Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 010
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Ще правя пита за Нова година, но ми се иска да е по-различна от това, което съм правила досега. Предложете ми изпитани рецепти.
Аз мисля да пробвам на Катето Евро. Peace
Иначе много харесвам памук погачата, дори в оригиналния вариант. Peace

# 421
  • Варна
Моето питане е - за хлебопекарна за до 1 кг. хляб колко като килограма продукти може да се меси?-само меси,може да се втасва отделно!
Предварително благодаря за съветите!

# 422
  • София
Здравейте! Ще правя пита за Нова година, но ми се иска да е по-различна от това, което съм правила досега. Предложете ми изпитани рецепти.

А какво си правила до сега?

# 423

А какво си правила до сега?
Извинявайте, че не уточних. Правила съм памук погачата, болярска питка, а най-често използвам тестото за едни питки "Ачма", което много харесвам. Мисля си за някаква питка с кашкавал, но никога не съм правила досега и търся хубава рецепта за нея.

# 424
Здравейте момичета, решила съм да правя пилешко със сметана и топ.сирене за НГ. Понеже съм до късно на работа ми се иска да предложите как да направя пилешкото на "заготовка" от предния ден, за да може преди да се прибера просто някой да бутне тавата в фурната и за 30мин да имаме готово ястие.
Още се чудя да го направя на хапки и да го сваря, да го запържа... да го направя на пържоли и да го мина през тиган или скара... Всякакви идеи приемам, защото по принцип изобщо не го правя в тава, а в тиган, но тигана иска някой да се върти около него.

# 425
Здравейте момичета, решила съм да правя пилешко със сметана и топ.сирене за НГ. Понеже съм до късно на работа ми се иска да предложите как да направя пилешкото на "заготовка" от предния ден, за да може преди да се прибера просто някой да бутне тавата в фурната и за 30мин да имаме готово ястие.
Още се чудя да го направя на хапки и да го сваря, да го запържа... да го направя на пържоли и да го мина през тиган или скара... Всякакви идеи приемам, защото по принцип изобщо не го правя в тава, а в тиган, но тигана иска някой да се върти около него.

Разбъркваш кофичка заквасена сметана със чаша бяло вино и топено или пушено сирене. Овкусяваш с малко сол и черен пипер. Слагаш този "сос" в купичка в хладилника. Подреждаш пилето на порции в тава и покриваш с фолио. Също го слагаш в хладилника. Като се прибереш просто заливаш пилето със соса и печеш.

# 426
Препоръчвам тези две рецепти,може да си го мариноваш предварително,после става бързо,нищо че е на тиган и много сочно
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/12/blog-post_27.html?m=1
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/05/blog-post_30.html?m=1
На фурна правя ето това-няма нужда от мариноване за 20 мин е готово.Слагам повече майонеза
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/06/blog-post_95.html?m=1

# 427
Привет, дами!
Вчера си купих замразена пуйка и я оставих на терасата (не отчетох факта, че миналата година по това време беше с 10 градуса по- студено). Днес ми се струва доста размръзнала и я прибрах в хладилника. Дали ще е годна за консумация след два дни?
 Притеснявам се да не се вмирише до 31.12...

# 428
  • София
Привет, дами!
Вчера си купих замразена пуйка и я оставих на терасата (не отчетох факта, че миналата година по това време беше с 10 градуса по- студено). Днес ми се струва доста размръзнала и я прибрах в хладилника. Дали ще е годна за консумация след два дни?
 Притеснявам се да не се вмирише до 31.12...

Та тя още не се е размразила достатъчно, спокойно , до 31 ще е ОК.

# 429

Много благодаря! Flowers Sunflower

# 430
  • София

Много благодаря! Flowers Sunflower
Още нещо, преди да започнеш да я работиш я остави на стайна температура за около 45 до 60 мин.

# 431
  • Русе
Здрвейте,
Сигутно е коментирано  Blush , но да питам-мога ли да направя баницата вечерта и сутринта да я опека? Нещо ще промени ли вкуса?
Благодаря и весели празници!  Hug  bouquet

# 432
Здрвейте,
Сигутно е коментирано  Blush , но да питам-мога ли да направя баницата вечерта и сутринта да я опека? Нещо ще промени ли вкуса?
Благодаря и весели празници!  Hug  bouquet

Според мен плънката ще скашка неприятно корите в този случай. Ако слагаш и сода в плънката, няма да бухне.

# 433
  • Варна
Купих сладък картоф за първи път и искам да го ползвам за новогодишната трапеза. Вие как го приготвяте във вариант пюре и печен на фурна?

# 434
Направих половин доза☺.
Първото тесто ги забърках много твърдо. Като кажат ч.ч ми е трудно, но не се отказах и я забърках втори път.

Като вкус довечера.
Мими, благодаря за напътствията 😘😘😘

Общи условия

Активация на акаунт