Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-22

• 86 228
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Ако човек може да си позволи апартамент в идеалния център, може да си позволи и климатизирането му. Моя приятелка /вярно, със строителна фирма и контакти/, така направи - със система, която пречиства въздуха непрекъснато и не и се налага да отваря прозорци /а и то един чист въздух идва отвън.../.
Въздухът в София е мръсен навсякъде и не само колите са причина затова, а по-скоро битовото отопление на дърва и въглища. В долен Лозенец има много хора в старите къщи, които се отопляват по този начин и не се диша на моменти. За Драгалевци и Бояна важи същото, нищо че са в полите на Витоша. Частта около Орлов мост, в чиято близост е и прословутия Сан Стефано Плаза, е с най-мръсен въздух целогодишно. Същото е положението и около Сточна гара, надлез Надежда, Манастирски ливади.

# 586
И двамата с мм не понасяме климатици, а и спим лятото на отворени прозорци. Затова на шумно място по никакъв начин не ни устройва. Какъвто и да е въздухът навън, е по-добър от климатизирания, да не говорим, че климатизираният въздух освен че е неприятен, допринася за алергии.

# 587
има и хубави филтри, антиалергични.

# 588
  • София
В Младост от вчера поне имаме вятър, който отнася малко смога.

# 589
има и хубави филтри, антиалергични.

Няма как да са антиалергични, защото един от механизмите на алергията е, че когато организмът е продължително време в контролирана среда, каквато създава климатикът, като излезе извън нея, възприема безобидни съставки на въздуха като "врагове" и ги атакува. Не говоря за плесента във филтрите, а за изкуствената филтрирана среда, която климатикът създава в помещението. Освен другото, изстивам на климатик, а и шумът ме дразни нощем, когато е тихо. Изобщо избягвам по всякакъв начин да стоя на климатик, освен когато много се налага и за кратко, затова и не бих живяла на шумно място, това е в топ приоритетите ми.

# 590
Четейки тази тема, човек остава с впечатление, че всичко живо живее в Лозенец, Иван Вазов, а по-бедните - Изток/Изгрев, Стрелбище; в София има само две училища; един площад Журналист; на всички децата им учат в най-престижните училища и детски градини и не на последно място - всички имат по няколко апартамента за по минимум 200к евро. Simple Smile))

# 591
Четейки тази тема, човек остава с впечатление, че всичко живо живее в Лозенец, Иван Вазов, а по-бедните - Изток/Изгрев, Стрелбище; в София има само две училища; един площад Журналист; на всички децата им учат в най-престижните училища и детски градини и не на последно място - всички имат по няколко апартамента за по минимум 200к евро. Simple Smile))

Хаха, абсолютно Simple Smile

# 592
Ами всеки коментира това, което познава, ако някой иска да изкаже мнение за друго място в София - да заповяда.

# 593
Един интересен коментар от друг сайт Simple Smile

"Добре де, защо трябва да спират да купуват? Нека да купуват! Нещата ще се подредят по естествен начин. Пример: Пешо си купува апартамент в престижния квартал Манастирски ливади, защото брокерите му казали, че е инвестиция, да ама и Драган също е послушал брокерите, ама жена му е активистка в бг мама и там така казали, че е много добре и.... се почва едно пазаруване и съжителстване с куцо, кьораво и сакато, IT спецове, шофьори, селяни и селяндури па и граждани даже и хоп - няма улици в квартала! Ми те ще се самоизбият от напрежението и стреса. Та нека да купуват това е добре и за строители и за брокери и за банки."

# 594
Ако четат бг-мама едва ли ще си купят в манли.

# 595
  • София
Ако някой си купува жилища единствено и само по чужди мнения и пример, то той е завършен глупак.

# 596
Ако някой си купува жилища единствено и само по чужди мнения и пример, то той е завършен глупак.
.....особено по съвет от брокер

# 597

Какво ти пречи да коментираш, който и да е друг квартал, ако имаш информация за там?
И да, пл. Журналист е един в София, както и паметникът Левски Wink За втори не съм чувала Wink

# 598
  • In the shadows of my mind
На мен още нещо ми прави впечатление - цялото търсене е ориентирано къде е детската градина / училището / гимназията на детето. Нима това дете ще е 100 години там? Нали след само 2-3 години локацията ще се смени коренно, или всички детски градини / училища и гимназии са скупчени на едно място, та има перфектна локация за достигането им откакто детето е на 2 та чак до 18. Или може би и университетът трябва да е наблизо? Simple Smile

Сега, знам, че сме в майчинския форум и разбира се, детето е на първо място, но представете си това дете утре реши, че не иска да учи в Бастилията, ами в техникума Киров Simple Smile Аз по-скоро бих заложила на локация с добри транспортни връзки (но не пред входа ми!) отколкото близостта на нещо преходно като детска градина. Или ще трябва да сменям жилището през няколко години, за да съм в района на което училище избере детето.

Преди време гледах едно предаване по fln  - house hunters и там имаше двойка, която отказа много хубава къща, защото спалните на децата били на друг етаж от голямата родителска спалня, и видиш ли - тя нямало да може да ги наблюдава. Да де, ама тези деца след няколко години няма да имат нужда от наблюдение... Та и аз така, ако избирам имот за себе си и мисля да остана да живея в него поне следващите 10-тина години, ще гледам малко по-мащабно от това дали детската градина е в съседната пряка. Не отричам плюсовете на подобна локация и за мен времето е най-ценния ресурс, не бих го хабила във всекидневно задръстване, но чак пък това да е водещото...

# 599
За училищата и аз се опитах да обясна това преди няколко страници. 
Къща със спални на различни етажи и аз ще откажа. Не виждам как до 13-14г ще оставя детето на друг етаж, а това са много години, ако в момента е бебе или тодлър.

Общи условия

Активация на акаунт