Какво повече НЯМА да купя - тема 12

• 170 552
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Wink Ще каже човек, че купувате яйца за люпене, не за консумация. Wink

# 601
  • София
Ако се вгледате внимателно в счупеното яйце, ще видите, че двата жълтъка са с размер общо на един. Просто са разделени. Големината на кокошите яйца е в различното количество белтък, а не жълтък - един, или два.

# 602
Никога не бих купила, но мъжът ми купил "удивителната" луканкова наденица на Бони (влияе се от реклами и опитва рекламирани продукти).
Опитах едно парченце, ужасна е, пък за "луканкова" не може и дума да става. Та, никога повече.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 22:38 от Бона

# 603
Никога повече няма да си купя каквото и да е от ресторанта в Икея-София. Ужасна храна.

# 604
Никога не бих купила, но мъжът ми купил "удивителната" луканкова наденица на Бони (влияе се от реклами и опитва рекламирани продукти).
Опитах едно парченце, ужасна е, пък за "луканкова" не може и дума да става. Та, никога повече.

Някъде бях прочела, че повечето колбаси се обработват с някаква есенция, за да замиришат на опушено. Предполагам, че е така, защото има колбаси, които имат изключително гадна миризма на пушено, която ти полепва по ръцете, ако ги пипнеш, а и са отвратителни на вкус. Всъщност много малко колбаси са без тая миризма (един от тях е суровият бекон в английски стил на Лидл)

# 605
  • София /Абсурдистан
Слагат им течен пушек, затова е такъв вкуса.
Аз тази година ще си правя домашни неща, че алергясах от химиите. И до сега правех, но малко, от тази година ще са повече. То няма на какво да се довериш в магазините - боклук до боклук.
Повече не купувам замразени баници, независимо от фирмата, абсолютни боклуци станаха и то на висока цена.

# 606
  • до най-прекрасния мъж
Настъргани моркови в пакет от Кауфланд. Марката не запомних, май Денито. Развалиха цялата купа със салата, защото бяха вкиснати. Аз такива неща не купувам, но ни ги донесоха и да ги употребим. Отиде всичко в кофата.
По принцип избягвам всякакви полуфабрикати и разни подобни, които са уж в помощ на домакинята. Предпочитам да ядем домати и сирене, пред разни полуготови баници, пици, замразени заготовки.

# 607
Всичко ви е харесвало тогава, защото е нямало друго.
Детските закуски и Златната есен миришеха на масло , шоколадът се топеше ...:rolling_eye
Оле, бисквити Златна есен въобще ги бях забравила. Тези с тъмния шоколад ми бяха любими и шоколадът верно се топеше.

И не е вярно, че само така ни се е струвало. Наистина имаше малко неща, но повечето бяха много по-хубави (за родното производство говоря).

А какъв швепс имаше само - Златен портокал, Мандарина, Ананас - уникални! Сегашният за нищо не става.

# 608
Яйца с два жълтъка снасят добре нахранените и дебели кокошки. На някои май им е генетично заложено, като близнаците Wink Няма нищо ГМО, на село толкова често се е случвало.

# 609
Ами хубаво де, като еднояйчните близнаци. Какъв е процента на родени еднояйчни близнаци?
За кокошките виждам това:
http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kakav-e-shansat-da-vi-se-p … altaka_53101.html

До сега съм се радвала като ми се падне яйце с 2 жълтъка, но тук говорим за  20 от 20 яйца за Великден.

От последните 10 , със сигурност видях 5 с 2 жълтъка- другите са в кутията, още не съм ги изхвърлила.
Приключвам темата.

# 610
Това да се хвърля годна за консумация храна заради една приумица е безумие. Разбирам те, че не ги искаш, но поне ги подари на някого да ги изяде.

# 611
  • Велико Търново
Е как да ги подари на някой? " Искаш ли едни яйца, не съм много сигурна дали са подходящи за ядене, но ти можеш да ги изядеш ако искаш..."
Съгласна съм че не бива да се хвърля храна, но негодна храна със съмнително качество също не бива да се яде.

# 612
  • София
Значи явно съм голяма късметлийка, като в детството си съм попадала поне на две такива яйца седмично на село.
То си пише как се разпознават такива яйца, какви кокошки могат да ги снасят. И при условие, че се купува яйце размер XL примерно, е повече от ясно, че вероятността всички яйца да са такива, е огромна. Има си го и по-надолу в статията, че друг магазин вече е пускал подобни кутии, където вероятността всички яйца да са с двоен жълтък, е 100%.

# 613
Ей така: „Имам тук десет яйца с двоен жълтък. Искаш ли да ги вземеш, че са ми излишни?“
Впрочем яйцата не са със съмнително качество и са си съвсем подходящи за ядене.

# 614
  • София-Младост
Защо вече три страници се убеждаваме излишно за тези жълтъци...който не харесва по 2 жълтъка от не знам си какви съображения, да не купува точно от там и тази марка. 

Общи условия

Активация на акаунт