Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-22

• 86 199
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
desperata, ако ти си ок всеки да се регистрира у вас по постоянен адрес, други не са. Самата процедура е лесна, трудното е да накараш собственика да се съгласи. Пиша своя опит и не само, на моите познати наемодатели, а можеш да прочетеш и в темата за наемите да видиш колко наемодатели с опит не са ок с тази процедура - защото вече са се парили. А който иска да разчита на такава схема, си е негова работа.

Пролетен дъждец, да, сменя се лична карта, ако си смениш пост. адрес. И именно за това говоря -  наемодателите масово отказват това заради лош опит.  Дори и такива, които са го правили, споделят, че повече няма да го правят. Пък който иска да вярва, че е лесно да ги накара, нека си вярва.

Всъщност конкретно за училищата дори и това вече няма да работи, защото вече се иска уседналост, т.е. поне три години.

# 631
Хайде да не се правим на ударени... Simple Smile)) Всеки от нас познава хора, които живеят на много километри от мечтаните градини и училища, но децата им учат именно там. В крайна сметка всичко опира до възможности и това на какво си готов за детето си. А ако сметнем, че всеки нормален родител иска най-доброто за рожбата си, целта оправдава средствата за нейното постигане.

# 632
Хайде да не се правим на ударени... Simple Smile)) Всеки от нас познава хора, които живеят на много километри от мечтаните градини и училища, но децата им учат именно там. В крайна сметка всичко опира до възможности и това на какво си готов за детето си. А ако сметнем, че всеки нормален родител иска най-доброто за рожбата си, целта оправдава средствата за нейното постигане.

Че то районирането влезе в сила от миналата учебна година - т.е. само за 1 випуск. И все още променят наредбите именно заради "целта оправдава средствата" - и ще става все по-трудно за добрите ДУ да се използват врътки. Ама който иска да разчита на това, негова си работа.

# 633
В България на хартия много неща са влезли в сила, както и спора за колите по 1-2к лв, обсъждани по-назад. Всички трябва да знаем, че се намираме в България и никога няма да има начин да няма начин.

Просто искам да кажа, че да купуваш имот само заради ДГ и училища е лотария.

П.П. Днес станах свидетел как панелен 78 кв.ап. в Младост 4 се отдаде под аем за 460 евро за точно 20 мин.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 20:41 от gurcayy

# 634
Poppea, пиша последно по темата, защото се разводни, но как точно можеш да се опариш като доверен човек (както в моя случай приятел от двуцифрен брой години) се запише по постоянен адрес? Най-много да получаваш писма, било то и от ЧСИ. Е, аз в пощата си и нежелани брошури получавам. Би било кофти, ако дойде някой принудителен дългосъбирач, но за това си има контролиран достъп на входа, шпионки на вратите и т.н.  

И във връзка с критерия за уседналост, по тази логика апартамент след навършване на 3-годишнината на детето да не се купува, защото няма да набере максималният брой точки... Абсурд
За тези, на които им дотегна да четат за възвеличавания квартал, но все пак си търсят жилище в него, да свикват отсега с мисълта, че съседите им винаги ще са най-най. (Това не е лично към никого във форума, а на база личен опит).

# 635
А като се регистрираш на постоянен адрес, трябва да се смени и личната карта нали?
Стана ми интересно за паркирането в зелена зона, тъй като приятелка живееше там на квартира и се премести в Св. Троица, тъй като ваденето на карта за паркиране било почти невъзможно. Тя и не искаше да си сменя личната карта, но аз не вярвах, че е толкова сложно.

Не само личната карта ами и шофьорската книжка и паспорт, ако има такъв. И ми е много интересно като някой си смени местоработата  в друг квартал с трудно паркиране, месец през месец ли ще се регистрира по хорските къщи и ще сменя всички документи?! Абсолютна Бай Ганьовщина.

# 636
Poppea, поне в три мнения написа колко трудно се сменя постоянен адрес, ами не е така. Просто трябва собственик на имот да се съгласи да те запише, двамата да отделите по 5 минути и да отидете в общината. Лично аз съм го правила за услуга на приятели, самата аз съм се регистрирала в чуждо жилище и никога съм нямала никакъв проблем с това. https://pravatami.bg/952
Това, че ти конкретно си твърде против да регистрираш наемателите на адреса си с постоянен адрес, не значи че всички са така.
И за зелената зона не си права. Имам апартамент в Лозенец и една кола. Приятелка работи в района и не може да паркира. Регистрирам я на моя адрес ( 5мин. време) и си сменя л.к. с новия адрес (дори общината й е същата, понеже си живее в кв. Витоша). Срещу 200 лв. на година може да вземе винетка за зелената зона. И трети човек мога да регистрирам, той ще плаща 300 за неговата.

Не става дума за приятели, близки, доверени хора. На наемател и аз не бих направила такава услуга. После да го гоня и да го моля да се отпише...

# 637
Не само личната карта ами и шофьорската книжка и паспорт, ако има такъв. И ми е много интересно като някой си смени местоработата  в друг квартал с трудно паркиране, месец през месец ли ще се регистрира по хорските къщи и ще сменя всички документи?! Абсолютна Бай Ганьовщина.
Извинявай, но къде в твоята шофьорска книжка има адрес ?!? Или в международния паспорт?!? Или пък твоите документи са някакви специални?
Като почнете да говорите глупости, направо се чудя на компетентния ви тон... Защо заблуждавате хората?

Адрес има в талона на колата и в личната карта - двата документа, които вече се уточни, че трябва да се сменят, в отговор на поставен въпрос.

# 638
Пахистахис, шофьорска книжка св сменя, ако се сменя град, понеже е зачислена към съответния КАТ. За смяна на адрес в рамките на София, не е нужно да се сменя книжката, но ако е в друг район, трябва да се предекларира колата в съответното данъчно, например от Младост в Лозенец, и да се смени талона на колата плюс контролния талон.
Иначе на самата шофьорска книжка има само град (от кое МВР е издадена) т.е. ако смениш адреса от Пловдив в София, сменяш и книжката.

# 639
Аз останах с впечатление, че разговорът се води за промяна в рамките на София - споменати бяха Младост/Дружба , но щом пък се промени посоката  от Пловдив директно за зелена зона, няма проблем. Съвсем друг беше разговорът, но явно аз не съм разбралата.

# 640
Разговорите, напоследък, нямат нищо общо с темата...

# 641

Абсолютно, чак се замислям да спра да я следя

# 642
Баш. Laughing

# 643
Баш. Laughing
Ти няма ли да раждаш вече Joy

# 644
Баш. Laughing
Ти няма ли да раждаш вече Joy

Тъкмо това си мислех... Да не са сменили темата на "Да дадем съвети на Лъки, къде да си закупи жилище в София, ако желае да се премести след раждането..."

Общи условия

Активация на акаунт