По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 17

• 79 855
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Не знам, може да звучи тъпо това, което ще напиша, но аз си имам свой начин за справяне с неуспехите след трите ми спонтанни аборта, една стимулация на естествен цикъл и един неуспешен опит ИКСИ. След като си порева известно време започвам да търся положителното в това, че нямам дете. Един вид ме спохождат егоистични мисли. Започвам да се самонавивам, че като нямам дете имам повече свободно време за себе си, повече пари, които мога да харча за мен, няма ограничения, които да ми поставя детето, няма кой да ми плаче нощем и да ме буди, спя си не непробудно, защото се тормозя от неуспеха, но все пак спя. Започвам да си втълпявам, че така ми е по-добре един вид. На мен лично това ми е помагало през дългите години на празнота и борба, защото от първия ми неуспешен опит до настоящия момент минаха 10 години. Десет години на борба, надежда и разочарование, страх и притеснение.

# 226
Повечето от вас знаят моята история, защото най-вече съм споделяла в тази тема и в "Бременни след аборт заради малформации..". На преклонна възраст съм вече, с много неуспехи зад гърба си - аборти, инвитра и за капак две естествени забременявания с прекрасни бебенца, които се оказаха болнички.
 Сърцето ми се е пръскало от мъка, че аз е трябвало да поема отговорността да спра  сърчицата им. Аз нося отговорност за тези решения и само Господ може да ме съди когато се изправя пред него.

Лекарите държаха да правя консултация със специалист, защото човек изправен пред такова изпитание не знае до къде ще му стигнат силите, за да понесе реалността.
  Най-важният критерий беше, дали мога да се справя с проблема САМА ( или ще имам нужда от медищаменти)и реагирам ли невротично на общуването с деца, попадам ли в силна тъга до степен на дезориентираност.
 Моят съвет към вас момичета - изправени пред болки и провали, които ви "рушат", като човеци е : първо, не спирайте да мечтаете и правите планове
 и второ, приемайте нещата
и се старайте, ако силите ви позволяват да се справяте с реалността САМИ.

Бъдете силни, двете чертички си заслужават!

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 17:46 от Анонимен

# 227
Благодаря Герда ще послушам съвета ти. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и пухкав финал. И всички ние, които още чакаме чудото да ни се случи много скоро.Heart Eyes

# 228
Гердичка стискам палци всичко да е наред и да гушнеш твоята рожбичка.
Мая споделяй колкото имаш нужда тук сме затова.Само човек който е минал през това може да ни разбере.Относно антидепресантите аз съм чувала че много лесно се залита към тях и човек може да се пристрасти.Иначе не ги отричам.Всеки си има начини за справяне аз плача много,след това спирам да говоря,не излизам ,гледам с празен поглед,но после някак от самосебе си се надъхвам и даже нямам търпение за следващия опит.Знам обаче че всички тук ще бъдем ДОБРИ майки,които знаят че това да родиш дете не е даденост, а постижение.

# 229
Аз си давам определено време за тъгуване и след това се стягам.
Казвам си - 3, 5, 7 дни ще тъгувам до изнемога, изтече ли срокът, трябва да се събера.

# 230
Мина разговора, разказах си всичко и жената ме успокои, че не съм с диагноза Депресия, маниакална депресия или нещо такова фатално и страшно.

Има естествено депресия покрай цялата работа с неуспехите, което е нормално.
По-скоро проблема е тревожността и паник- атаките. Което има връзка с недостиг на серотонин, но каза, че така , както й говоря около 20 минути " джаста-праста", изглеждам съвсем не в депресия - тоест някакво тежко състояние.
По-скоро обсъдихме тази тревожност , която е характерна за хора с планове, които обичат да имат контрол и в такава ситуация като нашата - нищо не можеш да направиш и губиш контрол. И тогава идва паниката.
Имала пациетки в инвитро процедури и там обсъдихме особеностите. Хормоните също повишават тревожността и влияят на настроението.
Посъветва ме да си намеря приятелка с подобен на моя проблем, за да имам съпричастност. Peace
И осиновяване обсъдихме и така.
Мога да съм на антидепресанти за около 6 месеца, колкото да избегнеме сериозни кризи и да стабилизираме на хормонално ниво.

Другото си е моя грижа - как и с кого ще общувам, какво ще правя като цяло- още опити , колко и как.

# 231
Браво.Важното е ти да се чувстваш добре, т.е  поне мъничко да ти олекне.

# 232
Най-добре лекуват положителните емоции.
 Прави неща, които ти доставят удоволствие.

# 233
  • София
Герда, честито и успешна бременност до края!
Мая, браво за това, че си си дала сметка за проблема и търсиш помощ. Ще се справиш. Пътя, по който вървим не е лек. Всеки има свой начин да се справя с последствията. Но важното е, че не спираме да се борим за мечтата си. Пожелавам ти успех и да преодолееш това състояние.
Пожелавам светли празници на всички ви! Здраве и късмет! И сбъдване на тази най-прекрасна мечта - да гушнем рожбичка!

# 234
Герда, честито, Господ да те закриля и благослови и догодина да гушкаш прекрасното  си ангелче.
На всички момичета тук, да пожелая да имаме две чертички и най-хубавата емоция през идната година.
На всички ни е трудно, мъката от неуспехите и много голяма, но сме живи и здрави, всяка сутрин се събуждам, понякога си поплаквам, но си казвам че дишам, виждам, ходя, чувам, говоря, неща за които има хора които могат само да мечтаят, а аз ги забравям, забравям да благодаря, че ме има, и за хората около мен. Погледнете любимия и си кажете, че има някой който ви обича, желае, защото има хора които и за това мечтаят.
На някой ни е писано да се борим за децата си и не трябва да спираме да мечтаем.
Вярвам в чудеса и няма да се откажа!
Успех на всички и светли празници момичета!

# 235
Mapi, мерси !
 И на всички-  Весели празници !  bouquet

# 236
Криси, много мъдри думи, благодаря ти. Понякога и аз разсъждавам в тази насока. Трябва да сме благодарни за много неща...Ще успеем! Весели празници, момичета! Няма да се отказваме Simple Smile

# 237
  • София
Весели празници, момичета! Сбъднати мечти и желания! И много, много две чертички Simple Smile

# 238
Коледата чука на вратата....
Какво ли този път ще донесе?
Ще очакваме с надежда под елхата
да открием мъничко подаръче поне!
За мен обаче няма нищо по-мечтано
от усмивката на моето дете,
да се сгуши в мен, да каже "Мамо"
и да ме прегърне с две ръце!!!

Весели празници, момичета! И дано новата година ни донесе така мечтаните дечица! Simple Smile

# 239
Fluffyjоy, ех, че красиво Heart
Весели Празници и от мен, момичета ! Бъдете здрави, обичани и обичащи, щастливи и сбъдващи мечтите си ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт