Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 302
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 10 303
Печи им принцеси (във фурната близо до най-горния реотан слагай скарата) със сирене и яйце; с кайма; с колбас и кашкавал; овесени ядки ако обичат; някои кифлички с кремвирш; баница; варени яйца; омлети; от маслено тесто пак някакви закуски (ако си се ориентирала къде може да се намери), макарони; спагети. Тия дето съм ги изредила, не са от най-здравословните, но докато се ориентирате. После ще доизкусурявате.

Иначе за french toast rolls не мога да помогна.

# 706
  • София
  • Мнения: 11 747
Някой правил ли е печен french toast rolls? Като тези,
...........................
Правила съм ги , но не на фурна, смятам че ще се отворят, но пък опитай, може и да стене,  не разбрах , а миксер имаш ли?? Веднага ще ти спретнем няколко рецепти.

# 707
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Ще взема от масленото тесто, гледах и обикновено, наумила съм си и домашни бретцели да замеся. Нищо, че месенето не ми е любимо.
Нямам и миксер. Ще започнем от другия месец по малко да купуваме това-онова за кухнята..
Марчева, а стават ли мазни?

# 708
  • Berlin
  • Мнения: 11 321

Правя брауни, всичко спазих по рецептата, пекох 40 мин, като пробвам с клечка, да има малко от сместа - ок. Извадих го, охладих леко и ще го местя от тавичката, ама гледам, че има пукнато отгоре и се вижда как е почти течно още вътре... Така ли трябва да е? Няма ли да се разтече, като изстине напълно, да го пъхна ли за още малко във фурната?Scream
http://sunshineskitchen.com/chocolate-and-pear-cream-cheese-brownies/ - това е рецептата.

# 709
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Някой правил ли е печен french toast rolls? Като тези,
...........................
Правила съм ги , но не на фурна, смятам че ще се отворят, но пък опитай, може и да стене,  не разбрах , а миксер имаш ли?? Веднага ще ти спретнем няколко рецепти.
Аз на тиган съм правила, стана ужасна цапаница и пълен хаос.

# 710
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Като моите бретцели. Всичко оклепах, а тестото ми се разпадаше при попарването. Къде сбърках в технологията???
Сега и от фурната се носи ужасна миризма на сода. ОфЪ, 'начи! Ще си ядат сандвичите Joy

# 711
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896

Правя брауни, всичко спазих по рецептата, пекох 40 мин, като пробвам с клечка, да има малко от сместа - ок. Извадих го, охладих леко и ще го местя от тавичката, ама гледам, че има пукнато отгоре и се вижда как е почти течно още вътре... Така ли трябва да е? Няма ли да се разтече, като изстине напълно, да го пъхна ли за още малко във фурната?Scream
http://sunshineskitchen.com/chocolate-and-pear-cream-cheese-brownies/ - това е рецептата.

Аз пека браунито докато по клечката спре да се лепи 'тесто' и излиза суха. На мен 100гр брашно ми се струват малко, но знам ли .

# 712
  • София-Младост
  • Мнения: 23 385
Според мен когато изстине ще е добре, шоколадът ще стегне...ако не ще го ядете с лъжичка 😀

# 713
  • Berlin
  • Мнения: 11 321
Не се получи, в средата е като лава кейк. Simple Smile Жалко, трябваше ми за утре да занеса в училището, но имам 2ри вариант. Сега го почвам, дано той се получи.

# 714
  • София
  • Мнения: 11 747
................Марчева, а стават ли мазни?
Ми....пържено си е все пак, но ти ще ги поставих да се отцедят в/у хартия, тя ще поеме излишното. Пробвай, аз винаги съм на принципа проба - грешка. Няма да ги хвърлиш.

# 715
  • Мнения: 4 859
Zest,ето няколко идеи
Содена хлебчета със сирене добруджанки
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%B5
Печени сандвичи монте Кристо
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=183
СандвичИ Крок Мосю печени
http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2016/03/croque-monsieur … plicated.html?m=1
И крок мадам
https://zelanka.blogspot.bg/2016/12/croque-madame.html?m=1
Пица с кори за баница
https://svanya.blogspot.bg/2015/09/blog-post_7.html?m=1
Бутер охлювчета с плънка пица
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_376.html?m=1
Баница от стар хляб
http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2012/12/blog-post_4302.html?m=1
Фалшиви пържени филии на фурна
https://www.google.bg/amp/s/sunnyplace.wordpress.com/2017/04/28/ … %D0%BD%D0%B0/amp/
Памук кифлички със сладка/солена плънка
https://svanya.blogspot.bg/2014/08/blog-post_47.html?m=1






# 716
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
 Благодаря, lady_gothic! Flowers Hibiscus

# 717
  • Berlin
  • Мнения: 11 321
Точно сутринта правих добруджанките, винаги се получават и са вкусни. Занесох в училище, дано и децата ги харесат.  + успях да отделя няколко парчета от снощното Браунинг/лава кейк и още един кекс. Направо си наготвих с брашно за цяла година напред! 😄🏆

# 718
  • Плевен
  • Мнения: 1 617
Здравейте!Искам да направя нещо като запеканка с пилешко месо.Някой с рецепта или идея как да се случи това?

# 719
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Като моите бретцели. Всичко оклепах, а тестото ми се разпадаше при попарването. Къде сбърках в технологията???
Сега и от фурната се носи ужасна миризма на сода. ОфЪ, 'начи! Ще си ядат сандвичите Joy
Оригиналното тесто за бретцели е кофти за доизкусуряване, има и Natriumlauge, което даже идея си нямам къде се купува, имаше и други съставки, за да се добие типичният вкус. Прави се над 24 часа и т.н. Ако си взела рецептата от бг сайт или блог - аз лично досега не съм срещнала такава с оригиналното тесто, всеки си прави някакво тесто, включително и с прясно мляко съм мяркала  Shocked, което после оформя като нещо, което сам си нарича бретце. Това, че само по много далечна форма прилича евентуално (т.е. единствено е спазена плетката), и нито дебелината, нито тестото, нито степента на опичане са същите, явно няма никакво значение, важното е да се качи нова рецепта...

Та, моето предположение е, че тестото не е било наистина като за бретце.

Петен, може със сварени картофи и сметана, също с броколи, сметана и кашкавал се сещам.
Като цяло, бих ти препоръчала нещо малко по-високо въглехидратно към пилето, което да смесиш със сметана, може кис. краст., царевица. Освен картофи, може някаква сварена паста, нахут също...

Общи условия

Активация на акаунт