Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 079
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ти си плащаш, можеш съвсем спокойно да си избереш. Все пак това е частна болница. И според мен трябва да е точно така, всеки сам да си реши, нищо лошо не виждам. в това жена да предпочете секцио, без да има медицински показания за това.

# 616
На последния преглед питах изрично и ми казаха, че няма проблем да се избере без медицински показания -затова е самото информирано съгласие, което има за цел да те откаже Simple Smile)
Аз все повече се разколебавам -предстои ми раждане септември и не мога да реша дали епидурална упойка или секцио. Чакам оше малко дали няма да има някакви противопоказания, че да ми е спокойна съвестта:)

# 617
  • София
Ти си плащаш, можеш съвсем спокойно да си избереш. Все пак това е частна болница. И според мен трябва да е точно така, всеки сам да си реши, нищо лошо не виждам. в това жена да предпочете секцио, без да има медицински показания за това.

Просто ми стана интересно, защото съм чувала, че официално такава практика в България е забранена, но реално не намерих никъде достоверен източник, който да го потвърждава. Винаги съм мислела, че за тези “по желание” просто им измислят причини, а нещата не се случват така открито. И такъв документ ме озадачи.

# 618
В началото на бременноста ме беше толкова страх, че бях 100% сигурна за секциото. След като се поосведомих, реших ме нямам причина наистина да искам или да имам нужда от секцио. Сега колкото повече ми наближава термина, съм все по-безстрашна и дори не го мисля раждането като “раждане”, а като среща с бебето в болницата. Тъй или иначе на консултацията с анестезиолог в Щерев ми обясниха, че ако се наложат шевове след раждането ще ме приспят - шанса за пълна упойка съответно е доста голям. Знаем, че пълната упойка при секциото е по-скоро рядкост. Малко или много се оказва, че естественото раждане може да завърши с повече количество упойки от секциото. Grinning Аз иначе съм “за” епидуралната. Защо да ме боли много, при положение, че е възможно да се избегне? Simple Smile

# 619
  • София
При мен се наложи секцио, но никога не бих го избрала доброволно, дори живи и здрави, при втора бременност отново бих чакала до последно, макар че при решението за първото секцио казаха, че и при следващи раждания шансът да родя нормално е малък, поради някаква особеност на таза ми. Ако ви е страх от болката и си мислите, че ще я избегнете, не е точно така. В масовите случаи при нормално раждане всичко минава за няколко часа и веднага след раждането сте в много добра форма, докато при секциото си е операция и има период на възстановяване и силни болки първите дни. Аз първите два дни се чувствах като пребита, беше ми много неприятно, за разлика от съквартирантката ми, която беше родила естествено и след два часа като я докараха в стаята вече ядеше и обикаляше да ми помага, докато аз се гърчех. Доверявайте се на лекаря си, той е човекът, който може да прецени, кое раждане ще е най-нормално за вас, поне в Щерев се стремят максимално да ни шадят и ако имат притеснения, предлагат секцио, но ако всички предпоставки са добри давайте смело напред с естествено раждане 😊

# 620
  • София
Много зависи. В моята стая имаше жена с 20шева, която беше много зле, заразлика от нас друхите със секцио. Мен не ме е боляло, слагах си свещички профенид в деня на секциото и на следващия и бях пушка. Станах за раздвижване още същата вечер. А мацката с уж норналното раждане не можеше нито да си седне на д-то, нито да си накърми бебето, само лежеше и не смееше и до тоалетната да отиде, защото я болеше много.

# 621
Много зависи. В моята стая имаше жена с 20шева, която беше много зле, заразлика от нас друхите със секцио. Мен не ме е боляло, слагах си свещички профенид в деня на секциото и на следващия и бях пушка. Станах за раздвижване още същата вечер. А мацката с уж норналното раждане не можеше нито да си седне на д-то, нито да си накърми бебето, само лежеше и не смееше и до тоалетната да отиде, защото я болеше много.
А защо не си е слагала и тя Профенид?
И аз имах епизиотомия, да болеше, но на втория ден се чувствах отлично. Профенид сложих два пъти. Кърменето се случваше в легнала поза, за да не натоварвам зашитото място и по - бързо да зарастне.
Според мен вагиналното раждане е за предпочитане, ако жената може да избира.

# 622
  • София
И аз имах епизиотомия, да болеше, но на втория ден се чувствах отлично. Профенид сложих два пъти. Кърменето се случваше в легнала поза, за да не натоварвам зашитото място и по - бързо да зарастне.

Аз много искам да родя естествено, въпросът е, че в този момент си много уязвим и когато лекарят каже, че има минимални опасения дали би успял да родиш вагинално, е възможно да те подведе и да се съгласиш, че се налага спешно секцио. Много искам да се предпазя от това.

# 623
И аз имах епизиотомия. Не знам колко шева е била, но бебето ми беше 4,550, та може и да не са били малко. Въпреки това, 6 часа след раждането бях пушка и освен леко неразположение през първите дни, друго не помня. Предлагаха ми свещички Профенид, май сложих 1-2 пъти. Не знам дали е било до особеност на огранизма, умения на АГ-то или просто позитивните емоции от раждането са заличили спомените за болка. Simple Smile

# 624

Аз много искам да родя естествено, въпросът е, че в този момент си много уязвим и когато лекарят каже, че има минимални опасения дали би успял да родиш вагинално, е възможно да те подведе и да се съгласиш, че се налага спешно секцио. Много искам да се предпазя от това.
Винаги можеш да направиш и втора консултация в друга болница и да сравниш мненията. Ако лекарят те подвежда, значи не е правилното място за теб да родиш там.

# 625
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!Аз все още се двоумя между нея и д-р Кръшкова. По принцип искам да родя с упойка . НЯКОЙ ЗАПОЗНАТ ЛИ Е С МНЕНИЕТО НА д-р Кръшкова по въпроса и въобще с нейния начин на работа??
А някоя мама,раждала при нея има ли?? Става въпрос за др Ралица Милчева?

Здрасти, аз също се следя при Д-р Млчева, като се насочих на по-късен етап от бременноста си при нея(до 35 седмица се следях другаде, но там където ходех не израждат). Веднага спчели доверието ми и се чувствам много добре осведомена след всеки преглед и среща. Насочи ме моя позната, която роди първото си бебче при нея и края на юли ще роди и второто си бебче пак при нея. Познатата ми роди първото си бебче с нея в Софиямед и тъй като Д-р Милчева се премести в Щерев, тя си я последва и сега ще ражда в Щерев. Много е доволна и ‘и се доверява напълно. Знам, от консултацията си с анестезиолог в Щерев, че Д-р Милчева не е най-големият фен на упойките при естественото раждане и преценката ‘и е решаваща дали ще има упойка или не, особено ако бъдещатата мама не е много настоятелна. Моята позната е родила с упойка и има само хубави спомени от раждането. 🙂

# 626
Мен точно от епизиотомия ме е страх, а съм чувала, че при епидурална упойка оше по-често се случва. Та затова си мсилех, че по-добре да ме боли коремът, отколкото шевове цял месец . Не знаех, че има свещички за обезболяване.

# 627
То напълно безболезнено раждане едва ли има. Все отнякъде ще те наболява или придърпва после. Въпросът е заедно с твоето АГ да изберете най-подходящото решение за теб и бебето. Успех!

# 628
Болката от епизиотомията не е нищо особено. Обслужваш себе си и бебето без проблем, ходиш до тоалетна и не боли. Само когато си седнала, се чувства дискомфорт, но това е първата седмица. Всички конци напълно паднаха на 3-та седмица.

# 629
Аз все още се двоумя между нея и д-р Кръшкова. По принцип искам да родя с упойка . НЯКОЙ ЗАПОЗНАТ ЛИ Е С МНЕНИЕТО НА д-р Кръшкова по въпроса и въобще с нейния начин на работа??
Имам изключително добри впечатления от д-р Кръшкова, страхотен специалист и напълно отдадена на професията си.  Поговори с нея, питай и ще ти обясни, а после си прецени при кой лекар искаш.

Общи условия

Активация на акаунт