eBay – 98

• 67 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Срокът за отваряне на диспут в ибей е 30 дни след последната посочена дата за доставка. Щом са минали два месеца, този срок може и да е изтекъл и вече да нямаш право да отвориш.
Ако плащането е било с пейпал, може да се повдигне диспут оттам. В пейпал срокът е шест месеца.

# 631
  • Mostly in my mind
Здравейте. Имам профил в ибей с въведен адрес за доставка до английски адрес. Мога ли от същия акаунт да извършвам продажба от България? Линкът за продажба в ибей на първа страница не е активен.
Благодаря предварително. Simple Smile

# 632
Няма проблем, стига да посочиш България като "item location".

# 633
  • у нас
Надявам се тази тема да се изпише бързо и да се актуализира инфото от първия пост в новата тема. Повечето от линковете не работят.

# 634
  • Mostly in my mind
Ами да пишем тогава.
Дидичка,  благодаря за отговора. Simple Smile
А как е по-добре да пусна артикул? На търг или but it now? Някъде май четох, че ако е на търг е важно и кога се пуска и изтича, за да има повече интерес. Има си май тънкости. Blush

# 635
  • Г. О.
   Здравейте. Регистрирах се в ebay.co.uk и мисля, че успях да наддам на два търга:) Притеснява ме това, че преди системата да ме пита колко пари давам, трябваше да въведа данните си за адрес. Написах тези на превозвача, улицата, пощ,кутия и тел.номер, но ми изписа да прегледам отново написаното и да проверя. Проверих, всичко е точно, но не ме пуска нататък. Реших да напиша моят адрес в Бг и тел.номер, след което ми прие успешно данните.
   Сега се чудя дали сбърках и не трябваше ли все пак да въведа английския адрес и телефон? Ако спечеля някой търг, как ще обяснявам, че ще ползвам превозвач?
   Надявам се да ми помогнете и посъветвате какво да направя - да правя ли нова регистрация с нови данни, да чакам ли така края на търга?

# 636
  • Бургас
   Здравейте. Регистрирах се в ebay.co.uk и мисля, че успях да наддам на два търга:) Притеснява ме това, че преди системата да ме пита колко пари давам, трябваше да въведа данните си за адрес. Написах тези на превозвача, улицата, пощ,кутия и тел.номер, но ми изписа да прегледам отново написаното и да проверя. Проверих, всичко е точно, но не ме пуска нататък. Реших да напиша моят адрес в Бг и тел.номер, след което ми прие успешно данните.
   Сега се чудя дали сбърках и не трябваше ли все пак да въведа английския адрес и телефон? Ако спечеля някой търг, как ще обяснявам, че ще ползвам превозвач?
   Надявам се да ми помогнете и посъветвате какво да направя - да правя ли нова регистрация с нови данни, да чакам ли така края на търга?
Можеш да си добавиш няколко адреса в акаунта си.Когато тръгнеш да плащаш спечеленото срещу зададеният адрес има надпис "промени",от там можеш да сменяш адрес за доставка какъвто искаш.Но той трябва предварително да е записан в акаунта ти.

# 637
  • Г. О.
   Lili, благодаря за отговора.  Промених адреса в акаунта си, ама сякаш изтрих този в България и остана само английския адрес, т.е. не успях да добавя втори, но май няма и да ми трябва...нали ще ползвам превозвач.
   Мисля да плащам с дебитна карта, без да правя регистрация в Пейпал. Доколкото разбрах не е проблем това и пак имам защита на плащанията. Така ли е или съм се заблудила?
   И още един въпрос : Участвам в търг. Печели някой друг. Има ли вероятност той да се откаже, въпреки че е наддал най-много пари, и  ако се откаже, следващият по стълбицата ли печели или се проваля търга?

# 638
  • София
НефертитиЯ,

Като отвориш адресите най-отдолу в дясно има опция да добавиш нов адрес, след което избираш за "Primary" този, на който искаш да ти доставят. Добре е да се направи преди поръчката, защото може да не ти позволи да наддаваш или купуваш.

Относно РР, мисля че имаше някакъв лимит за ползване на карти без регистрации. Добре е да се направи, ако ще се ползва често.

За търговете, всичко зависи от продавача. Ако се откаже победителят, има опция да се изпрати оферта на следващия, но досега не ми се е случвало.

# 639
  • Г. О.
Дани, много, много благодаря. Честит празник и хубав ден на всички:)

# 640
И аз да попитам - получих sd карта, която обаче се развали и не записва нищо на нея. Разменихме си мейли с продавача и обеща да изпрати нова, преди 2 седмици.  Сега започнах да се замислям, че ще мине поне месец докато дойде. А ако не дойде, т.е. той не си държи на думата и не изпрати нова, аз съм прецакана,защото не мога да отворя диспут?!
Пита с в задачата какво да правя?

# 641
Дори да изтече срока в ebay, в PayPal е 180 дни от датата на плащането така, че имаш време за реакция.

# 642
Забравих да кажа, че нямам регистрация в PayPal.

# 643
Тогава 30 дни след последния възможен срок за доставка в Ebay.
Пример: Ако в обявата пише - "Estimated between 10 Feb. and 16 Feb", имаш 30 календарни дни след 16 нември да повдигнеш case за неполучена стока.

# 644
  • София
Здравейте,
Честит празник!
харесах си нещо в ebay.co.uk, което е с доставка само до Англия и ще ползвам услугите на превозвач. До сега не съм ползвала и искам да попитам трябва ли да добавя техния адрес, като втори адрес в моя Пейпал или го добавям само в ebay?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт