Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 156
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София-Младост
  • Мнения: 23 355
Благодаря много...имам избор,ще избера 1-2 вида и се надявам да изненадам приятно гостите 😀
И ако не държиш на 100% домашни препоръчвам ти на д-р Йоткер, в една оранжева кутия заготовка за шоколадови мъфини.

# 691
  • Мнения: 6 718
От солените мъфини фаворит за ми мъфините мързеливки на Мариета, напиши така в Гугъл, ще излязат.
От сладките съм пробвала почти всички на Супичка, фаворит за ми "Ванилови мъфини с парченца шоколад".

Бакпулвер ползвам всякакъв - и на Белбейк,, и на РуБо, и на доктора Йоткер, сякаш не намирам разлика.

# 692
  • Мнения: X
Аз бях правила някакви мъфини със сьомга.
А другите ги правя с фикс за меденки  Stilla dolce и стават божествени. Някой знае ли къде мога да купя още от тази марка в България?

# 693
  • Мнения: 284
Аз бях правила някакви мъфини със сьомга.
А другите ги правя с фикс за меденки  Stilla dolce и стават божествени. Някой знае ли къде мога да купя още от тази марка в България?
а от къде може да се намери този фикс или го има навсякъде? Би ли споделила как ги правиш...с това "стават божествени" много ме заинтригува Simple Smile

# 694
  • Мнения: X
Трябва да си намеря рецептата за мъфини и към нея добавям от този фикс за меденки.

# 695
  • Мнения: 10 379
А фикса какво представлява и къде го намираш? Това подправки за меденки ли са или съдържа и още нещо?

# 696
  • Мнения: 2 774
Stilla dolce, не беше ли кауфландската марка за сладки неща? Бакпулвера им е хубав и на добра цена....  щях да питам за него, вече 2-3 месеца не го намирам из стелажите. 

# 697
  • Мнения: X
Как мога да употребя леко зяпочнал да подкиселява катък със сирене?
В някакво печиво?

# 698
  • София
  • Мнения: 4 713
Търся тема в която се обяснява е подробности за това как се меси тесто за погачи /питки /хляб но за начинаещи 😊!

# 699
  • Мнения: 9 050
Как мога да употребя леко зяпочнал да подкиселява катък със сирене?
В някакво печиво?
С малко спанак или картоф и печена чушка става чудна плънка за баница. Може и само така, с няколко яйца и малко лимонада, за да убие киселото.

# 700
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Търся тема в която се обяснява е подробности за това как се меси тесто за погачи /питки /хляб но за начинаещи 😊!

# 701
  • Мнения: 2 516
На половин пакетче жива мая колко грама суха се равнява? Имам от тези, които са по 7гр.

# 702
  • София
  • Мнения: 11 709
На половин пакетче жива мая колко грама суха се равнява? Имам от тези, които са по 7гр.
На 500 г брашно - 7 г суха мая, на 1 кг брашно - 11 г суха мая.

# 703
  • Мнения: 2 516
На половин пакетче жива мая колко грама суха се равнява? Имам от тези, които са по 7гр.
На 500 г брашно - 7 г суха мая, на 1 кг брашно - 11 г суха мая.
Благодаря! Simple Smile)

# 704
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Някой правил ли е печен french toast rolls? Като тези,
Скрит текст:
но не пържени, а във фурната? Дали биха се получили, или ще се разтвори хляба и ще избяга плънката?
И въобще дайте идеи за закуски, които да приготвям на децата. От скоро сме в чужбина, не разполагам на този етап с много посуда, имам тиган и тава Grinning, скъпоценният гофретник остана в бг, както и сандвич мейкъра ми и тавата за мъфини. На децата им омръзнаха палачинките, зърнените закуски с мляко и сандвичите. Да не говорим, че все още опознавам храните и честичко удрям на камък с вкусовете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт