Голямата тема за малките масла - 19

• 97 430
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Вит С от ампули не става за лице бях чела/чула някъде, но защо не мога да кажа. L-аскорбинова киселина са уж.

# 211
  • софия
Благодаря Миоки и Coelum.Ще си търся серум с витамини.

# 212
С маслата нямам опит само чета, искам да си купя нещо за да започна да ги използвам
това кокосово масло хубаво ли е за маски на лице и коса? http://www.marvi.bg/dragon-superfoods-bio-kokosovo-maslo-studeno … 300-ml-14011.html

# 213
  • Варна
 За хубаво е хубаво ама егати цената  Laughing. Предпочитам лидл-ското  Laughing.

# 214
За хубаво е хубаво ама егати цената  Laughing. Предпочитам лидл-ското  Laughing.
Ще огледам, не знаех че и там има. Както казах досега не съм се интересувала затова и реших да питам, може би и в дрогериите Лили и ДМ ще се намери

# 215
Ще огледам, не знаех че и там има. Както казах досега не съм се интересувала затова и реших да питам, може би и в дрогериите Лили и ДМ ще се намери
В ДМ и Била има органик кокосово масло.

# 216
Аз пък тази вечер си правих маска с масло от гроздови семена - мазах и масажирах обилно известно време и след около 25 мин. рекох да обтрия леко с топла мокра кърпа. Ми то нищо не останало за обтриване. А кожата сякаш с нищо не е мазана. Чак позволи и лек крем да сложа. Е що така станаааа.....? Аз съм с мазна кожа. До сега ползвах карите и винаги леко обтривах, но оставаше по кожата и си попиваше постепенно.

# 217
Шеа/карите си е плътно масло и се абсорбира доста по-бавно от кожата от маслото от гроздови семена което го дават подходящо за мазна кожа.
Щом ти попиват маслата в кожата, значи нямаш мазна кожа. По какво съдиш, че кожата ти е мазна всъщност?

# 218
Разширени, като кратери пори и мазна, лъщяща като баница кожа  Smiley

Температурите трябва да паднат около нулата, че да я почувствам нормална. Мисля да го ползвам още за да видя дали ще е все така  дългосрочно. Може и да съм свикнала с мазното и тежко масло и сега да не мога да преценя с по-лекото.

# 219
Разширени, като кратери пори и мазна, лъщяща като баница кожа  Smiley

Температурите трябва да паднат около нулата, че да я почувствам нормална. Мисля да го ползвам още за да видя дали ще е все така  дългосрочно. Може и да съм свикнала с мазното и тежко масло и сега да не мога да преценя с по-лекото.
Маслото от гроздови семки, както и от жожоба и лешкик, е точно за теб. Тези масла нормализират секрецията на кожата и свиват порите. Жожобата още ще хидратира и омекоти кожата, а лешникът ще ти ухае, докато си с маската.

# 220
Цитат
Маслото от гроздови семки, както и от жожоба и лешкик, е точно за теб. Тези масла нормализират секрецията на кожата и свиват порите. Жожобата още ще хидратира и омекоти кожата, а лешникът ще ти ухае, докато си с маската.

До сега не съм избирала маслата според кожата си, а да са с по - чист състав, Знам, че каритето е много богато масло, но много харесвам как ми се отразява на леко влажна кожа - меко, хидратирано лице, сякаш се изпълва, а кожата е изгладена. Сега ще си взема и жожоба за да видя как ще е по-нататък. Обаче, определено си искам резултат като след маслото от ший.
Благодаря  Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 14:04 от bubanka

# 221
Скрит текст:

Цитат

До сега не съм избирала маслата според кожата си, а да са с по - чист състав, Знам, че каритето е много богато масло, но много харесвам как ми се отразява на леко влажна кожа - меко, хидратирано лице, сякаш се изпълва, а кожата е изгладена. Сега ще си взема и жожоба за да видя как ще е по-нататък. Обаче, определено си искам резултат като след маслото от ший.
Благодаря  Flowers Hibiscus
Не ти ли се омазнаява кожата от него?

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 14:04 от bubanka

# 222
Леко попивам с топла мокра кърпа колкото да не мазнее след около 20 мин. и малко по-късно и остатъка е попил, а усещам кожата си ммммм.....изгладена, напомпана.... Много ми харесва този резултат.
 Да, иначе съм с мазна кожа, но четох някъде как да проверим дали ни е достатъчно хидратирана кожата - правиш муцунка тип "кифличка", задържаш и отпускаш. Ако кожата възвърне бързо първоначалния си вид без набраздяване значи е добре. Не зная колко е вярно, но при мен се възвръща веднага и отдавам това на маслото. Може и да е мазно, но много добре подхранва и овлажнява, а дори и мазните кожи имат нужда от това.

А може и да си внушавам де.... Yum

# 223
Мазните кожи също се повлияват добре от масла, защото прилагано върху кожата, маслото ѝ помага да регулира количеството на произвеждания от нея самата себум. Стига да не е комедоногенно, разбира се.

# 224
  • София
Само да мина и ей така да споделя, че благодарение на масленото измиване разбрак колко е недостатъчна мицеларната вода за напълното дегримиране на спирала. Винаги масленото измиване свлича още чернотийка.
Миоки, с благодарности за популяризирането му

Общи условия

Активация на акаунт