Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 942
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Искам да си направя домашен студен чай, но все рецепти с праскови намирам, а няма в момента на пазара.
Някакви идеи с какво да ги заместя?

Свари си чая, остави го да изстине и в кана нарежи каквито плодове имаш. Например ябълка, един ред, един ред банан, ред ягоди, ред..., залей ги със изстиналия чах, остви в хладилника за няколко часа и после ако наливаш внимателно, всяка чаша ще е с аромат на различен плод, според подреждането.

Правила съм го и с бяло вино Simple Smile.

# 571
  • София
Последните няколко пъти като правя мъфини поставям отгоре парченце шоколад, не го натискам. След като са готови, шоколадът се намира не по-средата ( където на мен ми се иска да е ), а най-отдолу. При вас така ли се получава?
Ще се разтече и промени мястото му, пропада,  защото е шоколад за топене.

# 572
  • WonderLand
Аз съм чувала, че ако парченцето се оваля в малко брашно преди да се сложи в мъфина няма са потъне толкова много, но не съм пробвала. Друг вариант е да направиш тестото малко по-гъсто.

# 573
Искам да си направя домашен студен чай, но все рецепти с праскови намирам, а няма в момента на пазара.
Някакви идеи с какво да ги заместя?

Свари си чая, остави го да изстине и в кана нарежи каквито плодове имаш. Например ябълка, един ред, един ред банан, ред ягоди, ред..., залей ги със изстиналия чах, остви в хладилника за няколко часа и после ако наливаш внимателно, всяка чаша ще е с аромат на различен плод, според подреждането.

Правила съм го и с бяло вино Simple Smile.

Джинджър обичаш ли? Вземаш 2-3 парченца (3-4 см дълги, това ориентировъчно; да не вземеш с линията да мериш сега  Crazy), обелваш, нарязваш на тънки кръгчета. Завираш една тенджера с вода - 3-4литра вместимост. Като заври водата мяташ нарязания джинджър, намаляш огъня да къкри (да спре да бълбука), засичаш 20мин и спираш. Готово. Изстудяваш, слагаш лимони, мента, каквото обичаш. Аз пия от това всеки ден (ей тия 3-4литра). Ей тва, че ме мързи да го правя, но въпреки това го правя. Имай в предвид, че става малко лют чая. Но е полезен за стомаха. Няма ефекта на люта чушка например. Лютото става друго в стомаха. Ако ти е много лют, по-малко джинджър слагай 1-2 коренчета.

# 574
Ще пробвам да го овалям в брашно Chocolate Bar

# 575
Последните няколко пъти като правя мъфини поставям отгоре парченце шоколад, не го натискам. След като са готови, шоколадът се намира не по-средата ( където на мен ми се иска да е ), а най-отдолу. При вас така ли се получава?
Вероятно се разтича. Когато смесиш сухите съставки за мъфините, оваляй парченцата шоколад в малко от тази смес. А като поставяш шоколада, гледай тестото да го покрие.

# 576
Аз правя ваниловите мъфини с парченца шоколад по рецепта на Супичка. Разпределям тестото във формите и отгоре набучвам по три-четири съвсем малки парченца шоколад (какъвто имам вкъщи, без ядки, не го овалвам в нищо), съвсем леко ги притискам и след изпичане са в горната част на тестото или леко се показват, но никога не са падали на дъното. Ако това е търсеният от теб ефект, пробвай така.  Peace

# 577
Мда, по-добре работи с няколко по-малки парчета шоколад, едно голямо почти винаги пада и при мен, а малките се задържат. При малките не намирам разлика как се държат нормален шоколад, бил той тъмен или млечен и шоколад за готвене в кексчетата. При голямо парче вече си е доста различно.

# 578
Благодаря, момичета! Ще пробвам всички варианти. Не се бях сетила да го начупя на по-малки парченца. Правя мъфини 2-3 пъти седмично. За мен това е най-лесната закуска и следобедна също. На вкус са идеални, но би било по-добре шоколада да не е на дъното.

# 579
Днес в лидл се загледах в тарелки със свинско месо - на една пишеше "гулаш от свинско месо", а на другата "свинско месо за готвене". Въпросът ми е за това месо - гулаш, с какво е по различно от другото?

# 580
Гулашът са едни гадни жили и много малко месо.

# 581
По принцип гулашът е унгарско ястие от говеждо месо, което се приготвя с червен пипер, чесън, майоран и кимион. Подходящо месо е говежди врат и горен джолан - като на снимката. За свинско не мога да кажа.

# 582
Здравейте,  по случай днешният празник направих тройно шоклодовата торта на  пепчо и сега едва успях да отрежа парче да я пробвам. Най-горният пласт, ганаша  с натуралния шоколад е станал бетон.  Та въпроса ми е как се реже  безаварийно подобно нещо?
Благодаря!

# 583
  • под тепетата
Топиш ножа в чаша с гореща вода, избърсваш в салфетка и режеш. Повтаряш за всяко парче процедурата.
 Честит празник на всички именници!

# 584
  • Пловдив
Имам едно доволно количество сухо мляко(АМ) останало от бебето .Няма да го давам повече, но ме е яд да го изхвърля какво да сготвя с него идеи имате ли?

Общи условия

Активация на акаунт