Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 607
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Абе като се замисля, че бременни не се лишават от ценните си цигарки без да се тревожат за вредата, която повечето пъти е сигурна, няма как да седна да се тръшкам, че съм хапнала луканка.

Много вярно, междудругото......

Аз тая зависимост не мога да си я обясня 🤔🤔

# 271
Най-добре се чувствам като си купувам сутиени от лидъл, защоо харесвам да ми есвободно, да не ми стиска и убива нищо, гледам по-голям размер да си купувам.

Не мога да ям храни с кайма, не знам каква е тази непоносимост, която развих през бременността.

Имаше и едни много хубави спагети със сос от сурово яйце, който не става за бременни, другото много опасно за бременна е не добре сварено мляко, суровата риба, защото в нея може да има паразити, кълновете, развалени плодове, консерви, риба тон, скумрия заради високото съдържание на живак в тази риба

# 272
Аз си взех 2 от H&M и ги нося постоянно, без банели са и аз съм Ц и са ми удобни. Мисля че са тези http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0301213007.html От Forever 21 си взех и 3 тренировъчни, леки, но не мога да излизам с тях навън виждат ми се зърната през тях, а това ми е много неприятно. А в къщи не мога да ходя без и ползвам тях, някак си държи положението долу горе Grinning

Относно храненето АГ-то още в 6та седмица ми каза никакви  меки сирена и риби които могат да съдържат живак, луканки и пушени меса само след термична обработка. Спазвам го, хапвам риба поне 1 път седмично, но гледам да е пъстърва или някаква нашенска Grinning Яйца хапвам само домашни от мама, взимам 1 път месечно 30тина и ми стигат в периода, когато не готвя много.

# 273
  • София
Аз си взех 2 от H&M и ги нося постоянно, без банели са и аз съм Ц и са ми удобни. Мисля че са тези http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0301213007.html От Forever 21 си взех и 3 тренировъчни, леки, но не мога да излизам с тях навън виждат ми се зърната през тях, а това ми е много неприятно. А в къщи не мога да ходя без и ползвам тях, някак си държи положението долу горе Grinning

Относно храненето АГ-то още в 6та седмица ми каза никакви  меки сирена и риби които могат да съдържат живак, луканки и пушени меса само след термична обработка. Спазвам го, хапвам риба поне 1 път седмично, но гледам да е пъстърва или някаква нашенска Grinning Яйца хапвам само домашни от мама, взимам 1 път месечно 30тина и ми стигат в периода, когато не готвя много.

Аз си взех точно от тези, но нещо не са ми удобни и даже вече малки, при все че взех 80D. Но и аз ще си вчема спортни за спане. Доста малко магазини предлагат стоки за бременни, даже прекалено малко за голям град като София.

# 274
Момичета, колкото повече мислите за опасности, толкова по-зле, защото ги предизвиквате. Това си е лично мое мнение. Нали знаете хипохондриците, които по цял ден мислят за болести, как рано или късно ги сполетяват. Радвайте се на бременността си и не гледайте под лупа всичко.

# 275
И аз така мисля. В България през 2006 е имало 6 случая на Листериоза, през 2010 - 4, през 2016 - 1, а през 2017 няма нито един случай. Млечните в магазинната мрежа обикновено са пастьоризирани. При това положение ми се струва излишно чак такова прекомерно пазене. А и в Щатите през 2011 година е избухнала епидемия от болестта от... пъпеши.
Скумрията в България е предимно атлантическа, а тя е с ниско съдържание на живак. Но дори при рибите с високо съдържание като акула и риба тон, едва ли някой ги яде ежедневно през цялата бременност. Токсоплазмозата също е рядко срещана, от нея се плашат преди всичко собствениците на котки, но те пък обикновено са развили резистентност към нея.
Аз ям каквото ми се яде, избягвам само храните, към които имам алергия. В началото на бременността попитах моята лекарка за забранени храни и тя ми каза "ти си бременна, не си болна".

# 276
Момичета Simple Smile исках да ви попитам дали сте се сблъсквали или чували за... повишено окосмяване по корема Flushed Нямам предвид т.нар. линеа негра! Но категорично са ми излезли повечко и то съвсем наскоро. Само по корема?..
Въобще не възнамерявам да ги махам, обаче доста ще ме е срам на предстоящите прегледи. 

# 277
Същата съм.Търпиш и се надяваш да изпадат след като родиш 😀

# 278
Нормално е окосмението поне така са ми казвали, аз съм по корема като диво прасенце Grinning Махах ги до към 5 месец, но после започна да ме боли много и да ме стяга и спрях, сега срам не срам, не исам да ги бръсна и так си ходя. Линеа негра нямам и май няма да ми се появи.

# 279
А така, аз колко мезета и луканки съм си хапнала досега, не ми беше минавало нищо лошо през ум честно казано, чак сега се замислям, но съм вече в 8-ми месец, та каквото, такова  Rolling Eyes

За сутиените си бях взела един от тези показаните от H&M, уж го мерих на място, всичко точно, обаче впоследствие ми се оказа голям, разтегна ли се какво стана нямам обяснение. Сега взех някакви от Лидл, но на фона на H & M-ските са доста по-безформени, но с тях ще карам за начало, а после, ако ми трябват още, ще мисля.

За окосмяването знам, че е нормално при някои жени се появява от повишения прогестерон. За съжаление се сдобих и аз с малко още в началото на бременността, но привикнах, не искам да ги махам, защото мисля, че ще стане по-зле. В момента честно казано не ме е срам от нищо вече  Laughing АГ каза, че най-вероятно нещата ще се нормализират след раждането, надявам се и на това разчитам.

# 280
Напълно съм съгласна с написаното от Есен Снежнобяла, като искам да допълня за токсоплазмозата. Аз съжителствам с котки още от дете, дори с котки, които ловуват. Но когато направих изследванията за токсоплазмоза - за антитела и скорошна инфекция, се оказа, че аз нямам имунитет. Излиза, че не е толкова лесно да се зарази човек с този паразит. И още нещо, домашна котка, която не ловува, не може да се зарази с токсоплазмоза освен ако стопанинът не я храни със сурово месо. С тоскоплазмоза е по - вероятно бременна жена да се зарази от недобре измити плодове и зеленчуци, недобре сготвено месо, отколкото от котка. Имайте предвид, че котката е заразна само една седмица от инфектирането. След това не и изгражда имунитет за цял живот, както при хората.

# 281
Аз покрай инвитрото съм се сблъсквала с доста момичета с листериоза и токсоплазмоза.
А в недобре свареното мляко може да има ку треска, пневмония или туберкулоза.
 Нямам намерение да минавам в крайности, но смятам да внимавам с какво се храня, не бих искала да подлагам на риск бебчето, че 7 години го чакам.

# 282
  • Някъде там
Имам въпросче 😁
Аз съм с отрицателна кр група, но мъжо нз каква е и скоро няма как да науча, та разбрах че се изследват антитела и ако са високи се слага ваксина, но тези антитела същите ли са кат на Хашимото, защото аз така или иначе съм с високи заради Хашимотото?

# 283
  • София
Не ме разбирайте погрешно, не се вманиачавам по храненето, обичам да се храня и затова събирам информация, какво са ви съветвали лекарите, защото всички четем като луди в интернет за всяко нещо, то е ясно, но там информацията някой път е copy-paste . Внимавам какво ям, но се наслаждавам Simple Smile

Леко бременеене на всички People Dancer

# 284
Аз изобщо не се втелясвам - ям просто с мярка, не ям рохки яйца сега, избягвам прошуто, ама не е като да не съм яла, същото е и със сирената с мухал - не ги нагъвам, но пък не си ги и забранявам, в месеца един път да ми се събира ядене на такива сирена и то колко ядеш. Вино си пия по една-две чашки в месеца - да преди бременността, всяка вечер почти пиех по чаша, сега не го правя разбира се, но не съм си го и забранила. Не ям сурови или полусурови меса, каквито иначе обичам и суши (със сурова риба, иначе вегетарианско и с пиле, ядох няколко пъти вече). АГ нищо не ми е казвала да ограничавам като храни, само за суровите меса и яйца.

Имах и аз мисед преди тази бременност и го бях подкарала съвсем на паника - какво не се яде, някакви списъци имах, постоянно следях това и онова, бях се панирала, че съм пипнала веднъж котката си - айде  токсоплазмоза 100% съм хванала... Сега си карам съвсем спокойна бременност и котките си гушкам, просто си мия ръцете веднага след това. А правих след миседа изследване за токсоплазмоза - никога не съм я карала, а аз колко улични котки съм изгушкала през живота си и не съм си мила ръцете, само на село като дете какво съм правила, моите също излизат навън, не се лепва толкова лесно, да знаете.

Общи условия

Активация на акаунт