. е добре:) Стискам палци!

# 86
Не подценявам годините на мъжа ми, нито това, че е пушач, не живее здравословен живот. За щастие не е от тези, които се дърпат от спермограма, говорили сме го. Ами така ще направим.
Малко офф топик- когато майка ми е била бременна с мен и близначката ми е отишла да ѝ гледат на кафе. Казала ѝ е, че ще изгуби едното дете, а другото ако изобщо успее да забременее ще е с близнаци. До сега май каквото ѝ е казала се е случило.
Момичета, много се радвам за вас. Дано всичко е ок, стискам палци.

# 87
Moмичета, миновав да се отчета след дългия ден...първо искам много да ви благодаря за стиснатите палчета! Hug
Резултатите от лабораторията: прогестерон- 59.200 nmol/l,  ЧХГ- 562.200mU/ml, би трябвало да съм 4.г.с и 4-ти ден.
Това май засега е добре?
АГ-то засега не вижда нещо притеснително, изписа ми доста неща, както каза тя да "позакрепим" положението-утрогестан(вагинално), но-шпа при наличие на спазми, биолектра( това е магнезий) и огестан-витамини. Другата седмица живот и здраве съм на първи преглед....дано всичко е наред Blush
Хубава и спокойна вечер от мен Blush

# 88
Fani, браво резултатите са супер, това ЧХГ си е направо сериозно.

Надежда, да ти кажа.. ако реф. стойности като при мен от 40 и няколко до 90.. ми е по-скоро нисък.. а това ти е след конската доза дуфастон.. който е супер слаб и въобще не ми е ясно колко и как се усвоява от организма, предвид пероралното му приложение.. За мен той товари повече черния дроб и само може да допълва, ама... Дано нямаш повече кървене.. Интересно ми е Денис, какво е писала за този прогестерон, на мен за 46 ми писа, че е много нисък и не знае, как ще се развият нещата.. което ме издразни много. както и да е Blush

Феритейл, да ти кажа с този цикъл.. Отиди при РЕПРОДУКТИВЕН специалист да ти проследи овулацията, че и мен моя гинеколог ме мотаеше 1 година и все.. да имаш 100%, просто си правете секс, виждаше течност и не знам си още какво...а плащах сериозни суми за прегледите.. добър специлист е, но не в тази област просто.. а ми идваше на 30-36-40 дни... оказах се БЕЗ овулация, но чак в репродуктивната клиника го разбрахме.. И да знаеш, че тестовете за О може да не са надеждни, аз не успях да разбера имам ли и кога е О с тях.. УСпех.

# 89
Тонче, много странно - Денис писа, че е добре. Да не би да има значение мерните еденици - ng/ml или nmol/L?
Защото е много сранно такава разлика в референтните стойности. Страх ме е да ти кажа малко като чета за тоя дуфастон как не вършел работа и бил малко, но чакам четвъртък прегледа и дано да няма до тогава неприятни случки.

Общи условия

Активация на акаунт