eBay – 98

• 67 464
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Бихте ли ми казали в Pay Pal освен регистрация на дебитната карта и потвърждението й, необходими ли са други стъпки за осъществяване на плащане в ebay ? Получих мейл от британците. Искат да им се обадя по телефона, за да се разберем. Днес ще им звънна, но искам да съм информирана преди това. Четох някъде, че приемат карти VISA. Някой друг плащал ли е с Мастъркард и имал ли е проблеми? Странно ми се струва баш от първата покупка да изтегля късата клечка...
И още нещо се чудя...да не би да има лимит за сумите при пазаруване на нови потребители и да трябва да оправя някакви настройки. Камерата струва  малко над 1500 паунда.

# 46
  • у нас
Очаквана дата на доставка по принцип я виждам преди да направя поръчката. След като направя поръчката от мобилното приложение изобщо не виждам тази дата, на която трябва да е за доставката. Просто я запомням от преди това, ориентировъчно, все пак де.

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 17:28 от Sinara

# 47
Очаквана дата на доставка по принцип я виждам преди да направя поръчката. След като направя поръчката от мобилното приложение изобщо не виждам тази дата, на която трябва да е за доставката. Просто я запомням от преди това, ориентировъчно, все пак де.
В профила му пише, че изпраща поръчката до два дни, на мен ми я маркира като изпратена след десет дена. А за очаквана дата за доставка ми изписва от четири до десет дена след изпращането.

# 48
  • у нас
Ти до англ. адрес ли я пращаш?

# 49
Ти до англ. адрес ли я пращаш?

Да, до английския адрес. Днес говорих с тях по телефона. Зададоха ми няколко въпроса, за да се уверят, че съм аз. Казаха, че всичко е наред и ми възстановиха профила. Насърчиха ме отново да опитам плащане. Е, опитах... Пак ми отхвърли картата на последната стъпка излиза грешка "unfortunately, we cannot process this payment". Опитах с PP - този път ме пусна и на последната стъпка същата грешка ! Въведох от самото начало адреса на доставчика в Англия, но не прие техният телефон, затова въведох моя БГ мобилен. Дали това не е проблемът ? Не разбирам. Грешката, която дава е твърде обща, за да ми даде насока за причината. Утре ще им пиша на чата. Искам го този фотоапарат, имам парите, а не мога да го купя. Егати !

# 50
  • Sofia
Въведох от самото начало адреса на доставчика в Англия, но не прие техният телефон, затова въведох моя БГ мобилен. Дали това не е проблемът ?
Не, няма как това да е проблемът.

Не съм напълно сигурна, но мисля, че имаше някакво ограничение в размера на плащанията, ако картата ти не е верифицирана в PayPal с 4-цифрения код. А доколкото разбрах, твоята не е потвърдена.

# 51
Бихте ли ми казали в Pay Pal освен регистрация на дебитната карта и потвърждението й, необходими ли са други стъпки за осъществяване на плащане в ebay ? Получих мейл от британците. Искат да им се обадя по телефона, за да се разберем. Днес ще им звънна, но искам да съм информирана преди това. Четох някъде, че приемат карти VISA. Някой друг плащал ли е с Мастъркард и имал ли е проблеми? Странно ми се струва баш от първата покупка да изтегля късата клечка...
И още нещо се чудя...да не би да има лимит за сумите при пазаруване на нови потребители и да трябва да оправя някакви настройки. Камерата струва  малко над 1500 паунда.

щом е верифицирана картата няма нужда от други стъпки за плащане в ebay
Може да се плаща както с Виза, така и с Мастъркард.
Като влезеш в ПейПал акаунта си, можеш да кликнеш на See how much you can send - ако има някакво ограничение би трябвало да се види там. Иначе за верифициран личен акаунт може да се плаща до $10000 в една транзакция.

# 52
Marti, благодаря ти, че ми обърна внимание на това. Замислих се дали моята банка също не е наложила някакъв лимит. В същото време информацията от РР е следната:

Скрит текст:
Your account limits
For security reasons, initial limits are set on the amount you can send, receive, and withdraw from your PayPal account. To lift your limits, select all you want to lift and click the Lift Limits button.
Limits are denominated in your primary currency. If you use a different currency, the limit will be reduced by the primary currency equivalent of the transaction amount.

Debit or Credit Card Daily Withdrawal Limit     €500.00 EUR    Daily

Остава въпросът за това каква е причината да ми наложат този лимит и защо нямам бутон "Lift Limits". Писах им мейл и чакам да ми отговорят. Тази покупка се превръща в приключение Flushed

# 53
Мисля, че всяка дебитна карта има лимит за теглене. Обикновено е 400-800 лв. Лимитът може да се вдига, май се подава заявление. Провери в банката.

# 54
Мисля, че всяка дебитна карта има лимит за теглене. Обикновено е 400-800 лв. Лимитът може да се вдига, май се подава заявление. Провери в банката.

Да, утре ще се чуя с банката и се чудя изобщо дали ще успея да купя камерата с тази карта... Благодаря на всички, които се включиха по темата.

# 55
Момичета, моля за съвети и насоки.
Не съм ползвала досега под никаква форма сайта, а отскоро ми се налага и не се справям с някои неща. Регистрацията, която ползвам е в ebay.com, листнала съм няколко неща, но не мога да се оправя с доставката. На domestic отбелязвам по-малко, на international повече, но се случва да искат да купят нещо от Щатите на цена на вътрешна доставка. Примерно 8 долара, колкото съм записала, че ще струва, ако е на територията на БГ.
Аз ли не правя нещо както трябва или не съм разбрала? Добавила съм, че стоките се намират в България и съответно града..
Отделно искам да направя за различните страни да пише, че са различни доставките, според зависи, а не еднакви за всички. Едно е в Англия да пратя, друго в Америка.
Не знам какво става и не желая да подвеждам клиентите, като им пиша, че е станало объркване и се налага да доплатят се отказват Grinning

# 56
Понеже си регистрирана в американската версия на сайта, domestic ти се пада САЩ. България ти е international. Дано не те подвеждам, но мисля, че така беше.

# 57
  • Sofia
Да, права е Дидичка, имаше нещо такова.

# 58
А как може да задам до всяка конкретна държава колко ще струва доставката. Видях го веднъж при един потребител и ми се стори много удобно.
Бихте ли ми казали и при реализирана покупка колко си взимат от Ибей и Пейпал като комисионна.

# 59
Таксата на ибей е 10% от цена+доставка, като върху нея се начислява още 2% ДДС. На пейпал таксата май беше 3,4% + 0,20.

Общи условия

Активация на акаунт