Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 101
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Зест,не се ядосвай,щом не пие често антибиотици.

Моят има нещо с очите ,не знам и аз какво точно.На обед каза че го боли в ъгъла на окото и видях позачервено вътре и капнах от Гентазона,после помина и сега пак позачервено в ъгъла и пак вика боли като си го пипа и го движи по -бързо.А другото око го боляло отдолу тоест долният клепач и там самият клепач от вътре сякаш позачервен.Капнах тази вечер Гентазон и в носа и в двете очи.Това с хремата ли да е свързаноо,все повече си мисля да няма някаква форма на синузит.Щото някой и на очите се отразяват

# 106
  • shumen
Благодаря за пожеланията момичета за операцията на баща ми.На малкия от сега много говоря,за да не тормози после дядо си.
Zest,да се опрявяте скоро.По добре АБ,отколкото усложнения и болница.
Лайт,то да не се похвали човек и веднага се започва.
Силвия,Пош,при нас винаги започва първо Т,после кашлица и хрема и каквото е там.

# 107
  • На брега на реката
Ох писах писах и ми заби приложението.
Та, при настинка ми се е случвало да ми сълзят и да ме дразнят очите. Дано не е нещо като нашата екстра. Шантав и гаден вирус с бързо втасване.
Само Т малката е имала веднъж при розеолата. Обикновено после има сополи и кащлица или стомашен.
Благодаря за думите. Да си призная тоя път просто ме хвана неподготвена това боледуване. А и предпочитам стандартните сопол и кашлица, тях знам как да ги атакувам. Това дойде от нищото и за това ми е криво.

# 108
Да се търкаля някакъв вирус само с висока температура?

Да. Ние го изкарахме. Вдигна над39 градуса и не се повлия почти от нищо.

# 109
Кой какъвэто си е по характер и душевност, такъв си е. Насила хубост не става. Но това си е мое мнение...
по принцип е така, но той от най-самостоятелното дете в групата (беше най-малкия и го хвалеха как прави неща които и петгодишни не правят, тогава беше на три), стана най-плашливия и притеснителен. Аз виждам ясно как за тези две години вкъщи само с мен изостана доста. Не го бях забелязвала до скоро, но изведнъж си пролича. Той не е ходил въобще на градина, тази година са само няколко седмици. В обкръжението ми няма деца и не контактува с такива извън градината. Но определено има разлика откакто ходи от есента.

# 110
Лино,моя и той почти не е ходил на градина ,сумарно за всяка учебна година я се събират 2месеца,я не.Но моят е много общителен от малък,много емоционален и все си е бил такъв и без контакти много.Та не казвам,че това седене в къщи не се отразява,но има го това което Тета казва,човек какъвто си е по душевност и характер такъв си е.Иначе отразява се,ние мислим че е по -нервен заради това,че е прекарал много време от живота си само с нас,но не мога да съм сигурна ,че това просто не му е натурата.

Зест,то няма как да е като вашето,той е в къщи пак тази
 седмица.Сега е буден и казва че още го болят там на тези места очите.После ще ги огледам пак за зачервяване.То така или иначе с такива капки се лекува.
Кашлицата тази сутрин овлажнена вече. 

# 111
Лаит да не прави някаква алергия от капките за нос?
Лично аз не вярвам, че каквато и бактерия за е с толкова АБ няма да я избиете.
Защото от рефлукс и алергия също може да има такива реакции, твърде дълго ми се вижда болен от една бактерия и твърде нереално от два дни на училище дете на 7-8 да хване нов вирус.

# 112
  • shumen
Лайт,как сте днес?Според мен не е конюктевит това.
Лино,до характер е.
Зест,дано е по добре малката днеска.

# 113
Аз си познавам детето и знам, че е точно от седенето вкъщи с изнервената си майка. А и за мен е нормално да е така, децата са си изградали връзки вече помежду си плюс, че сменихме групата тази година зарада възпитател. Това не му е характера, просто редица фактори му повлияха много плюс когато едно дете е болно толкова често също се отразява. Той се стресира от лекари, сестри, болници и взимане на кръв. Сега се две нови ситуации, нова група и предучелищна два пъти в седмицата където учи с деца от други групи. Но както казах има напредък, просто трябва да свикне със себеподобни, на тържества и рожденни дни никога не е присъствал, на гости на друго дете не е ходил. Та затова всяка възможност е задължителна. Макар, че имаше болни а и с този стомашен и конюктивит обменихме какво ли не, имаше бюфет направен от родителите, всичко домашно приготвено.
Лайт и аз не мисля, че е бактерия. Това е въртележката с АБ. Защо не се опиташ да спреш всички лекарства, реално даваш нон стоп нещо.Организма е претоварен според мен. Опитай се повече натурални продукти и растителни да ползваш. А и организма е в състояние да се справи с бактерии. На мен ми се струва странно толкова малко дете всеки ден да се оплаква от нещо, това за изграждането на характера също не е ок, психологичния ефект го има и при вас със сигурност.

# 114
На моето дете ходенето на училище се отразява много благотворно на социалното развитие и увереността. Съгласна съм, че има заложен характер, но чертите в него могат да се тушират или изострят при определена среда и възпитание.

# 115
Не знам какво е що е но е все болен .
Дани ами сутринта кашлицата по овлажнена,сега е на рядко но пак суховата.
За очите,определено не е конюктивит,но има си зачервяване точно в ъгъла в бялото на окото навътре и на другото пак на бялото под долният клепач и самият клепач по зачервен така,то болката е малко и е при пипане и като движи очите по бързо.Какво странно има да си каже като има болка и дискомфорт.Нищо чудно при продължителна хрема да се отрази по някакъв начин на очите.
Примерно при алергичната хрема как и очите са засегнати.

# 116
Странно е, че малко дете все от нещо се оплаква. Ти питаш ли го боли ли те нещо, сега това боли ли те още? Аз се бях вкарала в такъв филм и набързо спрях макар и да се притеснявах понеже взе да се взима насериозно и да си обръща много внимание на болежките.
Иначе знам какво имате предвид с характера, аз си бях такова дете по характер, свито и притеснително, но малкия не е бил никога такъв. А преди да почне да боледува и ходеше на градина си имаше и приятелчета, те обаче тръгнаха на у-ще. Интересното е, че те играеха много с него и се съобразяваха с него, той на три, а те на шест години.  За неговата възраст тогава беше много напред, направо осезателно застояване в развитието като остана вкъщи. Затова и наблегнах на думата социализация.

# 117
Какво странно има , след като детето е болно - с  хрема ,кашлица и гърлобол, който вече отмина.Не го питам.Сам ми казва.А и явно гърлото си е възпалено ,лекарката вторник каза сливиците зачервени.А очите нали ги видях че са зачервени там,на тия места.
Не виждам нищо странно болно дете да каже, че го боли гърло и глава и след като има явни симптоми .

# 118
  • shumen
Лайт,твоя е по-голям и си казва къде и какво го боли,ама по малките не могат.

# 119
От една седмица дъщеря ми е с уртикария. Обривът е навсякъде, появява се и после изчезва. Вкъщи за минути се изрива пред очите ми, не изчезва напълно все има по някой и друг обрив някъде. 4 дни пи ериус и калциев глюконат, от вчера смениха ериуса с ксизал, ефект няма никакъв от нищо. Казаха алергия, но тя яде само хляб и банани, и пак се изрива. Ако е само на хляб, пак същата работа. Не мога да я оставя 3 дни на вода. Отчайвам се. Не знам защо противоалергичните не й действат. Прах за пране не съм сменяла, нито е яла нещо ново. Днес излизахме къщата, че решихме, че има буболечка или нещо от сорта, но не намерихме даже и 1 паяк, а тя пак се зачерви 30 мин след като яде хляб. Отделно и някакви хомеопатични и изписаха, но опаковката ще свърши от тях пък ефект изобщо не виждам. Някой имал ли е нещо сходно поне да ми даде нова идея какво да правим. О и лекарства не е пила от 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт