Голямата тема за малките масла - 19

• 97 486
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,започнах да чета разни неща и тук попаднах на теми за това ми стана интересно и реших да си купя няколко масла.По конкретно се спрях на серията Икаров,но тук следва и въпроса.Видях,че имам еднокомпонентни,като прочетох кое за какво е и съответно си отсях,но след това срещнах и такива от няколко съставки предназначени за определен тип кожа.Бих искала да знам ако има опитни с това кой е по-доброя вариянт - едносъставни или многокомпонентни?

# 316
  • Стара Загора
Направих си балсамче.
Смесих шеа/карите, кокосово, пчелен восък, витамин Е, мед и портокалово масло. Медът се утаява на дъното ако го оставя да изстине без да бъркам, за това като се постегна леко, разбърках хубаво, че да се разпредели равномерно в маслото и сложих сместта в бурканче.
Получи се супер и с леко сладникав вкус зарази меда  Sunglasses Направих малка порция, че искам да пробвам и други рецепти, а ако направя много, няма кога да го оползотворя.
За сега нямам празни гилзи и наливам в бурканчета.

Здравейте, изчетох темата и относно празните стикчета от балсам , ако мога да бъда полезна ще дам линк от моите любими китайчета :
https://www.aliexpress.com/item/6-Colors-Plastic-Mini-Empty-Lip- … 937460.0.0.NtDsHB
Това е за бройка шаренички или пък 10 броя в пакет :
https://www.aliexpress.com/item/10pcs-lot-2017-new-diy-Lipstick- … priceBeautifyAB=0

# 317
  • София
Смятам днес да мина отнякъде и да взема едно-две масла с цел гаргара.
Кои марки да избягвам/търся?
Чаено дърво, карамфил...?

ПП: И с каква концентрация трябва да се употребяват?

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 10:01 от Starrydream

# 318
Здравейте,започнах да чета разни неща и тук попаднах на теми за това ми стана интересно и реших да си купя няколко масла.По конкретно се спрях на серията Икаров,но тук следва и въпроса.Видях,че имам еднокомпонентни,като прочетох кое за какво е и съответно си отсях,но след това срещнах и такива от няколко съставки предназначени за определен тип кожа.Бих искала да знам ако има опитни с това кой е по-доброя вариянт - едносъставни или многокомпонентни?

Здравей,

Всичко зависи от целта на приложение. Ако искаш да си правиш твоя комбинация по рецепта например, ще ти трябват еднокомпонентни масла. Ако искаш масло с определено действие можеш да си избереш готова смес. Единствено ти препоръчвам да гледаш съдържанието, защото често смесените масла не са 100% истински и има добавени съставки като консерванти например.

# 319
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема! bouquet

Отдавна не съм надничала във форума, време е да наваксам. Wink

По въпросите за запис:

1. Кои са маслата, които използвате най-често? За какво и как ви се отразяват? - кокосово, арганово, ЯЧРМ, зехтин. Най-вече за маски на косата. За лицето съм си взела масло от кайсиеви ядки, за маслено измиване, а така и все не стигам до това измиване. Хавлийки си взех специално за целта, маслото е налице, само дето все нещо друго правя и не мога да вмъкна това пусто маслено измиване. Joy
2. Кое масло не сте пробвали още, но имате намерение да купите скоро и защо? - много масла все още не съм ползвала. Искам да пробвам (за лице) масло от шеа, масло от боровинки, масло от семена от малини. Те са с комедогенен рейтинг 0. Масло от нар също бих искала да пробвам. Hug

# 320
Здравейте! След доста следене и четене днес си купих някои масла. Косата ми е бързо омазняваща се. Купих си бадемово, рициново, жожоба и евкалипт, сега обаче не знам в какво съотношение да ги смеся 1:1:1:1?

# 321
  • София
Здравейте! След доста следене и четене днес си купих някои масла. Косата ми е бързо омазняваща се. Купих си бадемово, рициново, жожоба и евкалипт, сега обаче не знам в какво съотношение да ги смеся 1:1:1:1?

Първите три както искаш, но евкалипта е етерично и слагай само няколко капки.

# 322
Здравейте,

Някой по-рано беше писал, че има мазна коса и му е трудно отмиванрто на маски с масла. Да ви споделя, че прочетох в една книга за ароматерапия, че за да се отмие по-лесно маската с масло трябва да се нанесе шампоана преди да намокрите косата. Вече два пъти си правя маска с витамин е и жожоба и отмивам по този начин и определено се получава. Да отбележа, че също съм с мазна коса и предишните ми опити да си правя маска с масла бяха много разочароващи. Надявам се да съм ви била полезна. 😊

# 323
Алтея имат 14% намаление.

# 324
  • София
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали качествено рициново масло за мигли.

# 325
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали качествено рициново масло за мигли.

Аз ползвам това за вежди и съм доволна. Предполагам че и за мигли ще свърши работа.  https://betty.bg/produkt/ritsinovo-maslo-40-gr/

# 326
  • София
Благодаря ти Hug,но се колебая между Зоя и Биофетиш.
Според вас откъде да поръчам?Кои са по-качествени ?

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 01:34 от Даяна1111

# 327
  • софия

Естествено от Биофетиш,Зоя в последно време има доста оплаквания ,разрови в темата на зад.

# 328

от зоя не съм поръчвала /влизала съм в реалния им магазин нееднократно и по тази причина не бих поръчала/, от биофетиш имам много продукти и нямам оплаквания

# 329
  • София
Благодаря ви много,от Биофетиш ще поръчам. Peace
За миглите ще взема рициново,но искам и за втриване в кожата на лицето да взема някакво,чудя се какво.
Може би бадемово?Искам да мога да го слагам и в маски за коса.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 11:53 от Даяна1111

Общи условия

Активация на акаунт