ЯНУАРЧЕТА мънички вече папкат от лъжички

• 17 828
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Мами, как обличате бебовците през нощта в тези жеги? Моя спи по голи крачета и тениска с къс ръкав,ама има навик да изритва всичко в/у него,та го завивам почти непрекъснато през нощта ( като отворя око де), да не взема да го простудя нещо ooooh!

# 136
Здравейте, милички!  Hug

Как сте в тая жега? Ние с Али излизаме сутрин рано до към обяд, после в къщи и след това (днес например) чак към 18:30 излязохме.Много е топло , а утре ще е още по-топло и от днес  #Crazy Али днес пак повръща - точно бяхме излезли, стигнахме почти до училището, където се събираме с другите мами и хоп-цялата се оповръща, та се прибирахме да я преобличам.Но докато се оправим вече беше поразхладило навън и седнахме с нея, с наще и с мъжа ми на по биричка  Mr. Green Голям кеф  bowuu

tanitaia, точно се чудех как да я обличам мойта дъщеря през нощта.Сега спи с памучна пижамка с дълъг ръкав, защото много се върти в леглото и се отвива.Но ако продължават жегите май ще я събличам по боди вече.Въпреки че в нас е прохладно де, та за това още е с пижама  Flutter

niunia, не плачкай, миличка! Знам колко ти е мъчно и трудно, но сама казваш че няма друг начин.Пък с Мария ще му отидете на гости на татито и докато се усетиш ще е минало лятото Peace Гушки от нас за оправяне на настроението  Hug

Лика, да ти кажа и аз имам усещането, че Алекса ака по-нарядко от преди, но дали е от жегите или не не знам да ти кажа  newsm78

galita, благородни ви завиждам за караваната на брега на морето Sunglasses Ох как ми се ходи на моренцееее  Blush

пеперудка, стискам палци да е ок след ваксината бебка  Praynig

Зайко, аз зеленчуци още не давам, а плодове си купувам от нормален магазин Peace

Бодливке, Клео, утре ако времето е поносимо ще се донесем до парка  Flutter Ей нямам търпение да се запознаем  Hug Ама ще се обадя де Simple Smile

Гушки на всички!

П.С. На този ден преди 7 години бях абитуриентка   Sunglasses Еееех, спомени  Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 май 2006, 22:23 от Vili4ka

# 137
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте!
Хубавото време си казва думата и активноста ни е много слаба така като гледам. Ние днес между 12,30 и 17,30 си бяхме в къщи на сянка. Направо не се издържа навън - адски пек е!
Аз снощи забравих да ви се похваля - вече си стигаме краката и много им се кефим. Снощи в коритото, едвам му издърпах крака от ръцете, че да го измия. Незнам при вас как е, но аз всеки ден се учудвам и същевременно се възхищавам на всяко новооткрито движение, звук, мимика или някакво умение. Голяма работа е това Природата!!!
Благодаря ви момичета за отговорите!
lika, при нас не е топло, ама пак акаме  Embarassed по 1 път на ден отскоро. Ряяяядко 2. Понякога и прескачаме 1-2 дена. И вода още не пием. Ако е жаден пие кърма.
Деска, щом и при вас е така - не се притеснявам вече! Просто се опасявах да не би да става по-гъста кърмата, като постоянно се потя, макар че пия доста голямо количество вода и би трябвало да компенсирам.
пеперудка - бе, той Алекс от двумесечен сме го заводили насам-натам и по-принцип сред хора се чувства добре. Действително, явно жегата му дойде в повече вчера! Дано при вас след вакисната всичко да е наред. Пиши как я е понесла малката Симонка-бонбонка? За количката - взехме си Hauck, която е почти 1:1 с ТСМ, но десена и е по-сладурски и цената малко по-висока. Няма изцяло легнало положение, но като се отпусне до края - гръбчето е съвсем леко повдигнато. Алекс и вчера, и днес спа в нея и му беше добре. На няколко други, които гледахме, седалищната част е много остро обособена, но като се подложи нещо там вероятно може да свърши работа. Алекс, от както влезе в 5ти месец си го слагам на полуседнало положение в количката, а и докито каза, че няма проблем да е под наклон 45градуса в количката.
niunia - много неприятно това с татито, ама аз доколкото си спомням, нали нещо казваше, че и вие ще ходите при него, така ли беше? Дано, да има възможност да ви вземе скоро!
galita - ех, че хубаво, че си имате каравана! Ако имах такава възможност и аз не бих се замислила за моренце! После да разправяш и да показваш снимчици, ей!
ilindi4ka - айде оправяй я тая кирилица и по-често се включвай!
tanitaia - Алекс до снощи спеше с тънко памучно боди с дълго ръкавче и боси краци, а днес го оставих по късо ръкавче. За завиването и при нас е така, но проблема го решихме с една лятна спална торба. С нея направо се родих! Хем си е завито детето, хем му е свободно на крачетата!
Vili4ka - и аз не знам дали е от жегите, но щом не сме единствени, няма да се шашкаме излишно, я!
Това е за сега от нас!
Поздрави на всички и прохладна нощ ви желая!

# 138
  • София/Овча купел 2
lika,Vili4ka,благодаря за съчувствието.Вече ми е по-добре Hug.
Мислехме да му ходим на гости поне за 10ина  дни,ама се отказахме.Нямаме си кола и трябва да пътуваме с автобус,а това ще бъде просто убийствено за Мария.Пътя е поне 5 часа,жега,багаж.Няма начин.Аз ще отида 1-2 пъти за уикенда и това ще е.Майка ще гледка Мария.
За спането,Мария от 2-3 дни спи по боди с къс ръкав,дори една вечер по потник.Утре ще и шия торбичка за спане.
Някой ще ми каже нещо за чайчетата Crossing Arms?

# 139
Здравейте мили мами и януарски бебковци ! Да ви се похвалим и ние - днес Вики стана на 4 месеца ! Как бързо и неусетно си минава времето, но най - важното е нашите малки съкровища да са ни живи и здрави ! А сега да почерпя виртуално за мини рождения ден на Вики  smile3510 cheers Wine Glass Tada Целувки на всички бебоченца и лека нощ.

# 140
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
rosi7 - много благодаря за почерпката! Да ти е живичка и здравичка малката Вики, че това наистина е най-важното!
niunia - за чайчетата, нищо не мога да ти кажа! Ние нали сме само на кърма все още! За пътуването, наистина с рейс ще е убийствено за Мария, а и на теб няма да ти е хич леко. А, това че ще сте разделени с мъжът ти толкова време, е ужасно, но времето ще мине неусетно - ще видиш! Покрай ангажиментите ти за малката, няма и да усетиш и той ще се е прибрал! Целувки!
7of9, нещо пак ми се губи? Как сте мила с Борката? При вас имали жега?

# 141
  • София/Овча купел 2
bdbaloni lovekissЧестит 4и месец на малката Вяра.Да расте,красива и много послушна за радост на мама и тати lovekiss bdbaloniЕто и едно подаръче от нас  Gift.

Честито вече на патерица и на мъничето на rosi7.Само радост да ти носи.

lika,дано си права и наистина неусетно да мине това време.
Лека нощ от нас.Дано да е спокойна за всички бебоци,че в тая жега... sweating

# 142
  • София/Овча купел 2
Честит 5и месец и на Дари.Все такава хубавица да расте.
И честит 4и месец на мъничетата на Maria23,frina,delga,curly.Да са ви живи и здрави и много да ви радват.
newsm67  party002  party041
Ама то много празнуващи днес,а аз да се отплесна така и да не ги видя smile3555

# 143
lika  , благодаря за поздравлението.  Hug
Иначе при нас миналата седмица беше 27 градуса, днес беше 12 по обед. Добре че не разчитаме на централно отопление и парното и посред лято можеш да си пуснеш...
А като гледах днес прогнозата за времето по холандската и споменаха София, заради 37-те градуса (!)...направо не ми се мисли как я карате с бебоците...

# 144
  • София
tanitaia, Вики спи в чувалче още от новородено. Първоначално имах някакви опити да спи с одеяло, но винаги я намирах отвита и измръзнала сутрин. Сега си купих и лятно чувалче - без ръкави изцяло от трико (двойно), отдолу я слагам по боди с дълъг ръкав  и ританки. Не смея с този чувал боса да я оставям, че нали е съвсем тънък, в зимния обаче я оставях, но й стана жега с него. Препоръчвам ти да си вземеш 2 бр., за да си ги сменяш при пране.
Иначе през деня спалнята стои затворена да не влиза горещина, нощем отваряме, но тази нощ беше адски горещо, пуснах климатика да охлажда вече. Иначе през деня във всекидневната от онзи ден пускам да охлажда от време на време - умерено, за да не се простудим.
Тази нощ преди да се размрънка Вики за ядене я чувам как мляска звучно и като светнах я гледам как сладко ли смуче палеца. Уф много ме е яд, че се научи!  Close
ilindi4ka, добре дошла в нашия отбор!
Днес, за да избягаме от жегите мислим с мъжа ми да отидем малко на разходка в Драгалевци - ще полежим малко на одеяло и ще хапнем после във Воденицата - това са ни плановете.
Желая ви лек и прохладен ден.

# 145
  • София
Лика, за акането няма наистина за какво да се безпокоиш, тук много беше обсъждано, а намерих и това: "Ако бебето се изхожда по-рядко, не се притеснявайте, това е често срещано при изключително кърмените бебета, нормално е те да акат до 1 път на 7-10 дни! Това се дължи на факта, че бебето усвоява кърмата толкова пълноценно, че организмът му просто няма какво да изхвърли!"
Нюня, за пътуване до морето с автобус с бебок ще е ад, аз не съм пътувала, но имам познати, които са доволни от влака със спален вагон - дали така няма да ти е по-добре, пък и ако имаш някой с теб (я баба, я приятели) ще ти е по-лесно.

# 146
Здравейте и честит празник Wink   bigdance2
Честит минирожден ден и на Даренце!  newsm51
Отдъхнах си от ваксината. Мони нито плака, нито вдигна температура. Цял ден беше в добро настроение и много жизнена. Яд ме е, че не купихме Инфанрикса още в началото. Щях да си спестя много тревоги!
niunia много кофти това, че ще сте разделени с мъжа ти Sad Ще е хубаво наистина да можеш да отидеш до там. Може да накараш някой приятел да те закара или пък с влака...
А за чайчетата, аз давах водичката със съвсем малко копър. Но вече сме на чиста вода и не давам чайове.

# 147
Честити мини ден-дена на всички мъничета и добре дошли на новите мамчета и техните бонбончета  bouquet
ние денем сме само по памперс а нощем по боди с дълъг ръкав, но много тъничко, памучно. и без чорапи. загъвам с едно тъничко поларено одеалце-пелена, но доста често нощем, будя се само като мръдне, нали спинка с нас Crazy
вчера ходихме при педи да ни види схемата за захранване и тя я удобри. почваме от оризовата каша, ама може би от утре. днес ще измия и изсуша ориза и после ще го смеля. взела съм кафяв - диетичен Mr. Green доки много се смя с броколито и авокадото в схемата, но аз не мисля да давам още такива екзотични плодове, даже мисля отначало ябулката да заместя с круша, че много ме е страх от колики newsm78 а сокче не мисля още да давам, ще давам пюренца. всичко ще си приготвям вкъщи, не ми се купуват готови пюрета.
ох, направо ще ми се пръсне сърчицето от нервички ooooh! много ми е нервно за утрешното интервю. вчера бях по магазините да си приготвя подходящо облекло, че ще кандидатствам за работа в банка, а старите костюмчета още не ми стават ooooh! взех си и елегантни чехЪли, че с тая бременност и бебока после ходя само с джапанки и маратонци ooooh! днес малко ще си пооправя прическата и аникюра за да съм Убава утре. Ох, как ли ще се справя, като си помисля само колко е трудно да си търсиш работа с бебе и първа година студентка ooooh! много ми е напрегната ама дано утре се пооспокоя преди да влезна Embarassed
цунки по босите крачета на всички палави джуджета
лика, да си призная често седя до малечко и направо заплаквам от кеф какво щястие е да имаш дете. всяко ново постижение е като дълго очаквано събитие. сега като го гледам как посяга с ръчички и хващя всичко направо сияя от радост Crazy
за морето забравих да кажа, че нащо педи каза че не е много хубаво за бебко. ние ще ходим на планина, в Рибарица, пък и като го гледам тука как се мъчи от тия жеги и хич не ми се ходи на море

# 148
Нюня,Зайче благодаря за поздравите!  bouquet
Честит 5-ти месец на Дари и от нас! Heart EyesЗайче,стискаме палци и на краката утре всичко да мине на 6 thumbsup  Hands Thumbsup Сигурна съм че всичко ще е наред и после ще се хвалиш Peace
Ние от една седмица не понасяме да седимв количка.И разхождайки се из града винаги сме на ръце и бутам количката.Търпя я да мрънка доста време но положението става нетърпимо и я гушкам.Така се притеснявам - нахраненана,суха а пищи колко може.Как я гушна млъква
 newsm45 И така количката вече май няма да ни трябва  smile3521
Навън и днес е страшна жега.Ще си стоим вътре докато малко позахлади.
Поздрави на всички Hug

# 149
Момичета, благодаря ви за поздравленията!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт