Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 961
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Имам едно доволно количество сухо мляко(АМ) останало от бебето .Няма да го давам повече, но ме е яд да го изхвърля какво да сготвя с него идеи имате ли?

Течен шоколад Simple Smile

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4

# 586
  • София
Имам едно доволно количество сухо мляко(АМ) останало от бебето .Няма да го давам повече, но ме е яд да го изхвърля какво да сготвя с него идеи имате ли?

Течен шоколад Simple Smile

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4
Не, не го хвърляй, в много сладкиши може да се ползва, а без него те няма да се получат. Можеш спокойно да го  държиш в хладилник, нищо му няма за дълго време. Сухото мляко има много дълъг срок на годност.

# 587
  • Пловдив
Е аз това питах за няколко рецептички за сладкиши.

# 588
По времето на соца правехме течен шоколад от сухо мляко

# 589
Ох, помня го. Мега уникален вкус. Рядък.

# 590
По времето на соца правехме течен шоколад от сухо мляко
Беше невероятен! Сещаш ли се за рецепта?
Направо му усетих вкуса Simple Smile

# 591
  • сред люляците
Домашен течен шоколад. Ммм, вкусотия!
Аз го правя така http://ilrai.blogspot.bg/2017/02/blog-post_8.html?m=0.

Сухо мляко може да се използва и в тесто. Правила съм хляб, кифлички, питка. Става много хубаво.

# 592
  • Sofia
В момента правя сладкиш от сух козунак с мляко и яйца,гледах рецепти в които се пече директно или на водна баня...реших да е директно,но още не е изпечен,по средата се клатушка сместта,а се пече вече час и мисля да го вадя вече...Дали ще стегне след като изстине?

# 593
  • София
В момента правя сладкиш от сух козунак с мляко и яйца,гледах рецепти в които се пече директно или на водна баня...реших да е директно,но още не е изпечен,по средата се клатушка сместта,а се пече вече час и мисля да го вадя вече...Дали ще стегне след като изстине?
Пудинг от козунак за мен се пече на водна баня.  Трябва да си е опечен добре.
Ето ти една разкошна рецепта за някой друг път. Това е един много добър сладкиш.
http://recepti.gotvach.bg/r-70937-Пудинг_от_козунак

# 594

На колко градуса го печеш и какво е съотношението мляко-яйца?
Ако печеш на температура под 170 градуса без вентилатор, час може и да е малко.

# 595
  • София
Преди време правих торта с крем на др Йоткер и сложих желатин според указанията на пакетчето но не стана така както ми се искаше ....та въпроса ми е как мога да направя крема да стане още по гъст като изстине (и самата торта да се яде като вафла ?

# 596
  • Русе

Провери с вилица или нож, дали сместа се "цепи".  Т.е. като боднеш с вилица и искаш да разделиш, да остава като отвор, а не сместа да минава през вилицата. Ако се цепи, можеш да извадиш сладкиша от фурната.

# 597
  • Sofia
Мерси за съветите Flowers Hibiscus
Правя го за пръв път,и май се получи.
С 5яйца и 700мл мляко е.Като се охлади го обърнах  в поднос и седи плътен,не се разтече...,
Довечера ще го режа и ще видя дали е ок.

# 598
  • В царството на игрите:)
Запис, че ви изтървах Simple Smile

# 599
Скрит текст:

За много години и още повече вкусотии😉. Помогнете ми да разбера какво сгреших. Това трябваше да е кекс, но не се изпече и стана провал.
Сложих 3 яйца, 3 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер, 1 и 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. прясно мляко.

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 17:27 от beauty_magnolia

Общи условия

Активация на акаунт