Витамин B12 - тема 2

• 118 926
  • 836
  •   1
Отговори
# 210
  • В къЩи.
Благодаря , на момичетата,който ми отговориха за К2. bouquet
 Аз взимам Вигантол през ден по 10капки,К2 всеки ден ли да вземам или през ден като капките?

# 211
Благодаря , на момичетата,който ми отговориха за К2. bouquet
 Аз взимам Вигантол през ден по 10капки,К2 всеки ден ли да вземам или през ден като капките?

Аз знам, че се взема само в деня когато се взема Д.

# 212
  • В къЩи.
Благодаря. bouquet

# 213
Добре де момичета,не става ли да се вземат някакви комбинирани добри витамини и минерали ,успоредно с Б12.Така хем няма опасност от предозиране,хем от дефицит на някой.Може и да бъркам,но да хванеш всичко което е в недостиг или излишък,и да го държиш под контрол ми се вижда много трудно.Но пък щом никой не го споменава,като варянт явно не става.

# 214
  • През девет планини в десета...
Здравейте,
вие като поръчвате през iherb до 30 лв. ли гледате да ви е поръчката? Аз само веднъж поръчах В12 цели 6 опаковки и се видях в чудо с митницата докато си взема стоката. Имаше даже проверка от ГДБОП. Разпитваха ме като престъпник какво точно съдържа В12. Има ли захар, лактоза.... голямо чудо беше. Около 3 часа продължи всичко. Но даже и след доставка, попълване на декларации и ДДС-та /или данък беше/ пак ми излизат много изгодни добавките. Та се чудя дали да не повторя пак по голямо количество.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 11:30 от зелено камъче

# 215
Здравейте,
вие като поръчвате през iherb до 30 лв. ли гледате да ви е поръчката?
Да, иначе минава през митница.

# 216
Добре де момичета,не става ли да се вземат някакви комбинирани добри витамини и минерали ,успоредно с Б12.Така хем няма опасност от предозиране,хем от дефицит на някой.Може и да бъркам,но да хванеш всичко което е в недостиг или излишък,и да го държиш под контрол ми се вижда много трудно.Но пък щом никой не го споменава,като варянт явно не става.

Става, но от повечето комбинирани няма никакъв ефект. Първо са в неусвоими форми голяма част от тях, второ са в крайно недостатъчни количества за да покрият евентуален дефицит и трето голяма част от витамините и минералите са несъвместими един с друг, а там е всичко накуп и все едно не пиеш нищо. С две думи - няма смисъл.

# 217
Здравейте. Моля някой, който е използвал Витамин б12 на Солгар да се отзове. Купих си витамини от 1000 мг на Солгар в кафяво бурканче са, ето това:  https://subra.bg/solgar-bethylcobalamin-vit-b12-tabl-x-30/  и на едно място пише да се разтвори таблетката в 300мл вода ? На друго място да се слага под езика? На самото бурканче на английски пише под езика, а на български да се разтваря? Моля някой да ме светне как за бога се взима това чудо?!? Благодаря ! Flushed

# 218
  • През девет планини в десета...
Аз го слагам хапченцето странично между бузата и долния венец. Забелязах че така се разтваря най бавно. А нали е хубаво възможно най бавно да се разтвори та затова. Мислите ли че се поема през лигавицата както пише? Аз имам големи съмнения, според мен преминава в стомаха и не се усвоява напълно,т.е уж е по скъпо защото се усвоява през лигавицата директно в кръвта, но аз не съм напълно убедена в това.

# 219
  • София
Kaylinn, за под езика са. Листовката на български език е някаква глупост. Grinning

# 220
Kaylinn, за под езика са. Листовката на български език е някаква глупост. Grinning
Благодаряяяя Simple Smile Flowers Hibiscus

# 221
Зелено камъче, поръчвай по две опаковки солгар от 1000, или една 5000. Така е най-изгодно. По пощата доставката е 1-2лв, няма митници, няма ддс.

# 222
  • В къЩи.

Нямат го в патеката в която си пазарувам,не могат и да ми го доставят. Предложиха ми това http://-spam112-/magazin/hranitelni-dobavki/surdechnosudova-sist … ements-16621.html , като ми казаха,че било същото като Хая Лабс.
Да го взимам ли или да продължавам търсенето?( не ми се пуска поръчка само за него)

# 223

Нямат го в патеката в която си пазарувам,не могат и да ми го доставят. Предложиха ми това http://-/magazin/hranitelni-dobavki/surdechnosudova-sistema-i-ho … ements-16621.html , като ми казаха,че било същото като Хая Лабс.
Да го взимам ли или да продължавам търсенето?( не ми се пуска поръчка само за него)

Не се отваря линка...това ли е, което си показала, ако да обърни внимание, че там има вит.Д тоест да си прецениш дозата на Д имам в предвид
Скрит текст:

Иначе и друг К2 да вземеш и да не е Хая лабс, няма проблем аз просто показах какво аз пия.

# 224
Момичета, понеже скоро ще пускам изследвания, да ви питам - освен самия Витамин B12 и Хомоцистеин, хубаво ли е да пусна и: Фолиева киселина, Метилмалонова киселина, Холотранскобаламин, Фолат. Последните 4 дори не знам какво означават и дали не се припокриват едно с друго. Написах ги, защото са споменавани из други здравни теми във форума, и знам, че са свързани с B12. Искам да си направя максимално изчерпателни изследвания този път. Peace

Освен това, да попитам за Витамин D - има ли някакви други показатели, които вървят с него и които е добре също да тествам?

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт