ЯНУАРЧЕТА мънички вече папкат от лъжички

• 18 188
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
Така си е..  Peace И Rosita и salai също.А didun4o e при февруарки...

# 76
благодаря ви момичета за подкрепата, ама за сега ще си трая. Първо ще напусна по живо по здраво пък после може и да им пратя една инспекция. то всичко се връща Peace стискайте палци, че другата седмица съм на много важно интервю за работа Praynig пък може и за добро да е Wink
днес консулта мина добре - 7 700гр и 66см, моя шишко най-после влезе в "нормата"  Mr. Green понесе мъжки боцкането ама до сега бее много крив, каква ли нощ ме очаква Rolling Eyes много съм завеяна тея дни, днес си забравих толкова прилежно подготвените схеми за захранването и ще трябва в понеделник пак да ходя ooooh!
Розичката, хайде отчитай се по-честичко, че мъчнеем по вас с Борката  bouquet
абе, мамета дето сте захранили вече, откъде купувате плод-зеленчука? в това врем, пък по пазарите само химии и нитрати newsm78 не ми се дават готови пюрета Sick
Виличка, а пробва ли да цедиш и да дава със шише?

# 77
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ето, ни и нас след дългият ден! То, не бяха разходки, не беше возенета с кола ... мани ooooh!Сега съм като разглобена, но поне Алекс сладко спинка /поне за сега Praynig/ През деня беше кисел, но от возенето в колата и постоянно сменящата се обстановка, малко нямаше възможност да мрънка  Mr. Green. Температура нямаше, а сега е с 37, но се надявам да не вдига по-висока през ноща! Благодаря за стискането на палци Wink!
До днес карахме без защитен крем, но от утре и ние ще сме намазани HugКупих Nivea кремче, и се надявам да му понесе нормално!
зайче - дано да изкарате леко ноща с Никола! За интервюто, стискаме и на краката, да знаеш, а за другото - ти си преценяваш  Wink! Всяко зло - за добро! Успех и непременно да ти полеят вода на излизане преди интервюто  Peace!
Vili4ka - мила, съвет не мога да ти дам, но дано намериш правилният подход, че сигурно вече си се изнервила тотално! Целувки на теб и Али!
пеперудка#Crazy големи разправий, голямо нещо! И, сега кога ще са ти готови новите документи?
niunia - честити ви първи сандалки!
 Joy BODLIVATA - ама много гот т`ва човече в подписа ти! Страшно е!  Hug

# 78
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Hug

Благодаря ви за успокоителните думи относно обръщането! newsm03

Bistra_D, ilindi4ka , добре дошли в януарския отбор! Grinning

zaicheto , сигурно е от зъбите този рев. Така казват други майки: изведнъж изпискват.  Confused Браво на Ники, добре наддава! Wink

7of9, ако тези снимки са твое произведение, браво!

Vili4ka , да не е кърмаческа стачка? newsm78

niunia , честити ви сандалки! Simple Smile

lika, браво на Алекс! Той е един малък герой! Hug   love001

# 79
  • София
Момичета, при нас положението с кърменето става нетърпимоооооо!
Не иска да суче Алекса и това е, бута ме пищи и не иска!
И на мен от няколко дена така ми се случва. Но ние си имаме колики. Вчера реших пак да й дам капки за колики и след 10ина мин. бебка спря да реве и се усмихна и стана направо друг човек! Simple Smile Тя се хранеше по 1 ч. на едно хранене, но сега е макс. по 10-ина мин. на цица. Не се притеснявай, Виличка, те с възрастта стават специалисти и могат да си изсучат неонходимото млекце и за 2-5 минути. Аз търпеливо ще изчакам да й премине този период - или стачкува, или много бързо си изяжда, или й стига... пък и като добавим коликите още ....

... не мисля да захранвам още.. за сега оставаме само на кърма Heart Eyes ... за захранването няма да коментирам, защото ще ме обявите за фанатичка.. стискам зъби и си трая Wink
И аз така! Simple Smile  Heart Eyes ... Пък и ме кефи много  Laughing
Приятна вчер на всички момичета! Уф, то си е станало за 'лека нощ'!

# 80
  • София
Гаргамелчо, това не е еднократно - тя е така от около 2.5-3 седмици.Не съм яла нещо ново за нея.Разбирам да съм хапнала нещо и тя след това да отказва да суче но не е така - през целия ден се борим и за деня й се събират по 2-3 нормални хранения (имам предвид по около7-10 минути). През останалото време на хранене с борба хапва по около 3-4 минутки, което е малко за бебе на 4 месеца според мен...

Все пак виж дали ти наддава нормално (от 400-1000 г на месец) и ако всичко е ок, значи е само някакъв лош период. Също, виж в кърмаческия има много подобни теми ... или искай от тях съвет, от тях има доста 'професионалистки' Simple Smile и могат да ти дадат най-адекватен съвет, защото повечето са минали по този път поне по веднъж. Успех и спискам палци да удържиш фронта.

# 81
Bistra D,ilindi4ka, привет сред веселата дружина.  Grinning

Гаргамелчо, [desi] говореше за някаква каша точно заради желязото. Но не си спомням подробности. А нали и тя мисли да кърми максимално. Дано тя, ако се сети, да каже за какво ставаше въпрос. Но щом си намерила и това инфо по въпроса, не виждам причина да се притесняваш. От друга страна не е пък казано, че трябва да си до ден точна за 6-те месеца кърмене.

Vili4ka,  защо не опиташ да цедиш и ако видиш че не стига тогава да дохранваш. Пък и ако го мързи от гърда, от бутилка ще пие. А и кърма ще си му даваш. Не казвам, че е най-добрата идея, но е все пак някаква.

Des29  , спокойно с емоциите. Съмнявам се за последно да коментираме въпроса, така че не го приемай всеки път лично.

lika, Gushanka, мои са снимките, да. Аз мисля на това място да качвам разни снимки, които не са интересни за семейния албум. Та, ако ви е интересно можете да хвърляте по някое око от време на време. Simple Smile

# 82
Добре дошли на новите мами  bouquet
Vili4ka, мила наистина ходили ли сте скоро на консултация, защото ако Али си наддава добре няма от какво да се притесняваш.Алекс ядеше по минимум 30-40 мин, а сега се нахранва за 5-10 мин, само вечер за приспиване го откарва малко по-дълго. Да не би да се е нахранила и след това да реве че и буташ да яде, защото Алекс първите дни като почна да яде толкова кратко аз мислех че не се е нахранил и му бутам цицата в устата а той се сърдеше и ревеше Mr. Green
Като престанеш да я караш да яде какво прави, спокойна ли е или мрънка и плаче?
Зайче ще стискаме разбира се, браво на Нико, какъв голям мъж е станал Алекс горкия е най-кльощавия тук
Гаргамелчо, за желязото и аз го четох това за усвояването, май в библиотеката на кърмаческия, а относно кашата, тази от кафяв ориз е богата на желязо, но мисля че и готовата на Нестле е обогатена
И сега пак за захранването - момичета честно не мога да ви разбера, решили сте захранвате рано, ок не ви се бъркаме, обаче масло, сол и кисело мляко #Crazy
извинявайте, ама вие за какво въобще им давате адаптирано като след това им давате масло и кисело мляко, ами солта, че тя за нас не е полезна, как ви хрумна да я давате на бебето. Какво няма да му е вкусно пюрето без сол ли? newsm78 Ми то още не познава вкусовете, за да реши че е безсолно и няма да му хареса, някои слагат захар, защото кърмата е сладка и да е по-близко до вкуса й (макар че и това не го приемам), ама сол ooooh!
Вие само отчетната тема ли четете в тоя форум, има толкова информация. Извинявайте ама изказването педиатъра така каза ми звучи смешно, всички тук се оплакваме колко са зле педиатрите, как не се интересуват от нищо ново и си прилагат схемите отпреди 40 години.
Аз ако слушах моята отдавна да съм приключила с кърменето. А някой не помня кой също беше написал че не приемал това което съветва Световната Здравна Организация, ми да те какво ли разбират там Shocked
Като не приемате чуждото мнение и съвети и смятате че педиатъра е най-компетентен какво въобще правите тук
Извинявам се за дългия постинг, ама много се вбесих, съжалявам че бях толкова рязка, друг път не съм си го позволявала, надявам се да не се повтаря
Приятен уикенд на всички, а междудругото какво мислите за протеста на 1-ви юни, аз в момента подготвям предложение за искания

# 83
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
7of9 - абе аз още от снимката с мартеничката съм те мернала, че имаш страшно фотографско око! И, композиция и гледна точка ... абе майсторка си, да знаеш, макар че твърдеше, че нямаш нищо общо с фотото! Нещо, ми се мотае, че и статив съм виждала някъде Thinking

Мами, аз по темата, да ви се оплача - от снощи сме без фотоапарат! Без някаква видима причина отказа пущината и сега ще трябва да го носим на ремонт, а един път отворена една такава техника, никога вече не е същата, а и кой знае колко ще ме мотат. Просто ми се реве... Cry

Лека нощ на всички!

# 84
  • Варна
Благодаря ви, мили дами, за всички поздравления и топлия прием!  Grinning Усещам, че ще ми е приятно сред вас!  Heart Eyes Ние тримцата сме си самички този уикенд, тати ни го няма и е малка лудница у дома. Предполагам, че до довечера ще стане голяма лудница и не зная кога ще ще ми гръмнат бушоните.  #Crazy Приятна почивка на всички! Вчера Александър яде готово плодово пюре и мисля, че му хареса!  newsm78

# 85
kleo, рязка си, но и аз мисля така. аз давам подсладена вода, но не както "съветва" педито - 1 ч. л. на 100мл, а значително по-малко, но пък сол, масло или пък кисело мляко ми се вижда много за стомахчето на 4 месечно бебче newsm78 та те още от колики страдат миличките
ние също спахме много спокойно, не е вдигал Т, а днес беше най-послушното дете на света Hug ходихме на разходка, щяхме да влизаме в Милка Ленд ама като видяхме опашката и се отказахме #Crazy
такава жега днес, че малечко съм го оставила само по боди с къс ръкав и чорапки. аз умирам от жега, та не ща да го тормозя като го обличам
айде, че малкото ми мъжле ме вика Crazy

# 86
Момичета, пробвам да цедя и изцеждам по 10 мл  #Crazy

Я ми кажете какви чайчета да пия за увеличаване на кърмата и след колко време започва да има ефект? И как се пият и изобщо каквото се сетите.С цедене не става, а и бебето на гърдата често пак не става, защото тя не иска да засуче  Rolling Eyes

# 87
Vili4ka - има чай на хип за кърмачки, а и вчера видях в един магазин нови чайове на хип(някаква нова серия) за кърмачки

# 88
мамчета да висе похвалим вчера бяхме на консултация и Матю беше много послушен, дори не плака от инжекцията, надал е с много добре и вече тежи 7.100кг и е цели 64 см. на мама дундито Laughing а и е много доволен, че вече може да яде пюренца Laughing

# 89
Vili4ka пробвай и чай от копърово семе Peace Яденето на риба(конкретно хек) при мен имаше страхотен ефект,но сигурно е индивидуално.. Rolling Eyes

anjelina браво на вас!Започна ли вече захранването,как върви?Какво ти казаха за това на консултацията?

Ние днес бяхме на вън от 11 до 16ч в парка,ядохме на вън.Дари по къс ръкав,даже по едно време я оставих по тениска и с голи крачета много и е кеф така,иначе от топлина все е крива и няма заспиване. CrazyЗапознах се с още една мама форумка от квартала,голяма раздумка стана.По едно време гледам татито с комшията,седнали и те в парка на сянка и биричка си пият необезпокоявани,а аз си мисля че спи в къщи,та си го прибрах след разходката.. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт