Голямата тема за малките масла - 19

• 97 468
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря. Моето си е обикновено рициново масло Stuck Out Tongue Winking Eye

# 286
Тъкмо това щях да пиша. След като е обикновено, ще си изгориш кожата, ако го нанасяш самостоятелно, аз съм го правила. Кокосово - не.

# 287
Ъ  Shocked, стига де! Какво е било това рициново масло, с което си си изгорила кожата?

# 288
И аз искам да науча за това изгаряне.

# 289
Нареждам се и аз да науча. Правя си маслено почистване на лицето само с рициново масло от Зоя.бг и не ми се е случвало такова нещо.

# 290
  • Leeds, UK
Ами не се е случило, защото НЕ може да се случи😁😁. Може, но само ако си го сложите врящо на лицето😂.

# 291
Grinning колко сте сигурни че не се е случило. Не знам какво е било, от аптека със сигурност. Случи се преди 6-7 години, тогава не съм била и чувала за маслено измиване.  Беше лято, мажех си го всеки ден и стоех с часове с него, докато кожата ми не стана ужасна и започна да се бели. Имах кожа като.... на гущер, не че съм пипала.

# 292
Grinning колко сте сигурни че не се е случило. Не знам какво е било, от аптека със сигурност. Случи се преди 6-7 години, тогава не съм била и чувала за маслено измиване.  Беше лято, мажех си го всеки ден и стоех с часове с него, докато кожата ми не стана ужасна и започна да се бели. Имах кожа като.... на гущер, не че съм пипала.
Да не си я пресушила? Ако беше изгаряне, би трябвало да е имало зачервяване  на кожата.

# 293

Според мен се е изсушила - маслото действа така - изсушава кожата.
Освен това има избелващо действие и заради това не се ползва лятото - заради слънцето. Кожата става много фоточувствителна от него и е изгоряла от слънцето, не от маслото.

# 294
И зачервяване, и сърбеж, всичко си имаше. Може от съчетанието рициново масло + слънце да е.

# 295
  • Sofia, Bulgaria
И според мен е слънчево изгаряне. Аз съм ползвала и обикновено, кой знае каква разлика не видях. Рициновото наистина е фоточувствително и не се ползва лятото преди излагане на слънце.

# 296
И зачервяване, и сърбеж, всичко си имаше. Може от съчетанието рициново масло + слънце да е.

Точно. Освен това ние тук говорим за маслено измиване с него, при което маслото седи по-малко от час на кожата.
Може да пробваш пак с него.

# 297
Благодаря, може и така да е, аз набедих маслото Grinning! Сега си ползвам аргановото и един натурален гел, който вече похвалих в друга тема, та няма да го правя, за да не се приема като реклама, но е с масла и съм много доволна.

# 298
Да споделя и тук, понеже съм много доволна..преди измиване(предната вечер) пръскам обилно микс от масла(ленено,зехтин, бадемово,пшеничено,ячрм и т.н.) в шише с пулвелизатор слагам всичко и добавям топла вода.
Скрит текст:
Добавям като намалее пак различни масла и малко вода.Не преувеличавам,но косата ми се съживи. И преди съм мазала доста масла,на суха коса или навлажнена преди това,но нямаше сякаш толкова бърз ефект,странно,но факт.Ползвам си го постоянно и много ми харесва,снимките споделих в другата група за коса,когато за първи път забърках(кокосово,зехтин,етерично масло от розмарин и забравих какво още Joy)   
[/spoiler]

а ориентировъчно колко вода слагате...

# 299
  • Пловдив
Здравейте!

Имате ли впечатления от тези масла

http://vitaline-bg.com/index.php   

Дали стават за коса и кожа? Според мен, би следвало, посочват, че са екстра вържин.

Продават ги в хипермаркета и ги заглеждам напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт